Tavaly novemberben az építőipari termelés volumene 14,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építése 2,5, az egyéb építményeké 25,7 százalékkal csökkent - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az iparág teljesítményének visszaesése döntően a bázishatás miatt mélyült az októberi 12,8 százalékos csökkenést követően. Az előző hónaphoz képest 1,7 százalékkal emelkedett az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Istenkem, hat miert nem adtak hozza orban basi 4 milliardos irodajat, maris meglett volna a hianyzo 14.4 %...:o))) Na meg az a 32 db stadion, tenyleg, azokkal mi van? A tervezesukre elszort penz nem takar semmilyen munkat? Mi van fiuk, elkorhadt a falab, mar focistakkal sem tudjak megtolteni a mestersegesen teremtett epitopari munkaknak szant stadionokat?
Hat, szar ugy, de lesz ez meg rosszabb is... Nemsokara jon a Mercedes rendes evi egyhonapos gepkarbantartasi leallasa... Hat az sem lesz a GDP-nek egy faklyasmenet...
Eladott Ország
"Tudom, milyen, amikor az anya nem szereti a banánt, a májkrémet, a margarint, csak az üres kenyeret. Ha nem tetszőleges oligarcha – Simicskától Garancsin keresztül Mészárosig – nyerné el a pályázatokat, hanem szétterülne a szektorokban, akkor nem itt tartana az ország. Mondom egyszerűen, bár biztosan sántítani fog pár ponton és bele is lehet kötni, de a lényeg igaz. Ha Mészáros Lőrinc megnyer egy 10 milliárdos pályázatot – mindegy, hogy vasútépítés,
ingatlankivitelezés, csatornázás, vagy bármi más – akkor annak a haszna egyedül Mészárosé. Ha nem ez az egy stróman nyerne, hanem 100 másik vállalkozás, akkor az a 100 másik vállalkozás meg tudna élni, fejleszteni tudna, alkalmazottakat vehetne fel. Ha mindegyik vállalkozás csak 10 alkalmazottal dolgozik, az akkor is 1000 család, 4000 ember megélhetését jelenti. Nem egy hétre, nem egy hónapra, hanem stabilan. Aztán – ha ez a 100 vállalkozás fejlődni tud, mert folyamatosan a piacon van, dolgozik, nyereséget termel, akkor már nem 10, hanem 20-­30-­40 embert tud alkalmazni. Ugyanez igaz kivétel nélkül az összes strómanra, rokonra, oligarchára. Mert ők viszik el a munkákat, letarolják a piacokat. Nem fejlesztenek, hanem alvállalkozókkal végeztetik el a munkát. Annyi pénzért, amennyiből azok vagy meg tudnak élni, vagy nem. A Mészárosok, Tiborczok pedig jachtokat, kastélyokat, külföldi ingatlanokat vásárolnak a kivett nyereségből. Vagy önmaguknak, vagy a megbízójuknak. De ebből egyetlen egy magyar család asztalára sem kerül étel."
jankó321
Fönök!
Gyorsan néhány stadiont, hogy javuljon a statisztika!
:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.