Ez az év a nagyberuházások éve lesz a magyar kultúrában, a tavalyi 52 milliárd forinttal szemben idén több mint 125 milliárd forint jut kulturális célokra - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A nagy építkezések között szerepel a Liget Budapest projekthez kötődő múzeumnegyed megvalósítása, valamint a Múzeumkert, az Operaház műhely- és raktárházaként működő Eiffel-csarnok, és az Iparművészeti Múzeum megújítása is - fűzte hozzá. Az elmúlt év legfontosabb kihívása volt, hogy miként lehet összekapcsolni a kultúrát a közneveléssel. Magyarország kiválóan teljesít a magas kultúrában, de arról kevesebb szó esik, hogy a kultúra miként szervesül a felnövekvő nemzedékek életében, az iskolában és a családokban - hangsúlyozta a miniszter 2016-ot értékelve. Hozzáfűzte: komoly előrelépést könyvelhet el a kulturális alapellátás programja, amely a kultúrát a legkisebb falvakba és a határon túli magyarság legtávolabbi szegleteibe is igyekszik eljuttatni.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Ettol laknak majd jol es melegednek az ehezok, a hajlektalanok es a melyszegenysegben elo magyar gyerekek tizezrei!
kissé felnőttem
hazudik a szemed az a gyönyörű, ha valaki te vagy aki sose hű... régi nóta hires nóta
nevemnick
Soha ilyen sz@r helyzetben nem volt a kultúra támogatása, mint az ,,emút" hat év alatt. A menstruációs vérrel festő nő, a vezírt ábrázoló egetverő sz@r képeket alkotó ,,művésznő", és a narancsosokhoz közelálló, és a művészeti ágakban ,,tevékenykedő" seggnyalók hada minden pénzt elnyer/elnyel, a valóban művészi értékeket alkotó művészetek elől.A vidéki kultúrotthonok állaga, a kulturális élet színvonala a támogatottság híján a béka segge alatt van. Ez a valóság Balog kdnp-és úrielvtárs.
elnyomott
Nagy pénzeső most is lesz, mint eddig a csókosoknak. Ebben nincs semmi új.
Mint ahogy abban sem, hogy büntetlenül tehetik.
Nessy
Attól függ, mit értenek "magas kultúrán". Ákos, Győzike, Való Világ,Vajna egyik másik filmje?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.