A berlini terrortámadásra hivatkozott a BKV egyik vezetőhelyettese, mikor a szakszervezet arra kérdezett rá, miért is kell kamerával megfigyelni a dolgozókat a buszos telephelyeken – olvasható a vs.hu cikkében.

Terrorveszélyre hivatkozva figyelik meg a dolgozókat a BKV-nál?A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete elnöke kérdéseire egy Index-cikket linkelt a vezetőhelyettes, melyben arról volt szó, hogy Németországban a személyiségi jogok védelme miatt a térfigyelő kamerákra is szigorú szabályozás vonatkozik. 

Csakhogy a vs.hu szerint a kamerás megfigyelést a BKV december 16-án kezdte meg, a berlini terrortámadás pedig december 19-én történt meg. 

A szakszervezet vezetője csak arra tud gondolni, hogy terrortámadástól tart a BKV, vagy pedig a munkavállalók közt lehetnek gyanús elemek. "A BTDSZ elnöke hangsúlyozta, érdekképviseletük soha sem kifogásolta a munkahelyi kamerarendszert, de annak elhelyezését és eljárási rendjének jogszerűségét fontosnak tartja betartani és betartatni. „Azt csak nem feltételezhetjük, hogy az érintett munkáltató arroganciából küldte ezt a választ szakmai válasz helyett” – tette hozzá Szabó István.

A vs.hu megkeresésére a BKV elárulta, nemcsak a terrorveszély indokolhatja a kamerás megfigyelést, hanem az átláthatóság és a biztonságot célzó intézkedés része is lehet.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Felesleges reklamálni fiúk, hiszen még a vezér értekezését is hallhattuk a pocakos tábornokokról, láthattuk a kokócsíkot szívó városvezetőt, meg a nem létező kormánytanácsadót, sőt az agg kereszténydemokrata korifeus is elmondta nekünk a demokratikus K.Elnök választás rejtelmeit Orbániában. Akkor Ti miért reklamáltok egy kis videó miatt! Nem vagytok az USA elnöke, aki nehezményezi azt a kis Putyinos szexvideót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.