Magyarország az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa, nincs erőszak, és nem hajtanak teherautóval a tömeg közé. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy nálunk nem fordulhatnak elő ilyen szörnyűségek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az első határvadász-avató ünnepségen, amelyen több mint 500 tiszthelyettes rendőr tette le esküjét. A programban összesen 3000 fővel növelik a Készenléti Rendőrség létszámát, hogy csökkentsék a déli határon szolgálatot teljesítők terheit.

Orbán: A nemzetközi jog nem írja elő a nemzeti öngyilkosságot

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A kormányfő szerint a naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lejárt Európában, két lábbal kell állni a földön, és abból kell kiindulni, amit „látunk, és nem abból, amit látni szeretnénk”.

A bevándorlókról szólva azt mondta:

Értjük őket, de nem engedhetjük be őket. A nemzetközi jog nem írja elő a nemzeti öngyilkosságot

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: viki meg a saját népét tizedeli...Oszt jónapot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Szókrakész: 11:54 Ha nem nyomkodod a Caps Lock-ot, akkor minden ok.
Szókrakész
@Aki Én: Tényleg Paz+!

Nem is tudtam.
Még jó, hogy szóósz, különben hülyén halok meg.
teuton
@1magyar: A nemzetközi jog nem irja sajnos azt sem elö, hogy ilyen idiota hsz-ek mint a tied megjelenkenek! De inkabb azzal kellene foglalkozni, mit ir elö a nemzetközi jog! Pl. a menekültek befogadasat, akkor is, ha nincs ervenyes okmanyuk... Ja, ehheu olvasni is meg kellene tanulni, de MO a PISA-n az utolsok között vegzett es parlamanetben meg kormanyban sincs ugye egyetlen jogasz sem. Ezert az EuB dönt es hoz ieteleteket, ill. szab ki bünteteseket es itel meg karteriteseket az erintetteknek. Fizetni termeszetesen közpenzböl kell mindent...
1magyar
@teuton: Azt akarod mondani, ha én eldobálom a szig.-omat elmegyek Németországba előadom, hogy menekülök akkor befogadnak és az itteni rokkantjáradékomnak, 29 eft-nak a tízszeresét megkapom?
teuton
@1magyar: Ha a nemet hatosag megallapitja, hogy valoban menekült vagy, nem magyar fideszbirka, akkor igen! Mert minden kervenyt kötelesek kivizsgalni, ill. a kervenyezö szemelyazonossagat megallapitani. A nemzetközi es nemet törvenyek szerint ez igy van. Az egy mas dolog, hogy bizonyos orszagok diktatorai szarnak erre... Egyebkent magyarkent nem fogsz menekültstatuszt kapni, viszont ha EU-allampolgarkent dolgozol es keveset keresel, az allam kiegesziti a havi jövedelmed a letminimumra, kb. 280ezer ft-ra (egyedülallonal). Ugyanigy van a nyugdijasoknal is, akiknek keves eve van, vagy tul keveset kerestek korabban. Akkor kb. 850 euro a minimum rokkantnyugdijasoknak is! A hajlektalannak -allampolgari jogon- napi 12 euro keszpenz jar... Na akkor most hasonlitsd össze, melyik orszag teljesit jobban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.