A Budapest-Vác vasútvonalon a havazás miatt 20-30 perces késésekre kell számítani, az ország többi vasútvonalán azonban zavartalan a vasúti közlekedés – közölte a Mávinform péntek reggel az MTI-vel.

Vác térségében már akadozik a közlekedés a havazás miattA közlemény szerint a Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác vasútvonalon a havazás miatt egy-két állomáson kissé gondot okoz a váltók átállítása, a váltótisztítók folyamatosan dolgoznak a szerkezetek megtisztításán.

Havazik a miskolci térségben is, ott egyelőre nem okoz gondot a hó, a váltókat folyamatosan tisztítják.

A tájékoztatás szerint az ország többi vasútvonalán zavartalan a vasúti közlekedés, menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A Mávinform fokozott óvatosságot kér az utasoktól, mert a fagyos, hóval borított helyeken a peronok és a lépcsők esetenként havasak, csúszósak lehetnek.

07:44

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre forgalomkorlátozást vezetett be az M2 autóút Rádi csomópontjától az autóútra és a 2-es számú főút Pest, illetve Nógrád megyei szakaszára – olvasható a társaság közleményében.

 A hatóságok az M2 autóúton a Rádi csomópontnál a 38+800 kilométer szelvényben félre állítják a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket a kapaszkodó sávon. A nehéz tehergépjárművekre vonatkozó korlátozás a főút Vác és Parassapuszta közötti szakaszát érinti. Az érintett szakaszon az úton lévő és a korlátozás alá eső járművek számára a rétsági vasútállomás parkolóját jelölték ki várakozóhelyül.

 A közlekedők az útviszonyokról, az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetek miatti korlátozásokról a cég diszpécserszolgálatai mellett a társaság Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) is érdeklődhetnek 0-24 órában, minden elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu oldalon, ahol számos további hasznos közlekedési információhoz juthatnak az autósok.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Budapest-Vác vasútvonalon nyáron is akadozik a vonatközlekedés, tehát semmi újat nem mondtak.
simmering73
Budapest-Vác vasútvonalon nyáron is akadozik a vonatközlekedés, tehát semmi újat nem mondtak.
nyanya001
Megmondta a közútkezelő, hogy senki ne induljon útnak.
Nem lehet a szép szóból érteni ?
www.zhaodeco.com/public_files/prodyn_img/img_2-11368_smiley_dingo.png

Csak nem képzelik az autósok, hogy letakarítjuk az utakat ? !!
magyarbakancs
Azt regéli a Tv,Rádió,hogy folyamatosan takarítják az utakat.
Balassagyarmat,Szécsény,Salgótarjáni úton a 22-sen el sem volt tolva a hó.
Úgy 25-30 cm hó állt végig az úton.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.