Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Baleset történt a 35-ös számú főúton

Nyékládházi tavaknál egy személygépjármű felborult pénteken 2 óra után a 35-ös számú főúton a nyékládházi tavaknál. A baleset során személyi sérülés nem történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon torlódás lehetséges.

Így néz ki az M3-as autópálya péntek délelőtt:

 Súlykorlátozások az időjárás miatt Pest, Heves és Nógrád megyében

Az időjárásra tekintettel Pest, Heves és Nógrád megyében 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be több úton is – közölte az Útinform pénteken kora délelőtt.

Mint írták, Heves megyében a megye két útján vezettek be korlátozást, a 21-es főúton Apcnál, és a 23-as főúton Pétervásáránál állítják félre a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat.

A Nógrád megyében illetve Szlovákiában kialakult időjárási körülmények miatt a 2-es főút Pest és Nógrád megyei szakaszán megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését. Az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre a néhézgépjárműveket.

A szlovák hatóságok döntése értelmében Parassapusztától Bánrévéig valamennyi határátkelőhelyen hasonló korlátozást vezettek be: a 7,5 tonnánál nehezebb járművek 9 óra óta nem hajthatnak be Szlovákiába, a tornyosnémeti és sátoraljaújhelyi átkelő még járható – írta az Útinform.

Bár nem a havazás vagy az ónos eső okozta, érdemes elkerülni a Ferihegyi gyorsforgalmi utat:

Összeütközött egy tehergépkocsi és egy kisbusz péntek reggel a 4-es főúton Püspökladány és Karcag között, a balesetben egy férfi meghalt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a redőrség internetes oldalán.

Havazás és ónos eső: összeomlott a közlekedés

Mint írták, a helyszínelés és műszaki mentés idején teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat mindkét irányból a Sárrétudvari-Biharnagybajom-Füzesgyarmat-Bucsa-Karcag felé terelik.

Kamion fordult keresztbe a 4-es úton, Abonynál

A teherjármű vontatmánya a 4-e főút Abonyt elkerülő szakaszán fordult keresztbe az úton, míg a vontató az út menti árokba csúszott.

A balesetben senki nem sérült meg, azonban a keresztbe fordult pótkocsi akadályozza a 4-es főút érintett szakaszának forgalmát. A műszaki mentést a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik, akik egyben a helyszínt is biztosítják.

Csúszósak az utak Csongrád megyében

Ónos és havas eső miatt a folyamatos síkosságmentesítés ellenére is lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítaniuk a közlekedőknek Csongrád megyében.

Gépkocsival csak akkor induljanak el, ha feltétlenül szükséges! A megváltozott útviszonyok miatt vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel!

Korlátozzák a teherautók közlekedését az M2-esen és a 2-es úton

Vác környékén sem rózsás a helyzet >>

A katasztrofavedelem.hu tájékoztatása szerint a szlovák hatóságok a rendkívüli időjárásra való tekintettel valamennyi Nógrád megyei határátkelőt lezárták a teherautók előtt, így sem Parassapusztánál, sem Somoskőújfalunál sem hajthatnak be Szlovákiába a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.

Keresztbe fordult az úttesten egy autóbusz Szeged és Kübekháza között

A jármű eleje az út menti fáknak ütközött. A műszaki mentést végző szegedi hivatásos tűzoltók kivágják a fákat, majd ha szükséges, csörlő segítségével visszaállítják az autóbuszt az úttestre, A jármű utasait egy másik autóbusszal szállították tovább.

Szalagkorlátnak vágódott egy teherautó az M3-ason

Szalagkorlátnak ütközött egy teherautó az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Oszlár térségében, a gépkocsi vezetője megsérült. A tájékoztatás szerint a helyszíni szemle és műszaki mentés idején a forgalom a belső sávon, rendőri irányítás mellett haladhat.

Már hat megyében korlátozzák a forgalmat

Veszprém megyében a 82-es főúton, Veszprém és Zirc között a 0-21 km szelvények között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, továbbá a 82-es számú főúton, Veszprém és Veszprémvarsány között a 0-45+500 km szelvények között korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedését.

Győr-Moson-Sopron megyében a 82-es számú főút és a 83-as számú főúton is életbe lépett a 7,5 tonnás súlykorlátozás, a teherjárműveket az M1-es autópályán kerülhetnek Budapest, illetve Hegyeshalom irányába.

Fejér megyében a 1104-es jelű út 0+000 – 7+281 km szelvények közötti szakaszán 16 órától 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A közút kezelő békésen horkolt egész éjszaka!!! Most olvasom hogy ,,csak az ónos eső elállta után,, használ a sózás, érdekes ezt a Lajtán túl nem így tudják se az osztrákoknál, se a németeknél vajon miért is???
szaboria1
Most akartam elmenni a postára de vissza is fordultam a járdák is tiszta jégpáncél.
papa.49
A közút kezelő békésen horkolt egész éjszaka!!! Most olvasom hogy ,,csak az ónos eső elállta után,, használ a sózás, érdekes ezt a Lajtán túl nem így tudják se az osztrákoknál, se a németeknél vajon miért is???
ila51
le akartam seperni a folyosóról , de recseg ropog , nem jön le...vissza is fordultam...péntek 13...ja és Veronika nap...Isten éltesse Őket...:)
vonotok
Lám-lám mennyire hiányzik a nagyszerű, minden tehetséggel megáldott katasztrófa védelem volt vezére. A mi szeretett Bakodi Györgyünk???
Mert Ö aztán tudná, mennyi a mennyi.
És majd jön a " nagy vezér " kétéltűn, és harcra buzdít.
1magyar
Nálunk viszonylag jók az utak,járdák, az osztrákoktól átvették az elősózás technikáját és bevált.
Lepényleső
Mindenkinél jobban teljesítünk,hiszen nekünk már 12 cm-es hó is elég ahhoz,hogy megbénuljunk.
Más elmaradott országoknak még sokszor a félméteres hó sem okoz fennakadást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.