Korózs Lajos MSZP-s képviselő több kérdést tett fel az emberi erőforrás tárcának a külföldre küldött Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban. Mint az közismert, tavaly decemberben a kormány úgy döntött, hogy a nyugdíjasoknak 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt fizet ki.

Azon nyugdíjasok kaphattak a kuponokból, akiknek decemberben folyósítottak nyugdíjat – vagyis novemberig nyugdíjba vonultak. Azzal az aprósággal viszont a kormány nem foglalkozott, hogy külföldre fölösleges küldeni Erzsébet-utalványokat, hisz azt egyetlen nemzetközi étkezési jegyet forgalmazó hálózat sem fogadja el.

Ennek ellenére kiderült Rétvári Bence Emmi-államtitkár írásbeli válaszából, hogy a világ 72 országába 32 500 nyugdíjasnak küldtek 10-10 ezer forintos utalványokat. Az összes utalvány értéke 26,3 milliárd forint volt, ebből külföldre 325,5 millió forintnyi utalván ment. A külföldi postaköltség pedig 52,2 millió forint volt.

Rétvári Bence azt is elárulta a MSZP-s képviselő kérdésre, hogy mit kezdhetnek Ausztráliában, de akár Ausztriában az Erzsébet-utalványokkal az ott élő magyar nyugdíjasok:

„A külföldön élő személyek – saját célra – a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni.”

(forrás: napi.hu)

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

feleselek
Orbán 10000 forintjáért fizessenek félmillió forintot, hogy beválthassák!? Ezeknek tényleg elment az eszük!!! Alsó hangon, kb ennyi a repülőút.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@Pergető: Ebben teljesen igazad van, de a guta biztosan nem fog megütni, mert a realitásérzékem nem engedi.
Pergető
@terlasz: Nem is kívántam ezt neked! Viszont vannak itt akik teli szájjal már akasztásokat vizionálnak! Lehet álmodozni, gyűlölködni, sőt hőbörögni is a Kossuth téren, de akkor is a Fidesz marad a kormányzó erő!
A sok önjelölt vátesz itt tépi a száját, hogy el fogják zavarni a Fideszt! Na ezen csak röhögni tudok!
kukac50
Barom Fidesz! Mind egy barom csorda aki megszavazta,hogy drága pénzen kiküldjenek Erzsébet utalványt! Gondolkodásra képtelenek csak elherdálják a Magyar adófizetők pénzét!
sentinel216
Valahol olvastam, hogy mikor az ókori Római birodalom megszűnt köztársaságnak lenni, a diktátor császárok - ha érezték a népszerűségük csökkenését - végigkocsiztak Róma utcáin és a szolgáik réz sestertiusokat szórtak az utca sarába. A polgárok pedig egymást lökdösve kaparták ki a mocsokból a pénzt. Ez jutott eszembe a felcsúti rémegér karácsonyi tízezer forintos Erzsébet kártyájáról. Sajnos olyan körülményeket teremtett az országban, hogy az ember kénytelen lehajolni a könyöradományért. Megalázó, pökhendi, lenéző akció volt ez, egy olyan valakitől, aki a mi választásunk által került fel a magas polcra.
Jozefina
Ennyi ésszel kormányoz orbán. Kikóld egy csomó utalványt szeret a világba, ahelyett, hogy a maradék eszét még tudná használni, hogy ez teljesen felesleges és nem kevés kiadással jár. A külföldiek számára leg kézenfekvöbb lett volna a pénz beli utalás, de nem gondolom, hogy a 10.00.-Ft-ra bármelyik külföldön élő nyugdíjasnak is szüksége lenne!!! De am jár az jár!!!
Hari
@jankó321: tízezerért én hanyatt-homlok rohannék haza, pláne Ausztráliából. Ez az egész mizéria csak azt erősíti, hogy a hülyeség határtalan, ezt, és a hülyitést a fidesz művészi szintre emelte !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.