A Századvég Alapítvány decemberi közvélemény-kutatása szerint Soros György amerikai üzletember és a szervezetei által képviselt "aktivista, beavatkozó politika" is kifejezetten népszerűtlen Magyarországon.

A szervezet pénteken jutatta el az MTI-hez a december 10-15. között ezer ember megkérdezésével készült kutatás eredményeit. Ez alapján a válaszadók 61 százalékának negatív a véleménye az üzletemberről, míg 14 százalék kedveli.

A Századvéggel felmérették: Soros György népszerűtlen Magyarországon

A felmérés szerint Soros György megítélését erősen befolyásolja a politikai identitás: a jobboldaliak 81 százaléka kedvezőtlen véleményt formált róla, a középen állók 55 százaléka szintén negatívan reagált, a baloldaliak 41 százaléka viszont kedveli. A pártpreferencia szerinti bontás arról árulkodik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt szavazótáborát leszámítva minden politikai táborban többségben vannak azok, akik között népszerűtlen Soros György.

A kutatásból kiderül, hogy a magyarok szinte egyöntetűen – a válaszadók 88 százaléka – elutasítják az úgynevezett "soft-power" politika gyakorlatát, azaz, ha külföldi politikai vagy gazdasági erők civil szervezeteken keresztül gyakorolnak nyomást egy ország kormányára, belpolitikájára. Ezzel kapcsolatban egységes a magyar lakosság véleménye, mind a bal-, mind a jobboldalon, illetve az összes párt táborában többségben vannak azok, akik rossz szemmel nézik ezt a tevékenységet, és a megkérdezettek mindössze kilenc százaléka ért egyet vele. A választók többsége a nemzeti szuverenitás megsértéseként tekint a külföldről finanszírozott "soft power" politikai gyakorlatra – tették hozzá.

A felmérésben arra jutottak, hogy az üzletember negatív megítélése visszavezethető az "illegális bevándorlás nyílt támogatására", ugyanis – ahogy azt számos korábbi közvélemény-kutatás igazolta – a magyarok jelentős többsége aggodalommal figyeli a bevándorlás folyamatát és a növekvő terrorfenyegetettséget Európában.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Századvég(bél)?

Nos, ezek azok a birkák, akik simán beszopták, hogy a valódi civilek akarják megdönteni a koszos rezsimet, holott csak a fejükre olvassűk a jogtalanságaikat!
Ja és persze Soros sem "árja fideszes" - hanem olyan gazdag zsidó származású, aki ad a nemes célokra!
Mészáros Orbántól Milliárdos Lőrike mikoris adakozott nemes célökra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
A goebbelsi propaganda tett is érte bőven.Hiába no,az illiberátor fogyatékosok gyülekezete mindenre fogadóképes,ami a felcsútitól és csapatától érkezik.Fő,hogy valakit mindig lehessen köpködni,a saját szarunkat rákenni.
namihami
Ha a Századvég elég pénzt és célirányos megrendelést kapna, még azt is ki tudná mutatni, hogy az Orbán beépített kommunista, hazaáruló, zsidóbérenc és ő hívta be a migráncsokat. És biztos vagyok abban is, hogy a megfelelően erős kezű új Fidesz-vezető megjelenése esetén ki is fogja mutatni. Hiszen az új Gazda se..ét ugyanolyan, sőt a bizonyítás miatt még nagyobb elánnal kell szapora nyelvcsapással fényezni az eddigi vagy növekvő mértékű anyagi dotáció elérése érdekében.
Ilyen tipusú és szintű ""felmérések és közvéleménykutatások"" rendre illenek a profiljukba és szakmai hitelességükbe.
namihami
És még annyi: ezen fenti tézisek a ""közszolgálati és elfogulatlan"" Magyar Televízióra (a csicskák leváltásáig) szintén állnak és állni fognak. Aztán varázsütés, felismerés, a tények hirtelen átlátása és vége az Orbán-kultusznak. Jöhet a következő Vezető.
CsipkeRózsa
Ekkora gyűlöletkampány mellett, amit Soros György ellen folyamatosan végeztek, csodálom, hogy nem 2/3-os ellenérzést mutattak ki Sorossal szemben.
CsipkeRózsa
Laszlo Jager a Facebookról,

adok egy tetszik szavazatot.
RonaGyuri
Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen kérdésekre adott milyen válaszok alapján gondolták ezt következtetni? =))
Pl. az 1000ből hány olyan volt, aki legalább nagyjából sejtette, hogy miről is van szó?
quadrocopter
Századvég(bél)?

Nos, ezek azok a birkák, akik simán beszopták, hogy a valódi civilek akarják megdönteni a koszos rezsimet, holott csak a fejükre olvassűk a jogtalanságaikat!
Ja és persze Soros sem "árja fideszes" - hanem olyan gazdag zsidó származású, aki ad a nemes célokra!
Mészáros Orbántól Milliárdos Lőrike mikoris adakozott nemes célökra?
Qqberci
Nekem két vizsgámat is kifizette a Soros Alapítvány. Akkor most én is Soros.bérenc vagyok?...
papa.49
Mindig ugyanazt az ezer embert kérdezik, szerintem már nem is kérdeznek, csak a jó meleg irodában beikszelik a ,,jó válaszokat,, oszt. jónapot!!!
Szókrakész
"míg 14 százalék kedveli."

Az a 14% tuti libsibolsikomcsi
Rockxy
Minek kell ehhez századvég?
Ezt felmérés nélkül is mindenki tudja.
nevemnick
@Szókrakész: Akkor orr-bán ilibsibolsi?
Szókrakész
@nevemnick: Igen!
Csak az oszd meg és uralkodj elv alapján hazudja magát illibsinek.
De a progi nem változott.
A múltja sem.
Mindegy mit hazudik.
Kádár János
Végül is nem az én oxfordi tanulmányaimat fizette!!!
Ludmilla
na,azok a szemétládák mérettek,akiknek segített...cigánytempó
Nessy
Ez is legalább annyira egyértelmű válasz, mint amikor a pirézeket utálták a felmérés szerint!
kiscsillag66
Jól van, kurmány! Igazatok van, mindig azt kell bántani, aki pénzéből tanultatok és a nyomtatókkal tudtátok terjeszteni a röplapotokat. És még a többi segítség az országnak, hogy felemelkedhessen. Így kell hálásnak lenni. Hányan is kaptatok ösztöndíjat, hogy kupálódhassatok???
solidedge
Mivel a Fidesz Sorost utálja rossz ember nem lehet. Kezd szimpatikussá válni.
kukac50
Orbán Viktortól százszor becsületesebb!! Amit a Fidesz politikusok mondanak rá és még mindig támogatást ad arra ami a Fidesz kormánynak lenne kutya kötelessége!
Macskaszem
Lefogadom, hogy a megkérdezettek(?) nagyobb része semmit sem tud Soros Györgyről, de mert azt hallotta legtöbbször a kúrmánymédiából, hogy utálni kell, hát utálja.
Qqberci
Soros Györggyel felmérették: a Századvég népszerűtlen Magyarországon...
evacica
Na a Századvég megint benyalt Orbánnak! Ez vajon mibe kerül az adófizetőknek mert Orbán majd meghálálja a mi pénzünkről a neki tetsző felmérést! Akkor persze nem volt közellenség mikor a fideszt pénzelte, Orbánnak Kovácsnak ösztöndíjat biztosított! Mocskos egy banda annyi biztos!
Nessy
A magyarok nagy része utálja a pirézeket! Na, ennyit a korrekt közvélemény kutatásokról, és a hozzáértők válaszairól.
Egyébként én is "haragszom " Sorosra, hogy ezeket a cezaromániás "fiatalokat" támogatta, és a nyakunkba szabadította!
Béla333
Nahát ez a Századvég! Hogy felmérték egymás között hogy a Soros népszerűtlen és az Orbán meg népszerű.
Bezzeg ha a Soros nyomna nekik potya milliárdokat, rögtön mérnének egy ezzel ellentétes véleményt is.
Ahogy a kedves megrendelő óhajtja!
Csiga-biga KFT!
Eladott Ország
"Minnél jobban üvölt a propaganda annál nagyobb a szar.
Minden gazdasági elemzés, számadat, az b*zmeg, az. Hogy nem szakad ránk az a penetráns hazugságokkal kitapétázott szittya magyar ég és nem dőlnek ránk a
sejjde kurvajó nekünk plakátokkal teleaggatott lámpavasak, hogy a notórius mellébeszélő,
valósághamisító, tényeket tagadó, számokat és statisztikai adatokat bagatellizáló, szelektíven
elhallgató, indokolatlanul mellet döngető gazemberségnek soha nem lesz már vége."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.