"Most mirajtunk a sor!" címen hirdetett tüntetést a Kossuth térre a Tanítanék mozgalom.

Követeljük Balog Zoltán lemondását!

Követeljük egy önálló oktatási minisztérium felállítását!

És követeljük egy új közoktatási törvény alapjainak lefektetését, a Kockás Könyv alapján!

Január 31-ig adtunk határidőt követeléseink teljesítésére.

Február 1-jén 17:30-kor találkozunk a Kossuth téren!

- írják.

A felhívásban az is olvasható, hogy a civileknek jogukban áll "politizálni és felelősségre vonni mindazokat, akik a gyermekeink és az ország jövőjét romba döntik!"

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Amelyik kormány az oktatást tudatosan lezülleszti, csökkenti a támogatás mértékét, az a saját társadalma legfőbb ellensége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Január 31-ig adtunk határidőt követeléseink teljesítésére.
Február 1-jén 17:30-kor találkozunk a Kossuth téren!

Nagy összegben fogadnék, hogy a fenti sorok olvasásakor a balog féle minisztériumban röhögés tört ki..amikor az elhalt, még könnyes szemmel megrendeltek egy TEK biztosítást az adot időpontra...

mertugye rendnek kell lenni...

(amúgy a pedagógusok tök feleslegesen mennek az utcára. A hatom valamiért lekezeli őket...csak nem tudom miért?)
magyarbakancs
"Balog Zoltán lemondásáért tüntethetnek a tanárok február 1-jén"
Értelme semmi.
Tanítsatok ne tüntessetek mert a hó cipőm tele van veletek tanárok.
Pergető
Miért kell a tanároknak ezzel foglalkozniuk? Van oktatási szakértők hada és a kormány kidolgozta az oktatási stratégiát! Nem Gizi tanítónéni bugyijában van a megoldás! Jó lenne, ha dolgozna és nem akarná megmondani a választott kormánynak, milyen legyen az oktatás!
Nessy
A funkcionális analfabéták képzése a kormány regnálása alatt változatlanul tart! Egyébként az a baj, hogy már a betanított munka végzéséhez is kevés a NAT. Tanítson a tanár felesleges, hibás tananyagot, oszt jó napot! Akinek pénze van, az megoldja a csemete értelmes oktatását más módon.
Balogh ebben a katyvaszban, amit oktatásnak, egészségügynek, szociális ellátásnak becéznek annyi szerepe van, mint a szomszédasszony macskájának!
justhpeter
A pléh bános nem más mint egy készséges seggnyaló, akinek az építés és a rombolás megkülönböztetése is komoly gondot okoz.
Aki Én
Amelyik kormány az oktatást tudatosan lezülleszti, csökkenti a támogatás mértékét, az a saját társadalma legfőbb ellensége.
Eladott Ország
"Lázár János kancellária miniszter, nem mellékesen messze földön híres oktatási szakember mondotta volt, hogy a legtöbb, amit egy magyar diáknak adni lehet az az, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle. Lázár szerint ami ezen túl van az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja ­e a következő évszázadok próbáját. Más Európai országok elsősorban gondolkodó polgárokat akarnak. Ne feledkezzünk meg a kormány másik oktatási szakemberéről, Fazekas Sándor agrárminiszterről sem, aki pár napja úgy nyilatkozott Bábolnán, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy a lovaglás beépüljön az iskolai oktatásba is. Nézzünk magunkba őszintén, mi segíthet annál jobban a kis lurkóknak abban, hogy leküzdjék a XXI. század mindenféle kihívásait, mint az, hogy megtanulnak hátrafelé nyilazni? Ennek az oktatási rendszernek a végén egy rezervátum áll, mint egy 18. századból itt maradt amish telep valahol Ohio­ban; egy különleges kis zárvány leszünk Európa közepén; jönnek majd a külföldi turisták az autentikus folklór estre, das ist wunderschön, tapsol a stuttgarti Hans a hátrafelé nyilazó srác láttán, aki nem tudja megköszönni a gratulációt, mert tanulmányai ködéből mindössze két német szó dereng fel neki: a Leiningen és a Westerburg. Balog Zoltán az izéminiszter. Hát azért, mert messze ő a legokosabb a kormányban, bár szoros a verseny Kósa Lajos és Németh Szilárd között is. Bár olyan mint a csahos kutya ,de lojális a végtelenségig, meg okos is és irgalommal sterilizál."
Zeta
Ez olyan lesz , mint a csúti kisvasút.
Minéljobban támadják, annál tovább marad. Az meg hosszabb!
quadrocopter
Szorongatni kell a mocskos rezsimet, ne legyen egy nyugodt perce sem! Az idióta harangozót meg elkergetni a búsba!
glorianna
@Pergető: Az a baj, hogy Gizi tanci bugyijában is több XXI. századi megoldás van, mint az "oktatási stratégiában". Az megvan, hogy olyannyira stratégiai gondolkodású egyedek irányítják az oktatást, hogy a szakközépiskolások legkorábban december 29-én tudhatták meg, miből - melyik tantárgyból! - kell májusban érettségizniük? Ami mostanában oktatásirányítás címén zajlik, az csak sz@rkavarás, a gyerekek jövőjánek teljes elinflálása.
Eladott Ország
@Pergető: De nem is Páter atya kezében van az oktatás.
Pergető
@Eladott Ország: Az oktatási stratégia a kormány dolga!
Eladott Ország
@Pergető: Látszik rajta PISA teszt eredménye. Továbbá az iskolákra szabadított KLIK által a fidesz oligarchák pénzlenyúló helye és egyben pénzmosoda.
Pergető
@Eladott Ország: Sikerült bizonyítatlan, hergelő vádakat összeraknod bármiféle bizonyíték nélkül! Mostanában ebben utazik az ellenzék. Mindegy a vád tartalma, csak lehessen szidni a kormányt!
Pergető
@glorianna: Úgy látom, ez a tanítanék mozgalmi performansz kikiáltotta magát önjelölt szakértőnek és meg akarja határozni az oktatási stratégiát! Nagyon helyes, hogy nem állnak szóba velük. Menjenek el az oktatási kerekasztalra és beszéljék meg, de hőbörögni sokkal egyszerűbb és látványosabb! A szememben csupa bohóc paprikajancsi hangoskodik ész nélkül!
glorianna
@Pergető: Mielőtt szamárságokat írnál, próbálj tájékozódni. Íme, egy közérthető változat: hvg.hu/itthon/20170105_kockas_konyv_kozoktatas_oktatas_pedagogusok_tanitanek_mozgalom
nezelodo
@Pergető: hvg.hu/itthon/20170106_nyolcadikos_foldrajz_konyv_bornirt_feladat
Egy apró adalék, ami naaagyon nemzeti és szakszerű. Azt értem hogy aki ilyen módon akar taníttatni az nem szégyenli magát a személyisége okán, de hogy a szerző hármas sem pironkodik, az számomra felfoghatatlan.
Eladott Ország
@Pergető: Ne szarj be egyszer kihullik a csöcs a szájatokból és mehettek dolgozni, a keményen dolgozó kifosztott kisemberek közé. Majd megismeritek tündérország, tündérmeséjét a felcsúti Disneyland a csizmás fáraó és a Balkáni királyság országában.
Pergető
@nezelodo: Nem volt még tökéletes tankönyv!
Pergető
@glorianna: Miért is érdekeljen kockás, pöttyös , csíkos könyv? Amit ezek az álszakértő lázadók összehablatyolnak, az nulla!
Jó hogy nem enged a kormány zsaroló dilettánsoknak!
nezelodo
@Pergető: Megértem, hogy ilyen elnéző vagy, remélem ilyen tankönyvekből tanulva lesznek a gyerekeid is sikeresek itthon és a világ más részein.
Ez populista ábrázolási mód a vidéki tömegeknek szól, mert azt hiszik a vezetőink, hogy ott minden udvaron malacok nevelkednek, és az udvaron szoptat a koca. Ámuljon Orbán és a propagandistái, ez a mai vidéki gyereknek nem jelent semmit, legtöbb még nem látott anyadisznót, sem malacokat főleg nem a nemzeti zászlókkal a hátukon! Tudod a családi gazdaság meséjét sem hitték el vidéken, mivel éppen annak felszámolásán ügyködik az állampárt, sikeresen, ezért nem látnak a gyerekek kocát és malacot. Ez kolléga, leginkább a hatalom idiotizmusát hirdeti, de azt aztán sikeresen.
glorianna
@Pergető: Ne érekeljen. Azt viszont nem kellene elfeledned, hogy nem neked kell megmondanod, ki a szakértő és ki az álszakértő.
Amúgy Hoffmann Rózsa és bármelyik utódja mennyire szakértő?
Pergető
@glorianna: Eszembe nem jut nekem megmondani ki a szakértő! Viszont azt nem tekintem szakértőnek, aki kiáll egy tanítóképzős diplomával a zsebében a Kossuth térre és meg akarja mondani az MTA és a kormány embereinek, hogy miképp kell az iskolákat és a tanítást szervezni. Magyarán nem a betont hordozó segédmunkásnak kellene a hidat megtervezni!
Pergető
@nezelodo: Szerintem meg nem! A vidéknek mindig fontos momentuma volt a mezőgazdaság! Mitől is lenne ez ma más?
Nessy
Az tény, hogy a "kormány embereinek" manapság politikai tisztánlátást még véletlenűl sem homályosítja a szaktudás, amely mint tudjuk, "bolsevik huncutság"! Azért, ha lehet, ne a jelenlegi földrajzi atlasz alapján induljon útnak bárki.
Azért ennyi marhaságot még az ötvenes években sem kellett megtanulnunk, mint most szegény csemetéknek. Arról nem is beszélve, hogy nem lévén királyi és Vajna tv, számítógép, délutáni kötelező iskolai ottlét, mi még ráértünk gyerek lenni.
Akkor az analfabetizmust igyekeztek felszámolni, most viszont funkcionális analfabétákat képzünk.
Azt minden értelmes tanár, szülő tudja, hogy az értelmetlen tananyagot addig "tudja" a diák, amíg számon kérik tőle, és utána feledésbe merül az egész, ergo csak idő és energia pocsékolás!
Talán már tudomásul kellene venni, hogy a jelenleg felnövő generációnak mások az oktatási igényei, mint 100 évvel ezelőtti őseinek.
nezelodo
@Pergető: Ideje lenne egy alapos falujárásra menned, hogy ámulj, mi lett a családi gazdaságból, a falusi gyerekek zöme nem tudja a libát a hattyútól megkülönböztetni, állatot nem tartanak, kiskert sátorhely lett sok helyen, a családi gazdaság meg a falukban két- három "ügyes , mészároslencis ember " 150-2000 hektáros "családi gazdaságában" testesül meg, ahol esetleg feketén foglalkoztatnak pár dolgozni akaró földönfutót.. A földet ugyanezek bérlik a kiöregedett, vagy a városokba elszármazott örökösöktől. A helyi erdőket sajátjukként kezelve letermelik, a tulajdonos meg kapja a felügyelőség riogató törvény szerint küldözgetett felszólításait. Ahol erdőbirtokosságba menekült a tulajdonos,ott pedig az Orbán kormány által lecsökkentett osztalékadót (hozamot), csapolja meg az állam, (18 %-ról lecsökkentette kicsi híján 30 %-ra).
A rendőrségen már rutinfeladat a harácsolók által hamisított adásvételi, bérleti szerződések vizsgálata, és képzeld, nem a napszámos Józsi követi el az ismertté váló csalásokat. Hogy kapcsolódik ez az oktatáshoz? Sorra zárnak be százfős iskolákat, nem fenyeget már az a veszély, hogy egy végzős falusi 20 fős osztályból 18 egyetemet végez, mint ahogy 10-15 éve még ismertem ilyent. Igaz akkor még nem írták a történelemkönyvben a kőszegi zsidók elhurcolásáról készült fotó alá, hogy a svábok kitelepítése a háború után, mint ma a "Nemzethy" Tankönyvkiadónál.
Pergető
@nezelodo: Ne terelj már! Itt nem arról beszélünk, hogy a termőföld kinek a tulajdona, hanem a háznál folytatott gazdálkodásról. Ez 1990-ig a TSZ-ek tulajdona volt, most pedig magántulajdonosoké. A kertjét, udvarát senkinek nem vették el. Nekünk is vidéken nem volt földünk, de disznót, tyúkot, kacsát tartottunk. Tehát itt csak kényelmességről és lustaságról beszélhetünk, hiszen ezt a fajta gazdálkodást ma is lehetne folytatni!
Ami a képzettséget illeti, tanyasi iskolákat és összevont osztályokat már nem enged az állam. Lehet, hogy utazni kell a suliba, de azt biztosítják a gyerekeknek! Ja és piacképes tudás kell! Nem nyerő már segédmunkás képzőben végezni, mert annyi árkot csak liberálisék akarnak ásni, amire ezek az emberek képesek!
nezelodo
@Pergető: Elég sommásan lekezeled a vidéki embert, "kényelmességről és lustaságról beszélhetünk,", mit gondolsz csak a kormányoknál működik a gazdaságosság? Nem gondolsz arra hányszorosára emelkedett a legegyszerűbb kiskertműveléshez szükséges eszközök vegyszerek stb ára?(termék és környezetvédelmi díj, rekordmagasságú ÁFA stb okán). Ma nincs mögöttük ezeket nagyker áron biztosító nagyüzem, önköltségi áron gépi munkát nyújtó munkahely, és semmilyen támogatás sem jár hozzá. Megváltoztak a gazdasági körülmények. Na ezért nincs állattartás, na meg a buzgó önkormányzatok szabályozása, mert büdös a tehén a disznó és a baromfi. Hogy nem vették el a földet? Nem értetted meg amit írtam, és persze én nem az aszfaltról osztom a hivatalosan elrendelt eszméket. Ahogy olvaslak, tényleg, lövésed sincs arról mi van vidéken! Tanyasi iskolákat emlegetsz amikor én egy falu száz gyerekének emlékét sajnálom? Menekül mindenki a városba, hátha ott épít nekik Rogán tanyaközpontot a rávaló pénzből! Ma a vidékfejlesztés kifejezés csúfolódás számba megy és azzal nincs megoldva a vidék fejlesztése, hogy egy székelykaput állítanak és letérkövezik a környékét! Szóval én nem akarlak meggyőzni, akik itt élnek pontosan tudják mi történik, most például az utolsó kertészkedők kapták meg a kormánytól a kegyelemdöfést a kútjaik kötelező bejelentésével és a víz évi bevizsgálásának előírásával, ami alkalmanként százezer Ft-ot meghaladó költség lesz. Nos nekik magyarázd el,hogy ez miért jó nekik és a sárgarépájuknak a kiskertben..
Pergető
@nezelodo: Állattartás: Nem kifizetődő, mert a bevásárló központba, ami már egy 2000 lelkes faluban is van, olyan áron kapod meg a húst, hogy azon nem tudod megtermelni! Aki akar és szorgalmas, az tart tyúkot, vág neki füvet, darál kukoricát, de a többség nem teszi ezt.
Gépi munka: Vidéken nálunk felásták a kertet, kapáltak. Ma tv-t néznek helyette, meg Brazil sorozatokat!
Térkövezés: A Gyurcsány éra volt a díszburkolatok és falusi tavak korszaka. Orbán már munkahely teremtésre kért támogatást az EU-tól.
Kutak: Az eddig illegálisan fúrtakat kell legalizálni. Az eljárásért 5000 Ft illetéket kell leróni és ismerek céget, amelyik 25000 Ft-ért elkészíti a terveket. Vagyis a feketén fúrt kutat 30000 Ft-ért lehet legalizálni!
nezelodo
@Pergető: Ma minden faluban lévő kút feketén készítettnek számít. Harmincezre sincs a falusi munkanélkülinek. Elfeledkeztél a kötelező bevizsgálásról.
Nálunk nem volt csak fideszes önkormányzat, mégis minden zöldterület ma már térköves, és ipart nem igen tűrnek meg a településen, miért? Tudjuk. Munkahelyteremtés=közmunka, ami a szócső szerint "a versenyszféra elől szívja el a munkaerőt" Hogy bírta ezt a baromságot röhögés nélkül a szemünkbe mondani?
Nálunk a közmunkás csapat egy havi munkáját egy nap elvégezné az a kommunális gép ami a garázsban áll. Nesze gazdaságosság és ész szerűség. Ugyanolyan baromságok történnek mint a Kádár rendszerben, persze itt zömében a fideszes vezetők is az akkoriak közülük kerültek ki. (Pl a volt "antikommunista" MHSZ vezető iskola igazgató!)
Nekünk itt a végeken a tapasztalatunk az, ugyanolyan szarul megy minden, mint az átkosban, sok dologban annál is rosszabb, legfeljebb akkor nem lengett minden villanydúcon kettesével a tacepaó, hogy milyen kiváló ember Kádár elvtárs.
Pergető
@nezelodo: Nem kell a vizet bevizsgálni, mert a jegyző csak locsolásra alkalmas kutat engedélyezhet. Az ivóvizes kutakat pedig a katasztrófavédelem engedélyezi!
Nagy Mária
@Pergető: Te nem a biciklis utódja vagy? Annak volt ilyen nehéz a felfogása.
Addig ne védd a kormány oktatási szakértőit, amíg végig nem olvasod a nemzetbutító NAT-t átólcetig, ugyanezt tedd meg a kötelező, fejetlenségeket tartalmazó tankönyvekkel. (Nem véletlen, hogy egyiknek sincs valódi szerzője, mert így senki nem vállal felelősséget érte.)
A KLIK nevű szörnyszülemény pedig valóban pénzmosodaként és megfélemlítő, nyomásgyakorló egységnek van kitalálva.
Ha kívülálló vagy ne akard meggyőzni azt a tanárt, gyereket, szülőt, aki nap mint nap issza a levét a kormány agyament kormá
Nagy Mária
Folyt. Helyesen: a kormány agyament oktatáspolitikájának.
Pergető
@Nagy Mária: Nem vagyok pedagógus. Azt tudom, hogy mindenkinek van főnöke és az utasításokat végre kell hajtani, legyen az tanár, mérnök, vagy irodai dolgozó! Rá lehet mutatni, ha valami nem jó, sőt ez kötelesség is. Gondolom, erre találták ki az oktatási kerekasztalt. Miért a Kossuth téren kell az oktatáspolitikát megvitatni? Mitől is nehéz a felfogásom, ha ezt valahogy az istennek sem értem?
Nagy Mária
@Pergető: Ha nem a Bringás vagy, de csak ebben az esetben még egyszer nekifutok. (vele ugyanis csődöt mondott minden érv)
"Rá lehet mutatni, ha valami nem jó, sőt ez kötelesség is." Nagyon jól látod! Éveken át, tantestületenként több száz oldalon gyűjtöttük a tanterv hibáit, a tananyagok logikátlanságát, rendszertelenségeit. Javaslatot tettünk az átdolgozás mikéntjére, az életben való alkalmazhatóságára, a gyermek korának megfelelő nyelvezetre, az életkornak megfelelő ismeretekre - SOHA, SEHOL nem vették figyelembe, sőt visszajelzést sem kaptunk a kidolgozott munkánkra.
Ugyanezt megtettük a kísérleti tankönyvekkel, melyek hemzsegnek a szakmai és nyomdai hibáktól, felépítésük olyan, mintha az "alkotók" soha nem egyeztettek volna, így fontos láncszemek kimaradtak. Oldalra, bekezdésre pontosan felhívtuk a figyelmet a hibákra. - Azóta is kinyomják ugyanúgy. Ki nem hallgat itt meg kit?
"Gondolom, erre találták ki az oktatási kerekasztalt" - Hát nem! Meg kell nézni az összetételét. Ha eddig (4-5 év), soha nem vették figyelembe a gyakorló pedagógusok véleményét, senki nem hiszi el, hogy most igen. Ennek ékes példája, hogy megígérték megszűnik a KLIK, aztán erőből, csak azért is lett 57. Nálunk az önkormányzat próbált kiegyenesíteni sok olyan dolgot, amit a KLIK elgörbített - no most már ez sincs, mert teljesen bekebelezte az iskolát.
" Azt tudom, hogy mindenkinek van főnöke és az utasításokat végre kell hajtani, legyen az tanár, mérnök, vagy irodai dolgozó!" Nem tudom mi a szakmád, de megkérdezném, ha egy házat kellene felépítened, s a főnököd azt kérné előbb a kéményt szeretné látni, majd rakd be az ablakokat a nemlétező falba, most rakd fel a cserepeket a szintén nem létező tetőre stb. Biztosan lenne ebből ház, te biztosan végrehajtanád ezeket az utasításokat?
Az oktatásnak egy stabil alapokon nyugvó tudásra kellene épülnie, melyre természetesen utoljára kerülne a tető és a kémény.
Hát, hosszú utazás során így került az oktatáspolitika a Kossuth térre. Ott legalább...
nezelodo
@Nagy Mária: Leírtad neki, hogy nem szabad építenie, az ugrott be tudja ő, lehet, hogy ő építi a Várbazárt, olyan jól sikerült.
Pergető
@Nagy Mária: Való igaz, hogy a kormány elég önfejű, ezt elismerem.Viszont nem ez az első baromság, csak akkor pedagógusék nem tiltakoztak. Pl szorzótáblát nem kell megtanulni. Szavuk nem volt! Szocialista hazafiságra proletár internacionalizmusra nevelés. Tapsoltak. Akkor csak szabadság van, ha szabad ezeket elmondani!
És sajnos én is azt mondom, annyi hatalmat szereztek, hogy megtehetik. Lehet tüntetni, de nem érdekli őket. És sajnos ez is demokratikus!
Nagy Mária
@Pergető: Közel negyven éve tanítok, hidd el, hogy akkor is tiltakoztak. Csak valahogy akkor le lehetett ülni illetékesékkel, s valamilyen konszenzusra jutottunk. Azért nem volt akkor ez annyira a köztudatban.
Nem könnyű nekünk szembesülni ezzel az erőből is áttolom rajtatok elvvel, mégis csak gyerekekkel dolgozunk, s a meggyőzés, példamutatás lenne az igazi "fegyverünk".
Szomorú, de ennél a kormánynál mindennek az ellenkezőjét érjük el.
2010-ig én is mindig rájuk szavaztam, de sosem gondoltam, hogy emberek ilyen mértékben tudnak kifordulni önmagukból. Sokunk előtt, akik a kezdetektől támogattuk őket, örökre leírták magukat.
Az oktatás dilettantizmusával évtizedekre előre írták le a gyerekeink életét. Ez, amit tesznek már régen nem demokratikus! Mert ahogyan én vagyok a gyerekekért, úgy valódi demokráciában a vezetők vannak a népért, akik bizalmat adtak, de nem diktatórikus teljhatalmat.
Pergető
@Nagy Mária: Az oktatás nem a demokráciáról szól!Ez egy szakma, amelynek a szabályait a hatalom szablya meg!
Nagy Mária
@Pergető: Ha ez csak egy szakma lenne, én már régen nem lennék ezen a pályán!
A demokrácia alapelveit pedig orbán harsogta a leghangosabban, s még ennyire senki nem ment ellene.
Pergető
@Nagy Mária: Szerintem meg nem megy szembe a demokráciával, csak az országrontó kisebbséggel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.