Június óta ígéri a kormány a kulturális dolgozóknak a bérpótlékot a kormány, februárban már kapniuk kellene, de az erről szóló rendeletnek még a tervezete sem ismert. A garantált bérminimum emelése miatt pedig egy diplomás ugyanannyit keres, mint egy gondnok – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete szerint a garantált bérminimum emelése miatt a szakma legalább 70 százaléka januártól ugyanazt a bért – bruttó 161 ezer forint – kapja, függetlenül végzettségétől és a pályán eltöltött évek számától. Ez bérfeszültséghez vezet.

A kulturális szférában utoljára 2002-ben volt rendszerszintű béremelése, azóta 2008-ban történt egy kisebb bérkorrekció.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság szerda este jelentette be, hogy van költségvetési fedezet az illetménypótlékokra – derül ki a cikkből.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Kedves dolgozók, csak viccelt ám a bácsi, mert véletlenl osszekeverte a saját bérpótlékait a tiétekkel.
Eladott Ország
Ez a párt jobban szereti a kerékpárt és a vazallusait , csinovnyikait fizetni. Érdekes viszont, hogy az év végén hozott ÁFA csökkentés már elkopott, sőt a tojás drágább is lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.