Emlékeznek arra, amikor Angyal József adószakértő azt mondta a kormánypárt közpénzből fenntartott televíziójában az új adószabályokról, hogy “blődség, butaság, bizonytalanság, jogi nonszensz”? Valami hasonlót gondolok én is főépítészként, településtervezőként és szakpolitikusként az új építésügyi szabályokról, de egy szakmai lapban megjelent interjúban Lázár helyettes államtitkára maga rántja le a leplet az új építésügyi szabályozásról: jön a…

Feltöltő: Anett
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Persze csak az lesz szabálytalan és büntetendő, amit nem valamelyik haver vagy rokon épít. Bocs: épít? A saját szent kezével-dolgozni? ÉPÍTTET. Na, így korrekt.
A többi pedig lakoljon.,
Eladott Ország
"300 négyzetmétert meg nem haladó méretűre történő bővítése és átalakítása sem építési engedély köteles már, elég lesz “csak” egy bejelentés." Csak arról nem szólt a fáma a plebejusi politika, hogy a tervtől eltérésnek súlyos jogkövetkezményei vannak és a pornépnek továbbra is kuss van ők nem tartoznak az "egyesek" ( fidesz oligarcha) kategóriába. Talán nem kellet volna ilyen gumi jogszabályt alkotni. A nesze semmi fogd meg jól tipikus esete.
Ez csak önfényezésre volt jó én vagyok a jó király, utánam a vízözön.
Továbbá a honi gazdaság közte az építőipar , lakásépítés lerohasztásáért ki a felelős?
Eladott Ország
"Újabb sikertörténet kapujában állunk, mindenki hűtse be a pezsgőt, sört, bort, pálinkát! A CSOK lesz az a csodafegyver, ami fellendíti az építőipart, segíti a családokat, felpörgeti a gazdaságot, helyre billenti a demográfiai mutatókat és még az orrunkat is tisztíccsa.
Alig van ezzel gond, de mégis. Néhány aprócska probléma azért akad.
Az építőipar fellendítése remek gondolat, már csak azért is, mert éppen a béka ülepét célozta
meg az ágazat szárnyalása. Azonban az nálunk úgy szokás, hogy a tendereket nem nyerheti meg akárki csak azért, mert mondjuk ért ahhoz, amire pályázik, rendelkezik a szükséges forrásokkal, munkaerővel, felszereléssel. Az nálunk kevés, mert elengedhetetlenül szükséges, hogy az illetőt Mészáros Lőrincnek, Garancsinak esetleg Tiborcz Istvánnak hívják. Régebben hívhatták volna Simicska Lajosnak is, de ez mára elmúlt.
Az építőipar (vagy bármely más ágazat) pörgését tehát úgy kell elképzelni, hogy a néhány ismert és a sokkal több nem ismert stróman kaszál, a többi (az ország egésze) vegetál. Na most, a vegetálásból igen ritkán szokott gazdasági fellendülés megvalósulni. Gyereket sem úgy vállal egy család (még sok család sem), hogy jól megy a Mészárosnak, vagy stabilan áll a saját lábunkon Orbán Ráhel, ezért szülünk még két ­három gyereket. Mert azt a gyereket nem a miniszterek elnökének lánya, a miniszterek elnökének szomszédja, a szomszéd leendőbeli veje fogja eltartani, hanem Kovács apuka és Kovács anyuka."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.