A Századvég Alapítvány decemberi közvélemény-kutatása szerint Soros György amerikai üzletember és a szervezetei által képviselt "aktivista, beavatkozó politika" is kifejezetten népszerűtlen Magyarországon.

A szervezet pénteken jutatta el az MTI-hez a december 10-15. között ezer ember megkérdezésével készült kutatás eredményeit. Ez alapján a válaszadók 61 százalékának negatív a véleménye az üzletemberről, míg 14 százalék kedveli.

A Századvéggel felmérették: Soros György népszerűtlen Magyarországon

A felmérés szerint Soros György megítélését erősen befolyásolja a politikai identitás: a jobboldaliak 81 százaléka kedvezőtlen véleményt formált róla, a középen állók 55 százaléka szintén negatívan reagált, a baloldaliak 41 százaléka viszont kedveli. A pártpreferencia szerinti bontás arról árulkodik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt szavazótáborát leszámítva minden politikai táborban többségben vannak azok, akik között népszerűtlen Soros György.

A kutatásból kiderül, hogy a magyarok szinte egyöntetűen – a válaszadók 88 százaléka – elutasítják az úgynevezett "soft-power" politika gyakorlatát, azaz, ha külföldi politikai vagy gazdasági erők civil szervezeteken keresztül gyakorolnak nyomást egy ország kormányára, belpolitikájára. Ezzel kapcsolatban egységes a magyar lakosság véleménye, mind a bal-, mind a jobboldalon, illetve az összes párt táborában többségben vannak azok, akik rossz szemmel nézik ezt a tevékenységet, és a megkérdezettek mindössze kilenc százaléka ért egyet vele. A választók többsége a nemzeti szuverenitás megsértéseként tekint a külföldről finanszírozott "soft power" politikai gyakorlatra – tették hozzá.

A felmérésben arra jutottak, hogy az üzletember negatív megítélése visszavezethető az "illegális bevándorlás nyílt támogatására", ugyanis – ahogy azt számos korábbi közvélemény-kutatás igazolta – a magyarok jelentős többsége aggodalommal figyeli a bevándorlás folyamatát és a növekvő terrorfenyegetettséget Európában.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Századvég(bél)?

Nos, ezek azok a birkák, akik simán beszopták, hogy a valódi civilek akarják megdönteni a koszos rezsimet, holott csak a fejükre olvassűk a jogtalanságaikat!
Ja és persze Soros sem "árja fideszes" - hanem olyan gazdag zsidó származású, aki ad a nemes célokra!
Mészáros Orbántól Milliárdos Lőrike mikoris adakozott nemes célökra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Lefogadom, hogy a megkérdezettek(?) nagyobb része semmit sem tud Soros Györgyről, de mert azt hallotta legtöbbször a kúrmánymédiából, hogy utálni kell, hát utálja.
Qqberci
Soros Györggyel felmérették: a Századvég népszerűtlen Magyarországon...
evacica
Na a Századvég megint benyalt Orbánnak! Ez vajon mibe kerül az adófizetőknek mert Orbán majd meghálálja a mi pénzünkről a neki tetsző felmérést! Akkor persze nem volt közellenség mikor a fideszt pénzelte, Orbánnak Kovácsnak ösztöndíjat biztosított! Mocskos egy banda annyi biztos!
Nessy
A magyarok nagy része utálja a pirézeket! Na, ennyit a korrekt közvélemény kutatásokról, és a hozzáértők válaszairól.
Egyébként én is "haragszom " Sorosra, hogy ezeket a cezaromániás "fiatalokat" támogatta, és a nyakunkba szabadította!
Béla333
Nahát ez a Századvég! Hogy felmérték egymás között hogy a Soros népszerűtlen és az Orbán meg népszerű.
Bezzeg ha a Soros nyomna nekik potya milliárdokat, rögtön mérnének egy ezzel ellentétes véleményt is.
Ahogy a kedves megrendelő óhajtja!
Csiga-biga KFT!
Eladott Ország
"Minnél jobban üvölt a propaganda annál nagyobb a szar.
Minden gazdasági elemzés, számadat, az b*zmeg, az. Hogy nem szakad ránk az a penetráns hazugságokkal kitapétázott szittya magyar ég és nem dőlnek ránk a
sejjde kurvajó nekünk plakátokkal teleaggatott lámpavasak, hogy a notórius mellébeszélő,
valósághamisító, tényeket tagadó, számokat és statisztikai adatokat bagatellizáló, szelektíven
elhallgató, indokolatlanul mellet döngető gazemberségnek soha nem lesz már vége."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél