Óriási transzformátorállomással rondítana bele a Pilis látképébe az ELMŰ – adta hírül a 24.hu.

A cikk szerint Pilisszentlászló állandóan lakott külterületétől nem messze tervezi a szolgáltató egy tízezer négyzetméteren elhelyezkedő transzformátorállomását létrehozni, hivatalosan üzembiztonsági szempontokkal magyarázva a helyszínt. 

A helyi lakosság azonban a tervekről nem nagyon tudott semmit, az ő véleményüket nem kérték ki, az építkezésről ugyanis zárt ülésen tárgyalt eddig a település önkormányzata.

A lakosok a természetkárosítás mellett – hiszen a terület Natura 2000-es besorolás alatt áll, de az UNESCO is bioszféra rezervátumnak nyilvánította – az egészségkárosodástól, a látkép és saját ingatlanaik értékének romlásától tartanak.

"Pilisszántó önkormányzata azért egyezhet bele az állomás megépítésébe, mert így hozzájárulást kaphatnak egy évtizedek óta hiányzó tornateremhez és egyéb fejlesztésekhez, amikről viszont a lakosok nem tudnak.

Miközben a helyiek azt mondják, még napelemet sem lehet feltenni a házakra, mert az önkormányzat szerint az rontja a Pilis látképét. Ráadásul nem értik, a közösség tulajdonáról hogyan dönthet néhány ember" – olvasható a cikkben.

Az önkormányzattól nem akartak nyilatkozni a 24.hu-nak, az ELMŰ szerint viszont a beruházással munkahelyeket teremtenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.