Vasárnap többnyire napos időre számíthatunk, de északkeleten több felhő várható, utóbbi területen a ködfoltok délelőtt megszűnnek – írja az Országpos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Újra kemény hideg jön, helyenként hó is eshet

Északkeleten helyenként hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, másutt legfeljebb elvétve fordulhat elő futó hózápor. Az északnyugati szél főként az ország középső sávjában még időnként megélénkül, majd estére ott is mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet +3 és -3 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb. Késő estére -2 és -10 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn dél felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős lesz az ég. Délen, délnyugaton hószállingózás, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, délnyugaton néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -11 fok között, a vastagabb hóval borított, gyengén felhős részeken -15 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, majd napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, főként délnyugaton lehet néhol havazás. Az északi, északkeleti szél a nyugati határnál és északkeleten helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és -10, északon a kevésbé felhős, hóval borított helyeken -10 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -6 fok között valószínű. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.