A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) mélyen áron alul, 2,778 milliárd forintos kikiáltási áron elárverezi a Four Seasons mögötti irodaépületet, a nyertes viszont a kiírás szerint köteles azt ingyen bérbe adni az épületet az ott működő Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) – írja a 444.hu.

Az Index  rákérdezett az MNV-nél, hogy mi indokolja azt, hogy az OGYÉI kiköltözése előtt írják ki a pályázatot az irodaépületre, hiszen ezegyértelműen csökkenti az ingatlan értékét. Válasz egyelőre nem érkezett.

Az árverésnek az MNV honlapja szerint kedd este lesz vége, miután technikai problémák miatt szombaton és vasárnap is félbeszakadt. Az ingatlan szakértők szerint 6-8 milliárdot ér, eddig 3,871 milliárdig ment fel az ára.

A licithez szükséges 695 millió forintos biztosítékot négyen fizették be eddig: közülük kettőt lehet beazonosítani. Egyikük Rudolf Györgynének hívják, és egy Perbete Zrt. nevű cég nevében licitál, a másik pedig Rózsa Judit, aki több offshore cégben is vezető szerepet tölt be.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szombaton és vasárnap is pont az árverés végén fagyott le a rendszer. Micsoda véletlen.
Nagy Mária
@human: Ezen az átverésen, bocs árverésen, csak csupa véletlenek vannak.
namihami
Mindegy, hogy honnan (kiktől) indul a buli, úgyis ugyanoda (ugyanahhoz a családhoz) fog megérkezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.