Délen borult lesz az ég, és kisebb-nagyobb megszakításokkal egész nap várható havazás is.

Északon fokozatosan szakadozik a felhőzet, csapadék ott nem várható. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint északkeleten olykor meg is erősödik. Néhol hófúvás előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. Késő estére -3, -10 fokra hűl le a levegő.

Figyelmeztetés!

Hideg:

Az Északi-középhegység térségében (Heves, Nógrád megyében és Pest megye északi részén) a reggeli órákban mindenütt -15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Havazás:

Délnyugaton (elsősorban Baranya, Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye déli részein) előreláthatólag ma estig, éjfélig folytatódik az általában gyenge, főként a délnyugat határ közelében időnként közepes intenzitású havazás. Baranya megye déli határa közeli területein és Somogy megye délkeleti részén azonban 3-5 cm feletti hó valószínű.

Hófúvás:

Baranyában és Somogy megye délkeleti részén a frissen hulló havat kedd délutánig, estig hordhatja a megélénkülő vagy megerősödő északkeleti szél. Északkeleten és az Alföldön (főként Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megye egyes részein illetve Jász-Nagykun-Szolnok megye északi felében) a 40-55 km/h-s széllökések hordhatják a havat.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
"Hideg" - Mínusz 15 fok fölé,ha emelkedik a hőmérséklet,nem akkor melegszik az idő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.