Óriási támogatottságnak örvend egy új kezdeményezés, amelynek célja, hogy megakadályozza a budapesti olimpia megrendezését.

A magát pártok felett állónak hirdető Nolimpia mozgalom ismertsége ugrásszerűen megnőtt az elmúlt hetekben: Facebookon már több mint 11 ezren követik, működésüket pedig 300 aktivista segíti. December 2-án budapesti népszavazási kezdeményezést is benyújtottak, azt követően, hogy az országos megbukott.

Egyre népszerűbb az olimpiallenes mozgalom

A kampányolók úgy vélik: a 2024-es olimpia megrendezése adósságba döntené az országot, miközben ennél jóval fontosabb dolgokra kéne a pénz.

Képzeld el, hogy valaki, akinek mind a pénzügyi felelősségében, mind a megbízhatóságában komoly okod van kételkedni, a megkérdezésed nélkül elviszi a hitelkártyádat egy nagybevásárlásra, a barátai és üzlettársai boltjaiba. Hogy mit fog venni, és mi a keret, azt nem mondja meg előre. Üdv a budapesti olimpián. A Fidesz cirkuszt adna a népnek, ha kéri, ha nem, és megtartaná a kenyeret, még ha közben romba is dől a magyar gazdaság

- fogalmaztak.

A Budapest 2024 szervezői ugyanakkor úgy vélik, a játékok pozitív hatással lennének a gazdaságra:

Egy budapesti olimpia fejlődést és megújulást, egy új kezdetet hozhat mind a város mind az egész ország számára

- írják hivatalos oldalukon.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"Egy budapesti olimpia fejlődést és megújulást, egy új kezdetet hozhat mind a város mind az egész ország számára."

Így igaz. Csak van egy probléma. Az a fránya feltételes mód: hozhat. Merthogy már most tudni, hogy nem hoz. Sőt! Akkora adósságba veri az országot, mint... mint Paks 2. Vagyis azzal együtt kutya világ jön ránk amikor a felvett hiteleket vissza kell fizetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Papuska1: nem vagyok szakember,csak itt élek. Nos, a vizes V.B, indul 29 milliárdról, már 100 milliárd felett tartunk, és még nincs vége.
Az Olimpia tervezett 779 milliárdja vajh mennyi lesz a végén? Volt az elmúlt időszakban olyan beruházás, mely közbeszerzés esetében a vállalt áron valósult meg?
Érdekes lenne ezeknek a szerződéseknek a tartalma, összege.
Papuska1
@Nessy: A teljes beruházás jelentős része, mint írtam vállalkozók által valósul meg. Természetesen azok az elemek, amik később is hasznosíthatók. Van, ami az államé marad (utak, közlekedés egyes sportlétesítmények, kiszolgálók stb.) Ezek állami pénzből valósulnak meg, az állam is használja tovább. Több létesítmény, (mint ahogy annak idején a Budapest sportcsarnok) külföldi beruházás lesz és csak néhány év után kapja meg ingyen a magyar állam. A beruházások megépítői természetesen haszonra is számítanak. Azt hiszem, hogy ez a világon mindenütt így van. Ha a Dagály beruházást nézzük egyedülálló lett Európában. Az olimpia összes vizes eseményét meg lehet ott rendezni, ahol a vizes VB-t! Lesz közben egy vívó, egy öttusa VB Magyarországon és vagy nyolc Olimpiai selejtező verseny. Ezekhez úgy is meg kell építeni a létesítményeket. A Puskás Ferenc stadion és mellette az Atlétikai Stadon egyébként is épül. Nem tudom még mi kellhet egy olimpiához. A gyeplabdát, bírkózás selejtezőket, röplabdát vinnék Szombathelyre még néhány kisebb sportággal. Debrecen és Györ a jelenlegi infrastruktúrájával rendezne több spotágat a terv szerint, Szegeden pedig évek óta világbajnokságok vannak Matyéren, és ott is épül egy 15 ezres sportcsarnok. Mi kell még? Az ellátás és az Olimpiai falu Csepelen a szigetspicc környékén épülne a terv szerint egy lakóparkkal, amiből bérlakások, a kiszolgálókból iskola, boltok maradnának. Hol itt a veszteség?
Edmond Dantes
Az hét szentség,hogy ezek az öt karikából legalább egyet ellopnának.
Peller Anikó
@Edmond Dantes: Egyet? Hány aranyrudat loptak el a 340 darab tízkilós aranytömbből?

Egyet?

Neeeem. Mindet.
magyarbakancs
@Papuska1: Londonnal versenyzett akkor London nyerte az olimpiát 1 szavazattal.
Szerintem most fogják kompenzálni őket ezért gondoltam.
Papuska1
@Edmond Dantes: Ezt a lopás marhaságot azért hirdeted, mert fejpénzt kapsz rá? Gonosz divat, hogy egyesek konkrétumok nélkül terjesztik, hogy a kormány lop. Az a filozófiája az egésznek, hogy ha sokat mondják, akkor elhiszik az emberek. (Sajnos be is jön, de még visszaüthet!) Egyébként valódi lopást a négyes metróval kapcsolatban pont a szocikról sikerült bebizonyítani. Az elvégzett munkáért kapott legális juttatás, az üzleti tevékenység hasznából való részesülés nem lopás! Abba kellene hagyni ezt az ocsmány és a régi kommunista lejáratások idejéből eredeztethető becstelenséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.