20 százalék feletti áremelkedés sem elképzelhetetlen a közeljövőben a pékségekben, ráadásul később további drágulás sem kizárt. Az év végére akár harmadával is többet kérhetnek el a boltokban egy kiló kenyérért. A minimálbér emelése miatt kényszerülnek sokan drágábban adni a kenyeret, azonban ezt a pékségek harmada várhatóan nem tudja majd kigazdálkodni, így 600-ból 400-ra csökkenhet a péküzemek száma az év végére – írja a penzcentrum.hu.

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Megint ez a " brutális "...
20-30 Ft az még szerintem nem
brutális, csak egy kicsit sok(k:-(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Tehát arról van szó, hogy meg akarják ölni a kis pékségeket?

Csak az igazán nagyok süssenek.
Aztán pedig államosítják azt is?!?!
CsipkeRózsa
A kenyér alapvető élelmiszer, Áfa-kulcsát már régen le kellett volna vinni 5 %-ra.

A minimálbér emelést jobban kellett volna végiggondolni, sok kis vállalkozásnál problémát okoz. Pl. a pékségeknél is.
volvós
Megint ez a " brutális "...
20-30 Ft az még szerintem nem
brutális, csak egy kicsit sok(k:-(((
Eladott Ország
168ora.hu/minimalber-emeles-kormany-nyer-de-ki-veszit/
– "Választási trükkel állunk szemben, amely jelentős béremelkedési hullámot indíthat el, s valóban komoly nehézséget jelent azoknak a kisebb vállalkozásoknak, amelyek minimálbér környékén foglalkoztatnak – magyarázta a 168 Órának Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke. – Egy tízfős cégnél nem lehet megtenni, hogy megemelem a minimálbért, de akik pár ezer forinttal e fölött kerestek, nem kapnak semmit."
1magyar
A piacon a tejet januártól 25 %-kal drágábban adta a néni. Hogy van ez? Leviszik az áfát a piac meg emel?
De a kenyeret is egyharmadával vettem drágábban ugyanott.
jankó321
Na, Csutiért imádkozó elvakult Cavintonon élő nyuggerek!
Köszönjétek meg Istenkirályotoknak a Bözsipapírt és az 1,6%-os emelést!
:-)))

-A gondolkodásra képes, normális, értelmes nyugdíjasokat pedig őszintén sajnálom, hogy ezzel az orbán nevű furkóval veri őket a jóisten.
volvós
A ma esti M1 hiradóban pedig azt mondták, hogy a
kormány csökkenti a tejtermékek és a kenyér
ÁFÁ-ját... NOs akkor ki hazudik ???
1magyar
@jankó321: Sokmindenben, de ebben most nem hibás, éppenhogy végre levették az áfát, a néni meg megemelte, nincs benne semmi logika.
Mégiscsak kapitalizmus van,annyiért adja amennyiért tudja.
De az üzletekben a kenyeret is annyiért adják amennyiért akarják. Nincs felső határ.
Nessy
Ez várható volt! El lehet rendelni akár 50 % béremelést is, meg még legalább kétféle + adót,és ellentételezésúl a kis vállalkozásoknak 6 % adó, járulék csökkenést.
Aki legalább a négy alapműveletet ismeri, az sejthette, hogy áremelés, létszám csökkentés, csőd lesz sok esetben az eredmény.
Jöhet a Hozsanna!
aremy
@jankó321: a 0.9% ból mikor lett 1.6% os nyugdíj emelés???
aremy
és nem csak a kenyeret hanem minden A val kezdődő árú ára emelkedni fog!!
jankó321
@1magyar: Írod:"Sokmindenben, de ebben most nem hibás, ..." -Mármint a Vicctor és kormánya.

"A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának csökkentése egy hosszabb folyamat, az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója mérséklésének része – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
A kormánynak az az érdeke, hogy az élelmiszeráfa-csökkenés, illetve az annak köszönhető alacsonyabb árak hosszú távon fennmaradjanak, ezért a mérséklés hatását a tárca ellenőrzi – húzta alá.
Hozzátette: a minisztérium álságosnak tartja azoknak a baloldali pártoknak a véleményét, amelyek igyekeznek megkérdőjelezni az áfacsökkentés kedvező hatását, és próbálják azt eljelentékteleníteni, mondván, hosszú távon nem lehet fenntartani."

propeller.hu/itthon/3259007-ujabb-elelmiszerek-afaja-is-csokkenhet
jankó321
@aremy: "Érkezik az idei első megemelt nyugdíj
Csütörtökön kezdődik az 1,6 százalékkal megemelt nyugdíjak kifizetése - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Budapesten."

24.hu/fn/gazdasag/2017/01/12/erkezik-az-idei-elso-megemelt-nyugdij/
Nessy
@aremy: Az MNB számítása szerint 2,3 % lehet az infláció, Amikor a 0,9 % emelés miatt reklamáltak, akkor Orbán "kegyelméből" 1,6 % lett az emelés, amit maga Orbán jelentett be.
Ez akkora emelés, hogy nem is tudom, most a Bahamákra, vagy a Svájci Alpokba menjek nyaralni. A Járdaszigetek valószínűbb!
aremy
@jankó321: kösz de nekem ez hír nem jött be.lehet hogy azért mert nincs hír értéke. de az 1.6 hogy aránylik az ő általuk 2.6% ra jelzett inflációhoz.
karma1
@aremy: Lett,... A 0.9 % nagyon sok embernek bokte a szemet, es nem sokkal kesobb a meghirdetett 0.9 %-ot 1.6 %-ra modositottak... De persze ez a tenyleges inflaciot sem fedezi, csak a kozmetikazottat. A statisztikai kozmetikusok szerint nincs inflacio , illetve 1.6 % alatt merheto, igy verik a melluket, hogy a nyugdijak megtartjak a realertekuket. (Meg a loszart...)
jankó321
@aremy: Nézd, a fidexes matekban nem tudok neked segíteni, mert én még az átkosban tanultam a matematikát, Már a PISA tesztemet is az Sztk laborban értékelik ki.
:-)))
magyarbakancs
Indok mindig van egy kis ár emelésre.
Azért mert sok a búza,vagy kevés a pék,vagy mert esik a hó.
Vagy azért mert emelni akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.