Körmendi vagyok. Itt születtem, és itt szeretném tölteni még az életem hátralévő napjait. Körmend az ország nyugati részén fekvő, békés kisváros. Története az 1200-as évekre nyúlik vissza. Sok dolog van, amire méltán büszkék lehetnek a körmendiek: itt van a Batthyány- kastély, benne a Batthyány Múzeummal, és az ezt körülvevő évszázados fákkal tarkított Várkert. Az 1900-as évek elején itt élt és alapított kórházat Batthyány Strattmann László. Híres szemész volt, az egész országból, sőt, külföldről is jöttek hozzá gyógyulásért. Róla a mondás, hogy “nemcsak orvos volt a hercegek között, de herceg az orvosok között”.

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nagymama! Megkapta a Bözsit? Nem? Akkor már ne is várja! Ha meg az utcára merészkedik csak a földet nézze, nehogy ráfogják, hogy ferde szemmel nézett valamelyik dakotára!
quadrocopter
Kedves nagymama!

Bészbólütő! De jó lesz egy edzett sodrófa is!
justhpeter
@Horizont: Ha a Nagymama sorosbérenc, libsi, akkor én is az vagyok ! Minden szava iga. Őszinte nagyrabecsülésem a Nagymamának !
justhpeter
@Horizont: Minden rendben. Akkor együtt vagyunk a Nagymamával sorosbérenc, libsik.
F_Viktor
A nagymamat megnyugtatom, a vilagnak "az embertelenségrol, az aljasságrol, az idegengyűlöletrol" nem Kormend jut eszukbe, hanem Magyarorszag.
nezelodo
Nagymama! Megkapta a Bözsit? Nem? Akkor már ne is várja! Ha meg az utcára merészkedik csak a földet nézze, nehogy ráfogják, hogy ferde szemmel nézett valamelyik dakotára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.