A kormány összesen 71 országba küldött ott élő magyar nyugdíjasoknak karácsonyra Erzsébet-utalványt, amit sajnos csak Magyarországon lehet felhasználni – derítette ki az RTL Klub híradója.

(Forrás: 168 óra)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mit akartál ezzel elérni, Viktor? Meghirdetted a Gyere haza Öreg programot? Ha már a
fiatalokat olyan ügyesen sikerült hazacsábítani? Miben reménykedsz? Hogy a 32 550 külföldön élő nyugdíjas hazaugrik bevásárolni, kárba ne vesszen a 10 ezer forintos utalvány? Hogy majd én is hazaugrom csirkefarhátért? Darwinból? És ha már otthon vagyunk, akkor elmegyünk szavazni is? Lehetőleg rád, mert annyira hálásak leszünk az ajándékért?
Viktor! Öreg vagyok ugyan, de nem hülye. Az a baj, hogy te nem a saját pénzedet dobod ki az
ablakon ilyen ökörségekre, hanem az ország pénzét. Az én rokonaim pénzét, akiknek tüzelőre sem telik. Ebből a pénzből, amit most eszetlenül elszórtál, rendbe lehetett volna tenni egy egész falut. Vagy kettőt. Vagy meg lehetett volna venni 80­100 falusi házat, aminek van kertje és azok, akiknek nincs hol lakni, mert viszi a bank a házat, olcsón bérbe vehetnék, vagy apránként kifizethetnék, lenne tető a fejük felett és megtermelhetnék az élelmiszert.
Vagy vehettél volna abból a pénzből egy csomó játékot az óvodásoknak, vagy felszerelést a
kórházakba, vagy kerekesszéket azoknak, akiknek nem telik rá. Tudod, mennyire sok pénz ez? Hogy jössz te ahhoz, hogy elpazarold? Sokat töprengtem rajta, hogy miért pusztult le ennyire az ország, meg az a falu, ahol a rokonaim laknak. Már tudom. Ahol ilyen ostoba, pazarló, eszetlen a miniszterelnök, ott milyenek lehetnek a miniszterek? Milyen lehet az egész kormány? Mennyi pénzt szórtok még szét a nagy semmire, miközben oda nem jut, ahol szükség lenne rá? Viktor, te alkalmatlan vagy a vezetésre, mert nincs eszed. Más országban mennél a börtönbe, ha így pazarolnád a köz pénzét. Még egy gazdag országban is letépnék a fejedet a polgárok ilyesmiért. Bár lehetséges, hogy éppen ezért gazdagok azok az országok, mert a nép nem tűri el, hogy meglopják. Csak azt akartam mondani Viktor, hogy nem kell az ajándékod. Tudod miért? Mert ajándékot a sajátjából ad az ember, nem a másokéból. De te már nem tudsz különbséget tenni, azt hiszed,...
Eladott Ország
folytatás, 10:47...azt hiszed, minden a tiéd. Nem baj, majd megtanulod. Szerintem elég lesz egyszer elmagyarázni, hogy melyik priccs a tiéd. Hallom, otthon havazik. Szép lehet. Befedi a hibákat. De a hó egyszer elolvad. Ezt ne feledd el, Viktor! Most búcsúzom és kívánok minden jót. Nem neked, Viktor, hanem az országnak.
Nélküled."
Csók:
Mici nén
justhpeter
Az 52 milliós postaköltség ebben az esetben nem hűtlen kezelés ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél