Ausztráliába is küldött karácsonyi Erzsébet-utalványt a kormány – tudta meg az RTL Híradója.

Az MSZP-nél azt mondják, nem értik, miért kell külföldre kiküldeni az utalványt, ahol nem tudják felhasználni. Az ajándékból több mint 70 országba jutott, a kézbesítés 52 millió forintba került.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a kormánynak az volt a célja, hogy lakcímtől függetlenül mindenki megkapja az utalványt.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Automatikusan küldték, arra nem gondoltak, hogy külföldön nem tudják beváltani. Itthon pedig a nyereséget azok után az utalványok után is megkapta a kibocsátó és forgalmazó cég. Na, és a postai költség sem számít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Azt hiszik Ausztráliában hogy egy elfuserált üdvözlólap!
Aztán maximum a vitrinbe tehetik! Tényleg a hülyeség határtalan!
quadrocopter
A rezsim-idiótizmus csúcsa! A nagy választási fosásban nem ugrott be, hogy külfoldön, b udipapírnak elég kemény és fényes!
verőce21
A postai dolgozók 60 ezret, az Államkincstáriak 75 ezret kaptak belőle a munkájukért.
Gyilkos melójuk volt/van még vele.
CsipkeRózsa
Automatikusan küldték, arra nem gondoltak, hogy külföldön nem tudják beváltani. Itthon pedig a nyereséget azok után az utalványok után is megkapta a kibocsátó és forgalmazó cég. Na, és a postai költség sem számít.
verőce21
Ja, és a postások ezen felül 5 Ft-ot kapnak majd még 1000 Ft-onkénti kikézbesítésért.
qxy
Épp a minap beszélgettem egy kint élő régi Magyarral. négy vendéglője van Nagyon megy neki 40 éve. ő is kapott vissza is küldte hogy adják oda azoknak akik rá vannak szorulva. egy kedves köszönő levélbe.
RonaGyuri
ugyan már egyértelmű, hogy csak ürügy volt a címboráknak adandó pénzhez
Zeta
Valamikor ők küldtek , valamilyen úton devizát, annak volt, van értéke.
Ez csak emlékezteti őket egy @rabb világra , ami itt még most is él, az ő hathatós közreműködésükkel.
not me
Ha esetleg épp elfogyott a WC-papír, kitörölték vele a seggüket.
bencemacska
Rezsibiztos még azt is elképzelte talán, hogy valaki hazajön Ausztráliából beváltani!!!-:)))
Szerintem viszont a beszüntetés után jöttek rá, hogy nagyon sok maradt raktáron, és csak akkor tudják a jutalékukat felvenni, ha bizonyítani tudják, hogy "hasznosították"!
OV meg szerzett közben sok szavazót!!!
Hogy az adófizetőknek mennyibe került, az lényegtelen!
1magyar
Az ész megáll! Külföldre kiküldeni? Remélem a felelőssel kifizettetik a költséget?
papa.49
@1magyar: Hová gondolsz ,,FELELŐS,, NA AZ NINCS!!!
bencemacska
@1magyar: ma, 20:24

A remény hal meg utoljára!!!
hetöndöe
Illiberális idiótizmus.Ennyit tudtok agyatlan barmok, a birkáitokkal együtt.:-)
Desischado
Agyam dobom el. Ez is bizonyítja, hogy a nyereség a fontos ennek a szemét bandának, amit az utalványok után kaptak. Kiváncsi lennék azoknak a reakciójára, akik megkapták!
kisrigó
@1magyar: Nem számít itt már semmi, megy a néphülyítés ezerrel! Tudták,hogy külföldön nem lehet mit kezdeni az utalvánnyal, de a haver megkapja a jutalékát, a baráti posta is keres vele. A sor végén a postás bele meg csak hadd lógjon ki. Remélem az ukrajnai nagyon magyar nyugdíjasok tudják, hogy ki a jóságos istenük!
lusta
Egyszerűen felfoghatatlan számomra ez a sok kritikus, mit kritikus, ócsároló hozzászólás. Most látható mennyire takarékos föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk. Mielőtt valaki torkomnak ugrana, számolja ki, mennyibe került volna, ha a qurmányhivatalok dolgozói személyesen vitték volna ki a Bözsi utalványokat. Na ugye.
telegdilaci
Sajnos sokan vannak a határon túliak akik Magyar nyugdíjat,kapnak,amiért soha nem dolgoztak egy napot sem csak az idióta Fidesz osztogatja,azután meg visítoznak hogy bajban van a nyugdíj kassza,át járnak Magyarországra,és itt a nyugdíjukkal együtt el tudják költeni! és kapják mindezt,a szavazatokért,hogy ezt a diktatórikus kormányt hatalomban tartsák! mi meg szívunk! egyébként azt sem értem honnan veszik az átlag nyugdíjat,nagyon sok Embernek még 80-ezer ft sincs a nyugdíja,és nem azért mert kevés volt a szolgálati ideje,
dr. prédikátor
Fütyisz nyaloncok ,birkák, félkerekű féleszű bringás, meg a többiek!!!Vélemény???
Qqberci
@bencemacska: "OV meg szerzett közben sok szavazót!!!"

Erre azért nem kötnék nagyobb összegű fogadást...
feleselek
NOOORmááliiis??? És azóta tömegesen utaznak haza, hogy beválthassák!!! 32euro...!
sokanvagyunk
Magyar népmese: "...hoztam is, meg nem is, volt is, nincs is"
bencemacska
@lusta: ma, 04:41
Pedig milyen szívesen kivitte volna egy-két csókos Ausztráliába, Új-Zélandra. stb!!!
bencemacska
@Qqberci: ma, 07:38
No, nem a nagy távolságban élőkre gondoltam, hanem a szomszéd országok kettős állampolgáraira és a magyar birkákra!!!
Veleda
Gondolom, Ausztráliában jót röhögtek a 10 ezer ft. értéken, és a normálisabbja elgondolkodott azon, hogy a 30 euróval mennyire tudja a magyar kormány megbecsülni az idős állampolgárait. Akinek van Magyarországon élő rokona, talán visszaküldik neki, hiszen úgysem tudnak mit kezdeni vele.
Macskaszem
"a kormánynak az volt a célja, hogy lakcímtől függetlenül mindenki megkapja az utalványt."
És tessék mondani, mért kell értelmetlen célokat kitűzni, amikor 58 ezer hazai nyugdíjasnak viszont nem voltak képesek eljuttatni. Ez 580 millió forint. Ki fogja majd bezsebelni?
Cicamama55
A köztévében igazán egyenesben elmondhatná ezt a csodálatos hírt, hogy mennyibe került ez az államnak! Itthoni kézbesítésével kapcsolatban micsoda cirkuszt rendeztek, hogy ne kerüljön sokba! Sajnos én azt is el tudom képzelni, hogy mi csak a külföldön élők után jutottunk drága urunk eszébe!
Eladott Ország
Mit akartál ezzel elérni, Viktor? Meghirdetted a Gyere haza Öreg programot? Ha már a
fiatalokat olyan ügyesen sikerült hazacsábítani? Miben reménykedsz? Hogy a 32 550 külföldön élő nyugdíjas hazaugrik bevásárolni, kárba ne vesszen a 10 ezer forintos utalvány? Hogy majd én is hazaugrom csirkefarhátért? Darwinból? És ha már otthon vagyunk, akkor elmegyünk szavazni is? Lehetőleg rád, mert annyira hálásak leszünk az ajándékért?
Viktor! Öreg vagyok ugyan, de nem hülye. Az a baj, hogy te nem a saját pénzedet dobod ki az
ablakon ilyen ökörségekre, hanem az ország pénzét. Az én rokonaim pénzét, akiknek tüzelőre sem telik. Ebből a pénzből, amit most eszetlenül elszórtál, rendbe lehetett volna tenni egy egész falut. Vagy kettőt. Vagy meg lehetett volna venni 80­100 falusi házat, aminek van kertje és azok, akiknek nincs hol lakni, mert viszi a bank a házat, olcsón bérbe vehetnék, vagy apránként kifizethetnék, lenne tető a fejük felett és megtermelhetnék az élelmiszert.
Vagy vehettél volna abból a pénzből egy csomó játékot az óvodásoknak, vagy felszerelést a
kórházakba, vagy kerekesszéket azoknak, akiknek nem telik rá. Tudod, mennyire sok pénz ez? Hogy jössz te ahhoz, hogy elpazarold? Sokat töprengtem rajta, hogy miért pusztult le ennyire az ország, meg az a falu, ahol a rokonaim laknak. Már tudom. Ahol ilyen ostoba, pazarló, eszetlen a miniszterelnök, ott milyenek lehetnek a miniszterek? Milyen lehet az egész kormány? Mennyi pénzt szórtok még szét a nagy semmire, miközben oda nem jut, ahol szükség lenne rá? Viktor, te alkalmatlan vagy a vezetésre, mert nincs eszed. Más országban mennél a börtönbe, ha így pazarolnád a köz pénzét. Még egy gazdag országban is letépnék a fejedet a polgárok ilyesmiért. Bár lehetséges, hogy éppen ezért gazdagok azok az országok, mert a nép nem tűri el, hogy meglopják. Csak azt akartam mondani Viktor, hogy nem kell az ajándékod. Tudod miért? Mert ajándékot a sajátjából ad az ember, nem a másokéból. De te már nem tudsz különbséget tenni, azt...
Eladott Ország
Folytatás ma, 18:18... hiszed, minden a tiéd. Nem baj, majd megtanulod. Szerintem elég lesz egyszer elmagyarázni, hogy melyik priccs a tiéd. Hallom, otthon havazik. Szép lehet. Befedi a hibákat. De a hó egyszer elolvad. Ezt ne feledd el, Viktor! Most búcsúzom és kívánok minden jót. Nem neked, Viktor, hanem az országnak.
Nélküled."
Csók: Mici néni
eugen4402
@kisrigó: 01:14 Szerintem tudták. Mondták is: ócsen szpaszíva tavaris Viktor...
kisrigó
@Eladott Ország: Minden szavaddal egyetértek! Merem remélni, hogy más, külföldön élő honfitársaink is hasonlóan "értékelik" ezt a nagy ajándékot. Persze, a haverok zsebének az újabb kitömése is volt a cél. Mellesleg, aki közel lakik majd felhasználja. Nem tudom eszébe jut-e, hogy lopott pénz, ha kukázó öreget lát!
Eladott Ország
@kisrigó: Biztos visszaküldik az Ausztráliai Darwinból, vagy Új Zélandból az utalványokat, a rokonoknak ismerősöknek. Csak az az elszomorító, hogy az államapparátus vezetői (kormánytisztviselők) ennyire hülyék, hogy ezt nem tudták előre.
Eriksson
Csak ne volna az a kurva nagy irigység, amitől mindig azt lesik, hogy a másik éppen mennyit kap, vagy nem kap. Mintha ez a nagy háborgás érne valamit. A dolgok ezzel is és enélkül is mennek a maguk útján, s azzal nem lesz senkinek se több, se kevesebb, ha itt hányja az ocsmánynál ocsmányabb gondolatait.
Eladott Ország
@Eriksson: A lényeg, hogy a dolgok menjenek a maguk útján, csak a csúti disneyandes balkáni kiskirályt és oligarcháit senki ne merészelje zavarni, mert aki ezt szóvá teszi annak ocsmány a gondolata. Lófaszt lesz mindíg karácsony és maffia narancsuralom!
Eriksson
@Eladott Ország: Ez most hogy jön ide?
Én arról beszéltem, hogy bármiről van szó mindig negatív a hozzászólások többsége. Ha adnak pénzt az a baj, ha nem, akkor az. Ha adnak utalványt akkor az, ha nem adnak, miért nem adnak. Jelen pillanatban az irigység tárgya, hogy a külföldön élő nyugdíjasok miért kapnak utalványt. Ha nekik nem küldtek volna, akkor az diszkrimináció, hogy azok miért alább valóak a határon belül élőknél.Szóval én erről beszéltem.
Eladott Ország
@Eriksson: Nem utalványokra volna szükség ebben az országban, hanem a tisztességes megélhetést kellene biztosítani, csak példát kellene venni a volt szocialista országoktól, melyek már lég lehagytak bennünket. Pedig jobb paraméterekkel indultunk az EU csatlakozás idején, mint a "versenytársaink" mégis tőlük is lemaradtunk. Na ezt nem lehet megmagyarázni, hiába óbégat sikerről a fidesz propaganda. A külföldre küldött utalványokkal kapcsolatban csak annyit: a milliós havi fizetést kapó kormánytisztviselők nem tudják, hogy kint nem haszálható fel az erzsébet utalvány? Nincs is rá szüksége egy Nyugat-Európai, Ausztrál vagy Új Zélandi állampolgárnak. Csak nem kéne annyit lopni a fidesz hordának. Ezért
írom le lassan, hogy a fidesz is megértse. Lófaszt lesz mindíg karácsony és narancsos maffiauralom!
Eriksson
@Eladott Ország: Ne fárassz már. Van fogalmad, hogy '89 óta hová vándorolt a magyar vagyon? Nem? Akkor ne vádaskodj, mert az előző kormányaink sem matyóhímzés a díszpárnán.
A másik: Látszik, hogy sokaknak semmilyen tapasztalata nincs a pénzelosztással kapcsolatban. Ez a dolog az, ami soha se lesz igazságos, akárhogy is igyekezne bárki megoldani. Van aki mindig jobban tud mindent, és nem veszi észre magán, hogy hülyeségeket beszél, mert minden mondata messze áll a valóságtól és a lehetőségektől .
panellproli
Amíg az utcán tolonganak egy tál ételért, addig ebben az országban kellene osztogatni a pénzt, és az utalványokat.Mocskos burzsujok inkább haszontalanul szétszórják, minthogy a nélkülözőkre gondolnának.Ez is minősíti a sátán fajzatjait.
Eladott Ország
@Eriksson: Az azonban elképesztő, hogy az EU a GDP kb 4,4%-át adja évenként és emellett a növekedés 5 év alatt csak kb átlag évi ~2% volt, szumma 9-10%.
Hol a különbözet? Ellopják! Arról nem beszélve, hogy a siker hazudozásokkal mennyit ártanak az országnak mert elfedik a valóságot, agymosottak bezabálják a sikerpropagandát, zsugorodik, nem nő! Látható a magyar gazdaság önerőből 6. éve csökken EU-s támogatás nélkül, ami ki is bukott amikor valami oknál fogva késett a támogatás, rögtön negatívba váltott a változás.!! Nem véletlen, hogy a régiós államok elhúztak mellettünk, ott 2010 óta megvolt a kb 20-25% növekedés ott nem loptak annyit. Itt kb. évi 1000 mrd-ot lopnak el, viszik offshorba, ennyi közpénzt magánosítanak.
Az nem indok, hogy a másik is lopott. A tények viszont tények maradnak. A handabandázásnak, nyugodj meg vége lesz! Az elért eredményeinkre miért nem válaszoltál te agyhalott !
Eriksson
@Eladott Ország: Akár be is fejezhetjük az eszmecserét, mert egy agyhalott soha nem fog szót érteni egy másik agyhalottal.
Eriksson
@Eladott Ország: Azért még utoljára bemásolom ide Neked Béla333 hozzászólását:
@Nessy: 12.44
Nem az a lényeg, hogy ki mikor született, ezt biztos te is megértetted, csak teszed itt a tudatlant!
Ki vett részt tevőlegesen vagy csak úgy, hogy nem tett semmit ennek a megakadályozásáért, pedig tehetett volna?:

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hirarena.com/a-teljes-allamadossag...

Itt azért nem arról van szó, hogy ki mikor született...
...
Érdemes megnyitnod a linket is...
Gyuri Géderről
Több országba üzembe helyeztek Erzsébet utalványt beváltó automatákat. Egy utalvány egy lafasz, a méretet az utalvány értéke határozza meg.
Az automatákat Vajna compani üzemelteti, természetesen adómentességet élvezve.
Eladott Ország
@Eriksson: Én nem a 80-as évekről, hanem 2010-től írtam.
Eriksson
@Eladott Ország: Persze, terelsz. A tény akkor is tény marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.