A nemrég elhunyt üzletember, Klapka György halála előtt elárulta, mennyi nyugdíjat kap: mindössze havi 23 ezer forint volt a járadéka – írja a pénzcentrum.hu.

Ez a nyugdíjminimum alsó határát sem éri el, valószínűleg Klapka külföldi munkavállalásának köszönhetően. Nem sokkal nagyobb összeg, havi 28 500 forint a minimálnyugdíj, ami 2008 óta nem emelkedett.

Egy nemrég közzétett javaslat szerint 80 ezer forintra kéne emelni ezt az összeget, ám még így is a létminimum alatt maradnának azok, akik mindössze ennyi pénzben részesülnének.

Az oldal szerint még erre is évtizedeket kéne várni. Kiszámolták: ha az inflációt vesszük alapul, 34 673 forintra kéne emelni a minimumot.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mészáros Lőrikét sem zavarja a leendő nyugdíjnak összege, puritán életmód, szerény költekezés, de már kiszemelte magának az Alpok szállodásit is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Mézike: (19:02) Én nem ismerem, nem tudom neked megmondani! Derék gyerek, csak a beírásaiból ítélve. :)
JAJMÁR
Na de fel is vette ezt az összeget? Talán észre sem vette, hogy ilyet is kap. Nyilván nem nyugdíj, de azért fura, hogy nyugdíja ne lett volna, szerintem volt. Talán nem Mo. és nem forintban.
JAJMÁR
Aki pedig ezt a járandóságot kapja - gondolkodom, hogy kik lehetnek - talán fiatalon megrokkantak, vagy eleve munkaképesség csökkenés miatt nem tudtak szolgálati időt szerezni.
Persze, hogy kevés. A triplája is.
KisGenyo2
A német nyugdíja mg kb. negyed ennyi volt, csak euróban...
XD
idppp
Valószínűleg fizetett valamelyik magánnyugdíjpénztárba, ahogy nyugaton szokás, és horribilis volt a nyugdíja! Nagy szemét volt világéletében, de pénzügyekben nem kell félteni, pláne sajnálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.