Ez zsarnokság, de nem kell „berezelni”, be kell perelni az Orbán-kormányt – üzeni Konrád György a Németh Szilárd által megfenyegetett civil szerveteknek. Az író az atv.hu-nak azt mondta, Soros Görgy olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István, mivel ugyanazt tette: a magánvagyonából hatalmas összegeket áldozott az akkori demokratikus ellenzék támogatására.

Konrád felidézi, hogy ő javasolta Sorosnak 1978-ban New York-ban egy vacsorán, hogy pénzével segítse a közép-európai, a magyar demokratikus ellenzéket. Sőt Orbán Viktort is ő maga javasolt a Soros-ösztöndíjra.

„A civil azt jelenti, hogy polgár. Ha tehát Orbán és az emberei a civileket támadják, az valamennyiünk elleni támadás, hiszen mindannyian polgárok vagyunk. A fideszes Németh Szilárd és az Orbán-kormány tehát az egész társadalom és főképp a magyar értelmiség ellen indított hadjáratot.”

Ha az Orbán-kormány formálisan is megkísérli megakadályozni a civil szervezeteket ebbéli jogukban, indokolttá válik beperelni a magyar kormányt a szólásszabadság sérelme miatt – mondta az író, aki szerint ilyen esetben a magyar értelmiségnek a legradikálisabb utat kell választani.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Draga Konrad GYorgy! Nagyon szeretem a munkaidat, a konyveidet, kedvencem volt a Latogato. Amde ne legyel mar idealista, ne elj rozsaszin tundermeseben, mert ha ma Magyarorszagon egy jonevu civilszervezet (na nem a COF, hanem a Helsinki Bizottsag) be is adna egy ilyen feljelentest, akar karoltve a tobbi jozan, segitokesz civilszervezettel egyutt,. az egesz feljelentesnek osszesen ket utja lenne: eloszor a Te kezedbol a Legfobb Ugyeszsegig poltpetya kis kezebe, a masodik utja pedig polt kezebol jobb esetben a lagalso fiok hatuljaba, rosszabb esetben a szemetbe, es meg csak indoklast sem kapnal, hogy miert nem rendeli el az orszagos nyonmozast ezugyben, akar ismeretlen tettes, akar nemetszilard rizsabiztos ellen.
Nincs ma Magyarorszagon egyetlen forum sem, akiknel jogorvoslatot kaphatna barki is, plane ugy, hogy maganemberkent, vagy egy szervezet neveben az uralkodo kormanypartot akarna szamonkerni a kijelentesei miatt.
Egyszeruen nem veszitek eszre - Te sem, Gyuri -, hogy mara mar teljesen megszunt az igazsagszolgaltatas, nem serenykednek Juhasz Peter, Tenyi, Hadhazy feljelenteseinek kivizsgalasaban, az esetek tulnyomo tobbsegeben csak egy rovid mondattal intezik el a dolgot: az ugyeszseg nem talalt semmilyen buncselekmenyre utalo tenyt, es igy a feljelentes okafogyott.
Ennyi.
Na, akkor ERRE most mit lepnel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Igaza van ...ha mást nem is ...nyomot kell hagyni annak,hogy a polgárokat mindenféle kreált jogi eszközökkel nyírják ki Magyarországról!!
kukac50
Igaza van,de Magyarországon az igazságszolgáltatás Orbán seggibe van nem érnek el vele semmit!
Nessy
@Pergető: úriember biztosra nem fogad!
human
Hát a párhuzam Széchenyi és Soros közt nem kicsit túl szorosra sikerült. Széchenyit én a legnagyobb magyarnak tartom. Hatalmas áldozatot hozott a magyarokért és akár megölték vagy öngyilkos lett a magyarok miatt halt meg.
Soros inkább egy milliárdos aki nem csak pusztán gazdag akar lenni és élvezni a pénzét, de támogat is szervezeteket akik olyan munkát végeznek amit ő maga szívesen támogat. Bár most a jogvédő szervezetekre van kihegyezve a kormány figyelme, de Soros nem csak ilyen szervezeteket támogat. Nálunk például a könyvtár egy része soros által felajánlott könyvekkel lett feltöltve. De a ma Orbán oldalán álló újságírók közt is sokan Soros pénzéből készíthettek újságot vagy tévéműsort annak idején. Ja és persze tanulmányokat is támogatott, ahogy Orbán Viktor tanulmányait is támogatta.
Pergető
@Nessy: Akkor mire is jó ez az ellenségeskedés?
Nessy
nem vagyok senkivel ellenséges, csak itt élek. Jelenleg aki nincs pártunkkal és kormányunkkal az hazaáruló, ellenség etc.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.