Két uszállyal és egy jégtörő hajóval védekeznek a jég ellen a Paksi Atomerőműnél – olvasható a Paksi Hírnök cikkében.

Jégtörővel és uszályokkal védik a paksi atomerőművetFotó: Máthé Zoltán/MTI

Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató a lapnak elmondta, hetekkel ezelőtt felvették a kapcsolatot a Bajai Vízügyi Igazgatósággal, hogy az előrejelzett jegesedés idején ne legyenek gondok. 

"A két uszály biztosítja, hogy a jégtáblák ne ússzanak be a melegvizes csatornába – részletezte a kommunikáció igazgató. Azt mondta, egyéb intézkedéseket is tettek, például a melegvizes csatornából visszakeverik a vizet és ezzel megoldják, hogy a hidegvizes csatorna is jégmentes legyen. Hangsúlyozta, minden technikai feltétel adott, hogy tudják kezelni a helyzetet. Azt is elmondta, hogy a hűtővíz alacsony hőmérséklete még javít is a blokkok hatásfokán, ezért azok névleges teljesítmény felett üzemelnek. Az alacsony vízhozam sem okoz gondot, van elegendő víz a Dunában. Az atomerőműben van egy háromfokozatú intézkedési csomag alacsony vízállás esetére, de dr. Kovács Antal szerint most nem prognosztizálnak olyan vízszintcsökkenést, ami különösebb problémát okozna."

A kommunikációs igazgató még hozzátette, a fukusimai baleset után Pakson elvégzett "stresszteszt" - a célzott biztonsági felülvizsgálat – a magas és alacsony vízállás, a földrengés és más hatások mellett a jegesedésre is kiterjedt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
" a hűtővíz alacsony hőmérséklete még javít is a blokkok hatásfokán, ezért azok névleges teljesítmény felett üzemelnek."

Sztahanovisták...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél