A 168 órának több cikluson át győztes szocialista polgármesterek nyilatkoztak arról, hogy kiállnak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázó Botka László mellett. Szerintük a helyben sikeres emberek képesek igazán arra, hogy a Fideszen és a Jobbikon túli világot közös nevezőre hozzák.

A lapnak több forrása is azt állította, az MSZP-ben mindenki kiáll majd Botka mellett, még azok is, akik ellenőrizhetetlennek, önjárónak tartják, mivel nem akarnak majd széllel szemben menni.

A 168 óra információi szerint még az idén kongresszuson döntenek majd a párt miniszterelnök-jelöltjéről.

A cikkben megszólal Máté Antal, Nyírbátor, Csige Tamás, Hajdúdorog, Fekete Zsolt, Salgótarján és Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere. Utóbbi szavai szerint:

– Vállaljon szerepet Laci, mert ő a legélesebb kés a fiókban!

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Ő az egyetlen, aki ma alkalmas miniszterelnök-jelöltnek a BALOLDALON!
Pergető
Nem kell aggódnia, hogy fogja ellátni a pozíciót. A közelébe se kerül!
Eladott Ország
"A kormánypárt lényegében pontosan attól tart, amitől az ellenzéki pártok. Hogy Botka képes lesz kiszórni a szemetet a baloldalról. Ez pedig a Fidesz érdekeivel ellentétes, hiszen nekik egy zsarolható, alkura hajlamos, a kapott konccal elégedetten elcsámcsogó látszatellenzékre van szükségük és véletlenül sem igazira. Ha Botka esetleg képes lesz összefogni a széttagolt
ellenzéket (nem mondom, hogy ez be fog következni,) akkor sokakban tudatosodhat az, ami eddig is nyilvánvaló volt: a Fidesz támogatottsága távolról sem olyan óriási országosan, egyszerűen csak a kevés szavazni hajlandó között népszerűek. Pontosan ugyanaz a helyzet, mint az elbukott népszavazáson. Amint kiderült, hogy érvénytelen lett a voksolás, mert nem mentek el annyian szavazni, hogy az éppen a Fidesz által meghúzott érvényességi küszöböt elérje, máris változott a kommunikáció. Hirtelen nem számított az ország lakossága, csak az a 3,5 millió ember, aki elment szavazni. Ezen belül a többség nyilván támogatta – nem, nem a Fideszt, hanem a betelepítés elleni fellépést ­, de mégis arról harsogott a pártpropaganda, hogy lám, megnyerték a népszavazást és többség és hajrá. Ugyanez van a választással is. A lakosság nagyobb része nem szavaz, a Fidesz támogatottsága nem kétharmad."
human
Botka egy jó fegyver lehet az ellenzék kezében. Csak nehogy lábon lőjék magukat.
Szeparepa2
Sokkal korábban fel kellett volna már lépni Botkának, az egyik legkarizmatikusabb, legintelligensebb és leg korrektebb szocialista politikus! A baj az hogy miért csak most? Ha ő van Mesterházy helyett akkor lehet már most nem kéne elszenvedni ezt a hazaáruló terrordiktatúrát..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél