Kihelyezett ülést tartott a letelepedési kötvények rendszeréről az ellenzéki politikusokból álló árnyékbizottság. A testület a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban tartott helyszíni meghallgatást, mivel decemberi ülésükre hiába hívták meg a hatóság képviselőjét.

A Jobbik, az LMP, az Együtt és a Liberálisok szerint az árnyékbizottság felállítására azért volt szükség, mert egyértelműen látszik, hogy kormánypárti politikusok és kormányközeli vállalkozók, ügyvédek és üzletemberek járhattak jól a letelepedési kötvények értékesítésével.

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa megállapította, hogy annyi haszon mindenképp volt az árnyékbizottság üléséből, hogy megtudták, a folyamatban lévő ügyekkel együtt 14 ezerre tehető azok száma, akik családi jogon letelepedési engedélyt kaptak - számolt be a Hír TV a helyszínről.

Mirkóczki Ádám arról beszélt, hogy komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent a letelepedési kötvények értékesítése, ugyanis a magyar hatóságoknak mindösszesen 20 napjuk áll rendelkezésre, hogy felmérjék egy-egy igénylő kockázatát. Mint ismert, eddig tizenkét embernek utasították el a kérelmét – a Jobbik országgyűlési képviselője szerint ez is nagyon sokat mondó adat.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője is a nemzetbiztonsági kockázatot emelte ki. Fodor Gábor a Liberálisok részéről pedig arról beszélt: mindenféleképpen folytatni kell a bizottság munkáját.

A következő állomás az Állami Adósságkezelő Központ vezetőjének a meghallgatása lehet, valószínűleg egy újabb kihelyezett ülés keretében, amelyre a következő hetekben kerülhet sor. Az árnyékbizottság emellett meghallgatná a Terrorelhárítási Központ és az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőit is – tette hozzá a Hír Tv tudósítója.

A TEK vezetőit is meghallgatná a letelepedési kötvények rendszerét vizsgáló árnyékbizottság(Fotó: Illyés Tibor/MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Jól néznénk ki, hogy az ellenzék kihallgatja
az orbán-hadsereg vezérkari parancsnokát...
Lepényleső
Minek,a válasz borítékolva,lehet annál aki a kérdést felolvassa?
justhpeter
Komoly választ fognak kapni: ö, ö, ö, elvtársak
Eladott Ország
Az ellenzéki politikusokból álló árnyékbizottság kihelyezett közösülést tartott a letelepedési kötvények rendszeréről, hogy vakuljon a paraszt, a keményen dolgozó kisember.
"Ha semmi mást nem teszünk, csak az elmúlt napok eseményeit tekintjük át, már önmagában is elegendő egy alapos hajtépésre és annak megállapítására, hogy ez már régen nem egy normális ország, hanem egy normális őrültekháza. Varga Mihály például arról mesélgetett ma, hogy bizony ideje átgondolni a letelepedési kötvény ügyet, mert arra ráfizet a magyar állam. Azt nagyvonalúan elfelejtette megemlíteni ez a közepes képességű könyvelő, hogy a magyar állam speciel mi vagyunk és mi fizetünk rá. Nem keveset, de legalább sokat. Mi, adófizetők. De végső soron nem baj, mert például a Rogán família és Habony Anonimus jól keresett rajta, valamint mindenki, aki az ismeretlen hátterű offshore cégekben érdekelt. Az új egység és a régi kétség pedig gavallérosan fizet."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.