A középiskolákban jelentősen csökkent a hiányzók száma, az alapfokú oktatásban viszont évről évre egyre több iskolakerülőt regisztrálnak, különösen az olyan térségekben, ahol sok a hátrányos helyzetű gyermek – derül ki a Magyar Nemzet által az Emberi Erőforrások Minisztériumától kikért friss adatokból.

A hátrányos helyzetű vidékeken ráadásul továbbra is gyermekek tömegei hagyják el végzettség nélkül az iskolát.

Négy év alatt – a családi pótlék megvonásának lehetővé tétele ellenére – 15 százalékkal nőtt az alapfokú intézménybe járó iskolakerülők száma.

A legtöbb gyermek 7. és 8. osztályban lóg. Az általános iskolások hiányzásait tekintve toronymagasan vezet Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol 1181 főtől vonták meg a családi pótlékot.

Egyre többet lógnak a diákok az általános iskolából

Illusztráció (Fotó: Vajda János/MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Lóghatnának már a képviselőink is (az országházból).
nezelodo
Mit csodálkozunk ezen, a fiatalság példaképe az ellenzéki évei alatt is alig mutatkozott a parlamentben, de a fizetését felvette.
not me
Ki a segglyuk akar ilyen baromságokat tanulni?
Ha ez így megy tovább, nemsokára az iskolakerülők értelmesebbek lesznek (nem okosabbak, de értelmesebbek, és az ész kiváltható gyakorlati bölcsességgel, mert ugye a végcél, hogy jó és becsületes emberek legyünk, maradjunk mindhalálig), mint akik oskolába járnak.

kolozsvaros.com/2017/01/05/milyen-orszag-lesz-ebbol-nehany-ev-mulva/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.