A párt szerint a letelepedési kötvények megszüntetése nem elég; minden forinttal el kell számolni, a „pofátlan haszonra" pedig 75 százalékos különadót szükséges kivetni.

(Forrás: 168 óra)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"MSZP: A letelepedési kötvények megszüntetése nem elég"

Mi ez a hirtelen parancsolgatás, tempodiktálás?!?!?!

Eddig meg pont alájuk játszottatok.
Valamilyen szinten tettestársak voltatok.

Ti is csak akkor tudtok ötletelni, mikor már kivonják a forgalomból?!?!?!
CsipkeRózsa
Igyekeznek kifuttatni a kötvény-témát, hogy választásokra kifusson az eljárás azzal kapcsolatban. Ne lehessen könnyen kibogozni, hátha nem ők nyerik a választást.
verőce21
Ugyan kérem! Egymilliárd euróért államkötvényt vettek. Kisegítették a Magyar Államot egy nehéz helyzetben. Semmi rosszat nem lehet elmondani a letelepedési kötvényekről!
Olyan kamatok mellett nem kaptunk volna akkor pénzt a világpiacon!

(Sőt, ilyenre bármikor újra szükség lehet.)
bakegya
@verőce21: ez már megint nagyon elegánsan hangzik! Majd fizesd vissza helyettem is a versenyfutás lejártakor!A "habrongyos és rogyyant tóni által benyelt jutalékot pedig kb 70-75%
adóval kérem tálalni a TÁLAINAK)
verőce21
@bakegya: (18:54) Amit a közvetítő cégek kerestek rajta azt nem kell visszafizetni, az nem államkötvényben van. Az államkötvények kamata 2,5%-os kamatozású.
(Ma már kapnánk piaci kamatra 1,62%-on is...ezért folyamatosan cseréljük is ki őket még lejárat előtt)
De mégegyszer hangsúlyozom, olyan kamatok mellett és akkor(a bóvliban) nem kaptunk volna pénzt sehol a világpiacon, semmilyen ésszerű kamatra!
bakegya
@verőce21: mondasz valamit,a hozadék az tiszta haszon a tóninak és a nemzet koronaőrzőjének---- most már tudom-nagyot hibáztam(minden beruházást ,költséget megtermeltem)-mikor nem rúgtam seggbe a NEMZETI KÖNYVELŐMET! EZT AZ ÁRVA DE MAGYAR ( kurva) KATÁT választottam!Minden második forintom rááldoztam!-az idén viszont beújítok TÁLAINAK MÁR NEM TÁLALOK,letesztelem a a TEREZÁT,ÚGY TÜNIK OLCSÓBB LESZ!Átugrom a határaimat,amíg lehet-
quadrocopter
@verőce21: Jegyzetelj:

"Letelepedési kötvény vásárlásával Uniós tagországon kívüli állampolgár schengeni tartózkodási engedélyt, illetve hat hónap után letelepedési engedélyt szerez, mellyel szabadon utazhat, céget alapíthat a schengeni övezetben. Utóbbi érvényessége határozatlan idejű, élethosszig tart, továbbá családtagok is jogosultságot szerezhetnek családegyesítési céllal. A kötvény futamideje 5 év, amelyet lejáratkor egy összegben a Magyar Állam visszavásárol az eredeti névértéken.
A letelepedési államkötvény forgalmazói kizárólag erre a célra jöttek létre, többnyire külföldi székhelyű, offshore országokban. A kereskedési jogot a Gazdasági Bizottság egyedi döntése alapján szerzik meg. Profitjuk két részből áll: a közvetítői díj, valamint a kötvény diszkontált vásárlása és a névértéken való kifizetése közötti különbség. Másodlagos forgalmazókként több budapesti és külföldi cég is részt vesz a piacon.
Magyarországon 2015-től 300.000 euróért lehet letelepedési kötvényt vásárolni (a kezdeti 250.000 eurós ár emelkedett). 2016. augusztus 31-ig 3915 személy számára összesen 12299 darab letelepedési államkötvényt jegyeztek le, de azt nem tudhatjuk, hogy pontosan mely közvetítő cégeknél: \"„az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-vel kötött szerződések részét képező adatok üzleti titoknak minősülnek”. A kötvényeket pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák. A rendszert úgy építették fel, hogy valójában soha egyetlen államkötvény sem kerül egyetlen letelepedni próbáló külföldi állampolgár tulajdonába, így a titokzatos közvetítőknek jelentős mozgásterük van - és magas profithányaddal dolgoznak.
Az eddig eladott ötéves, 2018-tól lejáró papírokat névértéken fizeti ki az állam, euróban nézve a piacinál magasabb, évi 2–2,5 százalék közötti garantált hozammal. Magyarország ezzel sok milliárd forintot bukik, a közvetítők pedig nyernek - ráadásul a kötvényesnek fejenként 45–60 ezer euró közötti díjat is ki kell fizenie, amely részben a...
quadrocopter
folyt:
amely részben a közvetítőhöz, részben különböző ügyintézőkhoz, szolgáltatókhoz kerül, mint az eljárás költsége. Sajtóhírek szerint a kiválasztott közvetítők számára szinte magától értetődő, hogy a Rogán–Habony-pároshoz köthető Kosik Ügyvédi Irodával célszerű együtt dolgozniuk, s annak adják tovább a díjak egy részét. A hvg.hu számítása szerint mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata - az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint összesen 33,6 milliárd forintnyi kamatjövedelme volt a közvetítő cégeknek, a közvetítő ugyanis nem 300 ezer eurót utal tovább az ÁKK-nak, mert kedvezményes, úgynevezett diszkontáron jut hozzá az állampapírhoz. A közvetítői díjakból pedig 80 milliárdnál is több bevételre tettek szert. A kormány részéről még nem hangzottak el ésszerű indokok amellett, hogy ezt a bevételt a magyar állam kiengedi a kezéből. A letelepedési kötvény egyes számítások szerint kötvényenként összesen 23-27 milliót hoz az offshore cégek konyhájára.

Itt okosodhatsz:
http://propeller.hu/itthon/3260638-mszp-letel...
verőce21
@quadrocopter: Száz szavadnak is egy a vége Emese!
Olyan kamatok (2,5%) mellett sehonnan nem kaptunk volna pénzt akkor a világpiacon!
Az üzlet költségekkel is jár.
Béla333
"Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"
http://444.hu/2015/12/21/lanczi-tamas-amit-ko...
verőce21
@bakegya: (05:03) Jó ötletnek tűnik amit leírsz.
Olyan, mint aki kiugrott a tizedikről. és a hatodik emeletnél azt mondta, eddig még jó! :)
quadrocopter
@verőce21: Olvasási vagy értési gondod van Bélám?

"A kormány részéről még nem hangzottak el ésszerű indokok amellett, hogy ezt a bevételt a magyar állam kiengedi a kezéből. A letelepedési kötvény egyes számítások szerint kötvényenként összesen 23-27 milliót hoz az offshore cégek konyhájára."

Így sem elég világos?
bakegya
@verőce21: SZOKTAM RÖPKÖDNI-AZ MÁR IGAZ,de ami a lényeget illeti-a popsin foltos és a felcsutkay saját családi vállalkozásaiba viszi ezt az országot,szőröstül bőröstül!Üzleti harcművészei már határtalanságukról is jól ismertek.
Eszköz a NÉP-és a pártod,fityiSS A NÉPNEK -OFFSHOREA KIVÁLASZTOTTAKNAK.
Megvárom míg nekem asszisztálnak ott ahol igény van az én tudásomra és szakértelmemre.
NEM ÉREK RÁ KIVÁRNI MÍG MÍG A JOBBNÁL "ÓCSÓBB" HITELEKBŐL KIÉPÍTITEK A MAGATOK OFFSHORE ORSZÁGLÁSÁT.
verőce21
@quadrocopter: (07:55) Aprópénzről beszélsz. Ráadásul nem érted, miről írtam, Emőke!
Ez 2013-ban kezdődött el, "Olyan kamatok (2,5%) mellett sehonnan nem kaptunk volna pénzt akkor a világpiacon!" - bóvliba vágva.
Éppen akkoriban zavartuk el az IMF-et. Senki, egyetlen bank nem adott volna kölcsön Mo.-nak a lejáró eurohiteleinek kamattörlesztésére hitelt, amit a Megyó-Fletó-Libás tiró IMF-hitelei miatt kellett teljesítenünk.
A vak asszony bosszúja és a hibás kormányzás következményei miatt! :)
verőce21
@quadrocopter: (07:55) Így sem elég világos, Emőke? Ahol fát vágnak ott hullik a forgács is.
verőce21
@bakegya: (08:42) A mentősökre mindig szükség van! Nincs miért elcsüggedned. :)
bakegya
@verőce21: nem éppen a személyeskedésnek a helye tere ez az oldal-de ha te mentőzöl az fontos -tiszteletre méltó kemény munka-egyet értek.(hozzáteszem magam részéről nem minden esetben lehetek maradéktalanul elégedett a munkájuk minőségével,sebességével sem,de hát ennek ezer más oka is van nem csupán a mi alulfinanszírozásunk)
karma1
@quadrocopter: Hagyd mar... Keptelen felfogni, hogy itt elsosorban nem azon volt a hangsuly, hogy az allam kolcsont kapjon, mert nem az allam jart jol - ez mar regen bebizonyosodott.
Egyebkent pedig nincs az a kolcsonszerzodes, amit a futamido vegen, a toke+kamat+hozam kombinaciojat EGYSZERRE, egy osszegben kene visszafizetnie.
Hiszen minden kolcsonnek eppen az a lenyege, hogy megkapod X idore, - jo, maradjunk az 5 evnel - de hogy az ados (jelen esetben a magyar allam, hivatalosan) egyenlo reszletekben fizesse vissza a kolcsont, az elso ket evben altalaban csak a kamatokat, es a 3. evtol a toket , es az utolso reszlet utan a hozamot.
Mi nem vilagos ezen egyeseknek?
(Meg az a "mocskos" IMF is, de meg a Roszatom is reszletekben kerte, keri vissza az altala nyujtott hiteleket, ugyhogy ez kurvara santit, a letelepedesi kotvennyel jaro szabad unios mozgas pedig az egesz ugyletet ketsegesse teszi, vagyis nem a penzre volt szuksege az allamnak, hanem valami miatt MUSZAJ volt beengedni akar potencialis terroristakat is.)
Marpedig ezt az egesz kotvenyesdit nem foghatja majd a fotargyalason az emuttnyocevre meg Gyurcsanyra, mert ez kokemenyen pont akkor kezdodott el, amikor a manyup penz mar elfolyt, es nem volt mibol epitgetni meszaros mangalicaoljat.
quadrocopter
@verőce21: Sajnos erlég hülye vagy ahhoz, hogy mégegyszer betegyem a "hova folyik be a lé" című kesergőt:

"A kormány részéről még nem hangzottak el ésszerű indokok amellett, hogy ezt a bevételt a magyar állam kiengedi a kezéből. A letelepedési kötvény egyes számítások szerint kötvényenként összesen 23-27 milliót hoz az offshore cégek konyhájára."

Na, kik nyernek a bóton' Bélám?
verőce21
@karma1: (11:53) Neked fogalmad sincs arról, hogyan működik egy kölcsön törlesztése.
Ezt nemcsak a mostani leírásoddal bizonyítottad, hanem már korábban is, amikor beírtad ide, a "Hogyan törlesztetek ti" monológodat! :)
verőce21
@quadrocopter: (13:15) Köszönjük Emese!
Hogy megosztottad ismét velünk, "hova folyik be a lé" című kesergőt.

De sehol nem említed, hogy azok akik kifizették ezt a pénzt a kötvényért, biztosan mérlegelték, hogy megéri nekik ez az összeg bejutni érte az 500 milliós EU belső piacára. (Nem egy 10 milliós Új-Zélandira!)
És nagyon nem érdekelte őket, hogyan osztozkodnak rajta a szereplők. De mi most megszüntetjük ezeket, elképzelhető, hogy szükség lesz még rá a jövőben, más feltételrendszer szerint.
(Mert Mo.-on kívül még 10 EU-tagállamban árunak ma is letelepedési kötvényeket, más-más feltételekkel).
quadrocopter
@verőce21: Mi ez a félreduma Bélám? Ki a faszt érdekel, hogy az akár terrorista egyed mit gondol az üzletmenetről? Am9ikor más országokra hivatkozol Bélám, akkor emlccsed meg a menekültbefogadásokat is - Bélám!

A tészta tapintású agyad nem volt képes befogadni, hogy a kötvényes lé offshoréknál landol, miközben a "magyar emberek" fogják lejáratkor ( 5 év múlva!) visszafizetni a Nagy Lét?
Azok, akiknek egy deka hasznuk nem volt a kötvény-trükkből?

Rogán-Tróger a saját, fitymahiányos farkával verje a csalánt, ne a magyar emberek" -ével!
Visszaesel Bélám a gyógyulási folyamatban.
verőce21
@quadrocopter: Félrebeszélsz most is Emese!
Csak a diszkontár (300/270K Euro) miatt fizet a magyar kormány többletkamatot.
Ezt tényleg nem kellett volna, fölösleges gesztus volt, de mégegyszer mondom, megváltozott feltételekkel tovább folytatódik majd az üzlet, hisz EU nemzetek közötti piaci verseny van itt.
Képtelen vagy felfogni?
karma1
@quadrocopter: Na tessek! Mar megint kiderult, hogy ezen az oldalon ki a rettenetesen okos, es igy most mindenkinek hirdeti az iget az illeto...:o)))
Azt az eszt osztja, amibol neki sincs - nem baj.

Ugy altalaban lehetseges, hogy Magyarorszagon a cifra illiberalizmus es ortodoxia miatt nem ugy kell visszafizetni a kolcsonoket, mint egy normalis orszagban, ahol nem ver-idiotak uraljak a miniszterelnoki szeket - ezt elfogadom, lattunk mi mar cifrabbat is otthon.

De hogy a letelepedesi kotvenyt majd egyszerre kell visszafizetni kamatostol es hozamostol a kotvenyeseknek, az bizony kurvaziher, ami azt jelenti, hogy az 5 eves futamido letelte utan EGYSZERRE fog megjelenni ez a muszaj-koltseg a nemzeti koltsegvetesben. Ha csak az elso 346 hitelezot kell majd nehany honapon belul megfizetni 2018 marciusaban, mar abba bele fog dogleni a budge', akarmennyire is okosak itt egyesek... (de persze nem azok, csak azt hiszik... Dehat a vezir is azt hiszi, hogy o a nagyokos, kozben meg a fuggony moge menekul harcolni...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.