A 168 órának több cikluson át győztes szocialista polgármesterek nyilatkoztak arról, hogy kiállnak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázó Botka László mellett. Szerintük a helyben sikeres emberek képesek igazán arra, hogy a Fideszen és a Jobbikon túli világot közös nevezőre hozzák.

A lapnak több forrása is azt állította, az MSZP-ben mindenki kiáll majd Botka mellett, még azok is, akik ellenőrizhetetlennek, önjárónak tartják, mivel nem akarnak majd széllel szemben menni.

A 168 óra információi szerint még az idén kongresszuson döntenek majd a párt miniszterelnök-jelöltjéről.

A cikkben megszólal Máté Antal, Nyírbátor, Csige Tamás, Hajdúdorog, Fekete Zsolt, Salgótarján és Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere. Utóbbi szavai szerint:

– Vállaljon szerepet Laci, mert ő a legélesebb kés a fiókban!

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Ő az egyetlen, aki ma alkalmas miniszterelnök-jelöltnek a BALOLDALON!
Pergető
Nem kell aggódnia, hogy fogja ellátni a pozíciót. A közelébe se kerül!
Eladott Ország
"A kormánypárt lényegében pontosan attól tart, amitől az ellenzéki pártok. Hogy Botka képes lesz kiszórni a szemetet a baloldalról. Ez pedig a Fidesz érdekeivel ellentétes, hiszen nekik egy zsarolható, alkura hajlamos, a kapott konccal elégedetten elcsámcsogó látszatellenzékre van szükségük és véletlenül sem igazira. Ha Botka esetleg képes lesz összefogni a széttagolt
ellenzéket (nem mondom, hogy ez be fog következni,) akkor sokakban tudatosodhat az, ami eddig is nyilvánvaló volt: a Fidesz támogatottsága távolról sem olyan óriási országosan, egyszerűen csak a kevés szavazni hajlandó között népszerűek. Pontosan ugyanaz a helyzet, mint az elbukott népszavazáson. Amint kiderült, hogy érvénytelen lett a voksolás, mert nem mentek el annyian szavazni, hogy az éppen a Fidesz által meghúzott érvényességi küszöböt elérje, máris változott a kommunikáció. Hirtelen nem számított az ország lakossága, csak az a 3,5 millió ember, aki elment szavazni. Ezen belül a többség nyilván támogatta – nem, nem a Fideszt, hanem a betelepítés elleni fellépést ­, de mégis arról harsogott a pártpropaganda, hogy lám, megnyerték a népszavazást és többség és hajrá. Ugyanez van a választással is. A lakosság nagyobb része nem szavaz, a Fidesz támogatottsága nem kétharmad."
human
Botka egy jó fegyver lehet az ellenzék kezében. Csak nehogy lábon lőjék magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.