Az energiatanúsítvány kérdéskörével kapcsolatban még mindig sok kérdés merül fel, pedig már több mint négy éve Magyarországon is kötelezővé tették minden eladásra és tartós bérbeadásra szánt ingatlan esetében. Egy épületen belül lévő lakásra külön el kell készíttetnünk az energiatanúsítványt, még akkor is ha az épület egészére már elkészült a tanúsítvány. Sokan azt gondolják, hogy elegendő, ha a társasház rendelkezik energiatanúsítvánnyal, de sajnos ez nem így van. Hogyha a társasház rendelkezik, hiteles energetikai tanúsítvánnyal az természetesen vonatkozik a benne lévő lakásokra is, azonban ez nem elegendő akkor, ha az ingatlanunkat eladni vagy bérbe adni szeretnénk. Ilyen esetekben külön a lakásra is el kell készíttetnünk az energiatanúsítványt. Két lakás ugyanabban az épületben nem biztos, hogy ugyanazt az energetikai besorolást fogja kapni. Az energetikai tanúsítvány készítésénél nagyon sok szempontot veszünk figyelembe, ezért egyáltalán nem biztos, hogy két lakás, ami...

Forrás: etanus.hu
Feltöltő: Etanus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Röviden: A lakó/bérbeadó lefosztása! Fidesznyik találmány, nincs benne semmi csoda!
Eladott Ország
"Sokan azt gondolják, hogy elegendő, ha a társasház rendelkezik energiatanúsítvánnyal, de sajnos ez nem így van. Hogyha a társasház rendelkezik, hiteles energetikai tanúsítvánnyal az természetesen vonatkozik a benne lévő lakásokra is, azonban ez nem elegendő akkor, ha az ingatlanunkat eladni vagy bérbe adni szeretnénk. Ilyen esetekben külön a lakásra is el kell készíttetnünk az energiatanúsítványt."
Erről elsősorban az ügyvédi kamarákat kellene tájékoztatni, hogyan az adásvételi szerződés elkészítése során tartsák be, mert sajnos több esetben az energetikai számítás az egész épülettömbre vonatkozik. Csak az ügyfeleket tudják jól megkopasztani és a lakás tíz évem belüli eladás során újra kell készíteni az energetikai számítást, mert az az egész épülettömbre vonatkozik és nem az adott lakásra és a kedves ügyfelet megint megkopasztják. Javaslom az ügyvédeket százezer forintos kreditpont fejében tájékoztatni szíveskedjenek.
1magyar
A szélső lakások mindig hidegebbek, a középsők, melyek körbe vannak fűtve melegebbek, kevesebb energia kell a fűtéshez.
Nem tudom ki volt aki bevezette ennek kötelezővé tételét de ez csak a kizsebelés miatt van.
Ha lakást akarok venni elkérem az előző két év gázszámláit a többi mind egyénfüggő.
Nagy lenyúlás az engergiatanúsítvány.
Eladott Ország
@quadrocopter: Ez nem fidesz találmány, hanem, Az Európai Parlament és a Tanács
2002/91/EK irányelve (2002. december 16.) az épületek energiateljesítményéről, melyet egyébként is 2009-től alkalmaztunk a gyakorlatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.