December végén egy délelőtt egy földön fekvő idős férfira figyelt fel Dávid, aki családjával sétált Budapesten. A férfi egy gyerekorvosi rendelő bejáratától nem messze feküdt. Dávid a Borsnak azt mondta, próbált segíteni, stabil oldalfekvésbe helyezte az eszméletlen férfit, hívta a mentőket, majd a rendelőbe rohant segítségért. Itt az asszisztens azt mondta neki, hogy a mentők értesítésénél ők sem tudnak többet tenni.

„Rohantam vissza, addigra ott volt egy másik úr. Hamarosan kiderült róla, hogy a rendelőben dolgozik orvosként. Nem segített, mivel azt hitte, hogy részeg a férfi. Kérdem én: akkor nem kell segíteni!? A mentők szerencsére nagyon gyorsan, hét perc múlva kiértek, ők szintén kiakadtak az orvosra. Negyvenöt percig küzdöttek az életéért, én tartottam az infúziós tasakot, de sajnos elhunyt. Hamarosan jöttek a rendőrök is, és letakarták a halottat, amely sokáig ott hevert még”

 - mondta Dávid, aki panaszt is tett a gyerekorvosra az orvosi kamaránál.

A Bors megkereste az orvost is, aki azt állítja, szakmailag nem hibázott. Ezt mondta:

„Amikor megérkeztem a rendelőhöz, elismerem, észrevettem a földön fekvő férfit. Viszont ak­kor és ott nem tudtam volna semmit sem tenni az életéért. Van egy olyan orvosi kötelezettség, aminek értelmében nem veszélyeztethetem a beteg életét, máskülönben én viselem a következményeket. Szerencsére a mentők hamar kiérkeztek.”

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Gyermekorvos hiány van az országban,
Nos, ha ilyen gyermekorvos is van, akkor inkább legyen belőlük hiány.
Emberség emberek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@magyarbakancs: Téged nem a baj, hanem a sors talál meg. Az kicsit sem baj ha akarsz és tudsz is segíteni. Csak így tovább... :))
magyarbakancs
@papa.49: Én szeretem a szakmámat.
Tudod az a legszebb dolog mikkor egy ember a nézésével megköszöni ,hogy megpróbáltál segíteni.
Nem kell mondani semmit .
Meg érint és érzed ,hogy jól esett neki.
papa.49
@magyarbakancs: Sok ilyen kellene még mint te, én ugyan csak jót tudok mondani a kórházról ahol kezeltek, az orvosokról, és az ápolókról is, nem lehet eléggé megköszönni a munkájukat!!!
dr. prédikátor
@magyarbakancs: Csak gratulálni lehet neked, azért is mert LELKIISMERETES ápoló vagy és ilyen egészségügyi állapotok ellenére is ITTHON maradtál!!!
magyarbakancs
@dr. prédikátor: Soha nem hagynám el a hazámat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.