A magyar állam már 2014-ben megvásárolta azt a ferencvárosi területet, amelyet az olimpia egyik fő helyszínének néztek ki. A tervek szerint atlétikai stadion épülne itt.

A vételárat mindeddig homály fedte, mindössze annyit lehetett tudni, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) a telek helyett a Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. egyik projektcégét, a telket birtokló Duna Passage Kft.-t vette meg – azt, ami eredetileg lakóparkot és irodaházakat akart volna itt építeni.

Az MNV korábban üzleti titokra hivatkozva nem volt hajlandó elárulni a vételárat, sőt, 2039-ig titkolta volna a pontos adatot.

Jancsó Andrea, az LMP IX. kerületi képviselője közérdekűadat-igényléssel fordult a vagyonkezelőhöz, amit a cég megtagadott, ezért a képviselő bírósághoz fordult.

A bíróság a vagyonkezelőt kötelezte a kért iratok kiadására, ezeket Jancsó januárban kézhez is kapta – tájékoztatott a Magyar Nemzet.

Az adásvételi szerződésből kiderült,

a magyar állam 16,55 milliárd forintért vásárolta meg a Duna Passage Kft.-t és az ahhoz tartozó ingatlant a Wing Zrt.-től.

Utóbbi cégnek korábban vezérigazgató-helyettese volt Fürjes Balázs, ő jelenleg a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. igazgatósági tagjaként, a hazai olimpiai pályázat elnökeként tevékenykedik.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Az önök pénzéből , nem önökért , magunkért!
Megválasztottatok, ne hogy már beleszóljatok!
Folytatjúk, elvégre ránk bíztátok a lopnivalót!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Basszus, megesküdtem volna, hogy Gyurcsánytól vették meg ilyen nyomott áron...
PJProby
Az mszp-s Szakácsnak meg elment az esze! A csütörtöki Questoros flashmobon tartott sajtótájékoztatóján azt híresztelte, hogy ez a százmilliárdos értékű 15 hektáros telek a Q-vagyon része, amit a károsultak feje felett kótyavetyéltek el 16,5 milliárdért.
gulyasgyula
@PJProby: ...Az MSZP már bele van hülyülve a hatalom vágyba és össze -- vissza beszélnek ..
nusika
@human: ...lopni lopnak így is, úgy is!...de mi lesz a létesítményekkel, ki fogja karbantartani, ennek nagy ára van. Akárki lesz kormányon, megint az emberek fizetnek az adójukból! Láthattuk, hogy a görögországi sportlétesítmények milyen állapotban vannak, ha nem gondoskodnak róluk!
PJProby
@gulyasgyula: Ezek politikai dögevők csak eszköznek tekintik a szerencsétlen Quaestor károsultakat! 2 éve folyamatosan uszítják őket, de a legnagyobb erőfeszítésük ellenére is csak néhány tucat politikai fanatikust tudnak az utcára vinni a 32 ezerből.
human
@nusika: Remélem nem épülnek meg ezek az épületek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.