A balatonfűzfői Sashegyi Dániel és a balatonalmádi Csetényi Bence vélhetően megmentette két ember életét azzal, hogy kihúzta őket a jeges Balatonból, mert beszakadt alattuk a jég – írja a veol.hu.

Életmentő kitüntetést kaphat az a két fiú, akik kimentettek egy párt a jeges Balatonból

Fotó: veol.hu

A fiúk elmondták:

Éppen kisebb pihenőt tartottunk korizás közben, amikor egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy távolabb hatalmasat reccsent a jég. Arra néztünk azonnal, és 100-150 méterre a parttól azt láttuk, egy pár süllyed el a vízben, kislányukat mindössze néhány lépés választhatta el a zuhanástól, mert ő, látva süllyedő szüleit azonnal megállt.

A két fiú azonnal a pár segítségére sietett, egyikük egy nagy ágat tört le egy közeli fáról, a másik egy szánkót kért el. 

Ezután mindkét fiatalember korcsolyával elindult a jeges tavon, amikor a házaspár közelébe értek, lehasaltak, kúszva mentek tovább a jégen előttük tolva a szánkót. Látták, a házaspár már nyakig elmerült a jeges vízben, ők pedig, amint a közelükbe érkeztek, de még biztonságos távolságra voltak a jég beszakadásától, megálltak, majd a férfi felé odanyújtották a botot, a nőnek pedig a szánkót.

A nő a fiúk elmondása szerint ekkor már csúszott be a jég alá. Férje próbált neki segíteni, de ő sem tudott megkapaszkodni a jég széleiben, mert azonnal leszakadt, amint rátámaszkodott, illetve próbálta felhúzni magát.

A nő kimerültnek is látszott nagyon, pánikot is láttunk rajta, amin egyáltalán nem lehetett csodálkozni abban a helyzetben.

A párral egymásba kapaszkodva kijutottak a partra, ahol a fiúk mentőt akartak hívni, de a pár köszönet mellett azt mondta, jól érzik magukat, erre nincs szükség, és a strandon egy közeli büfében átöltöztek, ahol száraz ruhát kaptak.

Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere elmondta, nagyon büszke a két fiatalemberre. Életmentő kitüntetést javasol nekik, ezért megkeresi a kormányt, ahol ezt kezdeményezi, és az önkormányzat is elismeri kivételes bátorságukat.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Gratulálok a szüleiteknek is hogy ilyen nagyszerű gyerekeket nevelnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
Már írtam is amott valahol , helyén volt az eszük , és a szívük.
Yoda69
Gratulalok. Helytalltak embersegbol es batorsagbol.
wagabund
Talpraesettek, helyén az eszük! Szerencsére nem vakmerőek, "csak" bátrak.

Tisztelet érte.
r2d2
Gratulálok a szüleiteknek is hogy ilyen nagyszerű gyerekeket nevelnek!
csa-csa
@justhpeter: a két idióta meg azt hogy beszakadt alattuk a jég!
hogy merték kockára tenni a gyerekük életét ezek a sötét rohadékok!!!?
úgy megbüntetném, hogy életük végéig nyögjék a cuva anyjukat!
minden elismerésem a srácoknak!
csa-csa
mi az hogy kaphatnak:! kapjanak is! megérdemlik!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.