Legalábbis most, és ezen csak ő maga változtathat. Ezt Molnár Gyula, a párt elnöke mondta a Népszavának. Molnár szerint Botka jelöltségének éppen az az egyik előnye, hogy a párt óriási többsége fel tud, és fel akar mögé sorakozni. De fenntartotta azt a lehetőséget, hogy ellépjenek mögüle: Ha az MSZP jelölhet, akkor egy jelöltje lehet, s az Botka László. Ha más megállapodás születik, ami más szereplőt igényel, az egy másik politikai játszma. Harmadik lehetőség nincs, mert az vereséghez vezet. Jelenleg tehát egyértelműen az a helyzet, ha Laci vállalja, akkor ezt támogatjuk. Most Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje, és ezen csak ő maga változtathat. Ez azért jelentős fordulat ahhoz képest, hogy a Molnárral szövetséges Hiller István kiütötte Botkát az MSZP választmányi elnöki posztjáról, pedig már egy évtizede betöltötte azt.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Kapaszkodj Feri, még a végén elhessegetnek a kis szemétdombod mellöl!:

Idézet a cikkből:

"Botka aztán decemberben, egy interjúban mégiscsak bejelentkezett a listavezetésre. Ehhez három feltételt szabott:

közös ellenzéki lista,
az egyéni jelöltek kiválasztásánál a szavazatszerzési képesség számítson,
új baloldali politika.

Illetve egy burkolt negyediket is. Gyurcsány ne legyen rajta a közös ellenzéki listán:

Az én személyes véleményem jobb Gyurcsány Ferencről, mint az átlag magyar választónak. Az a fontos, amit a számok mutatnak: a választók stabil kétharmada nem szavazna arra a listára, amin ő szerepel."
Béla333
Szintén a cikkből:

"Azok a kérdések viszont egyelőre megválaszolatlanok, hogy

Gyurcsány elfogadja-e a kihagyását?
közös-e az az ellenzéki lista, amelyről hiányzik az Együtt, az LMP és a liberálisok?
honnan lesz a baloldalnak további egymillió szavazója Orbán leváltásához?"

Ezek azok a témák, ami elöl a DK-s fanatikusok mint ördög a tömjénfüsttől menekülnek.
Az ilyen téma egyszerűen megbeszélhetetlen velük!
Csizmás Kond
Lesznek itt még jelöltek...többen is a kelleténél.
Béla333
Gyurcsány természetesen nem lép hátra, ezt már szinte mindenki látja.
Teljesen igaza van Bartusnak ebben:

"...hogy az események azóta arra utalnak, hogy az Orbán-rendszer megdöntésével szemben elsőbbséget élvezett Gyurcsány taktikai elképzelése, hogy személyét és pártját a baloldal vezető erejévé tegye, riválisait maga alá kényszerítse.
Erre utal a „Pártunió” gondolatának felvetése, az újabb és újabb „összefogás” elméletek ötlete, amelyek valódi célja az, hogy „egy a zászló, egy a tábor” modellt hozzon létre a baloldalon is. Méghozzá pártja vezetésével. Ezt célozza az összes civil kezdeményezés bekebelezési vagy megsemmisítési kísérlete, s ennek legnyilvánvalóbb megnyilvánulása az volt, amikor pártzászlókkal akarta ellepni és megszállni a civilek tüntetését. Ez már a párt demokratikus jellegét is megkérdőjelezte. Ilyet még Orbán sem csinált.
Gyurcsánynak az is elég, ha az Orbán-rendszer egyedüli jelentős ellenzéke marad, és így elvergődik Orbánnal együtt választásról választásra, miközben kedvenc hobbiját, a politikát űzi."
nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-lehet-e-gyurcsany-nelkuli-dk.html
Cicamama55
A helyében én biztosan nem vállaltam volna be ezt így a választások előtti évben. Az MSZP a Fidesz kottájából játszik folyamatosan, így még a stabil embereik is süllyesztőbe kerülnek távirányítással, idő előtt. Szeged én úgy gondolom, nagyon fájó pontja a Fidesznek, Botka nagyon szúrja a jobboldal szemét! Addig míg az MSZP a baloldal legnagyobb pártja, borítékolni lehet a Fidesz győzelmét. Mondjuk nem is látok rajtuk mást, mint az esélytelenek nyugalmát. A választások előtt közvetlenül kellene csak csattanni egy nagy változást sejtető hírnek, látótérbe kerülni egy olyan személynek, akit nem tudnak padlóra tenni, mindenki tisztel. Nem minden gondolattal előrukkolni évekkel előtte, lehetőséget adva arra, hogy mások vegyék kézbe azok megvalósításának eszközeit, ezzel öngólt rúgatva maguknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.