A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence jelentette be. A nyugdíjemelés éves szinten átlagosan 24 ezer forint többletet jelent mintegy 2,7 millió embernek. Rétvári Bence úgy fogalmazott, a nyugdíjak most többet érnek, mint két-három éve, hiszen a magasan az infláció felett emelték az ellátást, ezzel párhuzamosan pedig csökkentek a megélhetés költségeit, olcsóbb lett a rezsi és januártól csökkent az alapvető élelmiszerek – tojás, friss tej és baromfifélék – áfája is.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
" Napi két ­három vizes zsömle ára. Szégyeld magad keresztény Bence!
Mivel sem a sajtótájékoztató mikrofon nem fosott be, sem a köztévé mennyezete nem szakadt rá államtitkár úr keresztény vállaira, midőn az üvöltő propaganda kifele ugrabugrált fogai kerítésén, volna néhány szavam ehhez az újabb dübörgő sikerhez. Bencike! Azt én értem, hogy az átlagosan évi 24 ezer, havi két ezer, vagy napi 65,75 forint (a legalább 125 ezer forintos nyugdíjakra érvényes, nem az Andy Vajnáéra) szerinted a fényes jólét paradicsomába katapultálja azt a kábé 2,6 millió nyugdíjast, akinek megadatott, hogy e szép kort Magyarországon érhesse meg. Értem azt is, hogy havi 1 millió fölötti javadalmazással a zsebedben, szerinted a keresztényi hit felülírja a racionalitást meg a zord valóságot is, szépen sorban. De milyen vastag bőr van már azon az álkeresztény pofádon, hogy a napi két ­három vizes zsömle árával egyenértékű nyugdíjemelkedést te túlteljesített vállalásként add elő?"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@ágimami: Draga Agimami, en ezt nem hiszem el, ez csak egy propagandafogas...
Kb. olyan, hogy valaki ad Neked egy oriasi pofont, hogy a fal adja a masikat, majd rogton azutan ad Neked egy jo kis hidegvizes kendot is, amivel apolgathatod a fajos pofidat.
Vagyis NEM adott SEMMIT sem, csak egy jokora pofont, amit Te nagyon erzekenyen vettel, es mindjart melle szolgaltatott egy kis javitast is, a hidegvizes borogatassal...
Volt egy aranyos csibesz ismerosom, elegge linkoci volt, en azonban mindig szamonkertem tole azt , amit igert... Jo darabig ment ez a dolog, aztan en merges lettem, mert ugy ereztem - egyebkent teljesen jogosan - hogy kihasznal, es csak igerget...
Mikor ezt szova tettem neki, elnevette magat, es azt mondta, hogy olyan szegeny meg sohasem volt, hogy igerni ne tudna,.

Szoval, ez a kormany akarmit csinal, amelle mindig gyorsan ad egy kis fajdalomcsillapitot is, nehogy mar az emberek kivonuljanak az utcara , ezert jott most is a borogatas...
Hat borogatnam en is ... ra a kerti asztalt...
ágimami
@karma1: Hát, igazad lehet, ígérgetni nagyon tudnak , főleg a választások előtt!
Igen, lehetséges hogy olyanok, mint a csibész ismerősöd, nem olyan szegények, hogy igérni ne tudnának!
Az borogatással egyetértek!!:DDD
Cicamama55
És még van bőr a képükön a mellüket verni?!
quadrocopter
Apám, úgy harangozzák be, mintha a jóságos emberséges, nyuggerbarát I. Szent Orbán kegyelméből 60 %-os nyugdíjemelés történt volna!
lusta
Ez csak az egybites 300 forintos budiforradalmároknak hír. Az emelést törvény írja elő. Sajnos ezt ők nem teljesítik, mert biza az infláció magasabb, mint az emelés mértéke. Persze ezt a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk novem,berben törvényilag kiegyenlíti. Szóval novemberig a nyugdíjasok hitelezik az ország működését. nem elég, hogy egész életükben dolgozván eltartották az adóforintjaikból és a járulékokból az országot, továbbra is ők az ország eltartói. Másodszor. Novemberben beindul a propagandagépezet, milyen jókat tesz ez a föld-trafik tolvaj árt és qurmány a lakosság jelentős részével, a nyugdíjasokkal. Az már hab a tortán, hogy az ÁFA csökkentést a piacon, a boltban az árakban már nem csak a rövidlátó nyugdíjas, de még az egészséges, sasszemű fiatal sem látja.
Főlökött
A jelenleg hatályos törvények arra kötelezik a kormányt, hogy ha a GDP növekedése a tárgyévben várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, akkor abban az évben novemberben nyugdíjprémiumot kell fizetni az arra jogosultaknak. Ez az összeg a nyugellátás 25 százaléka, de legfeljebb 20 ezer forint lehet. Ez 4,1 százalékos növekedéssel számítva egy 120 ezer forintos átlagnyugdíj esetében 12 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémiumot eredményezhet 2017 novemberében.
Ha a magasabb inflációs prognózis miatt is nagyobb emelést kapnak a nyugdíjasok, akkor az további 8400 forint éves többletet jelent az átlagnyugdíj esetében, így nagyjából 20 ezer forintos pótlólagos járandóságra számíthatnak a jogosultak 2017-ben. (Továbbá egy esetleges váratlan Erzsébet-utalvány-osztásról még nem is beszéltünk.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél