Az új szabályozás, mely szerint 

aki az étteremben eszi meg az ételt, annak 18 százalék áfát kell fizetnie, aki viszont elvitelre kéri, esetleg a maradékot haza akarja vinni, annak 27 százalékot,

az IKEA-t is megkavarta.

Az áruház vezetősége úgy döntött, bizonytalan ideig nem engedik, hogy a vásárlók elvigyék a helyben készült ételeket tőlük.

Az ügyfélszolgálaton a HVG kérdésére elmondták, mindkét magyarországi üzletükben leállt az ételek elvitele. Hogy meddig tart ez a felfüggesztés. arra egyelőre nem tudtak válaszolni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@eszegfu: Azért az egybites 300 forintos budiforradalmárnak is kellene üzennünk, hogy megértse. Igaz ez nehezen megy, de azért meg lehet próbálni. Étkezés és étkezés között is van különbség. Lézer Jankóék megmondták, nem lehetett egységesíteni, mert köll a költségvetésbe a lovetta, amit majd szépen ellopnak. Ellopni való kell, ezért a közétkeztetés, a gyerekétkeztetés, a menzák, a munkahelyi kajáldák 27% ÁFA tartalommal számolnak, míg a rászorulók a Hiltonban, vagy bármely más luxusétteremben csökkentett ÁFA mellett fogyaszthatnak. A dőzsölő melósok igenis fizessék meg a maguk luxusát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@lusta: Az étkezések között még az is a különbség: amig a "kajáldákban" jól akarnak lakni, addig az előkelőbb éttermekben szinte csak összekenik a tányért, olyan kicsi adagokat adnak, de annál drágábban, vagyis nem az éhségüket csillapitják...szerintem. Ja és a "budiforradalmár" hivek most hol vannak?! Mi a véleményük?!
human
@eszegfu: Ez olyan, mint a rezsicsökkentés vagy az adócsökkentés. A legnagyobb nyertesei a magas keresetűek.
Desischado
Tiszta hülye, aki nem normális. Egyvégtében bámulok, mit talál még ki ez a parazita banda. Mi a manó, elfogyott a lopnivaló, azért ötletelgetnek?
eszegfu
@human: Pontosan! Akárhogy is próbálom erőltetni az agyamat, ennek ellenkezőjére nem találok példát!:(
human
@eszegfu: Akkor nincs ezzel baj, ha egy párt vállalja, hogy elitista. Az az undorító az egészben, hogy ezt úgy adják el, mintha a kisemberek miatt hozták volna az intézkedést. Kihasználják, hogy a kisember jobban örül annak a pár ezer forint megtakarításnak, mint a gazdag a több tízezer forintnak. Van pár ismerősöm aki nagyon sokat keres és ők maguk mondták, hogy neki nem oszt nem szoroz az a plusz pénz amiből másoknak egy hónapig kell élni. Többet nem fognak ettől étterembe vagy színházba járni.
human
Köszönöm Geci Orbán. Ma szembesültem vele, hogy az ebédem drágább lett az áfacsökkentésednek hála. Ugyanis az étterem nem tudta alkalmazni az életszerűtlen áfarendeletet, ezért a helyben fogyasztott és elvitelre szánt ételek brutto árát egységesítette. Ez pedig a helyben fogyasztott ételek esetén árnövekedéssel járt.
Hogy magamat idézzem: Senki nem tud úgy elvenni, ahogy Orbán adni tud.
Remélem a börtönben fogsz egyszer megrohadni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.