Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét – közölte az ellenzéki párt vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula – a szocialista párt elnökségének ülésén született döntéseket ismertetve – hozzátette: az MSZP azt kéri a szövetségesektől, a civilektől, a változást akaróktól, hogy Botka László jelölésének kérdését vizsgálják meg.

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje

A politikus – a pártja XI. kerületi irodájában tartott sajtótájékoztatón – azt mondta, az elnökség teljes körűen felhatalmazta Szeged szocialista polgármesterét arra, hogy a következő hetekben folytassa le azokat a tárgyalásokat, amelyek a jelöltállításban, a tartalmi kérdésekben szükségesek a következő parlamenti választáson történő győzelemhez.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott, 2017 a válaszok éve lesz: választ kell adniuk arra, hogyan és miképpen lehet leváltani a kormányt. Mit kell azért tenni, hogy 2018-ban mindenki megérezhesse, mit jelent egy másik, jobb országban élni – tette hozzá.

Botka László elmondta, a napokban programot hirdet és megkezdi a szükséges tárgyalásokat, a kapott felhatalmazással felelősségteljesen kíván élni.

Azon a véleményen volt, hogy a magyar választópolgárok többsége kormányváltást akar.

A demokratikus oldalnak az a felelőssége és kötelessége, hogy ehhez megteremtse a politikai feltételeket, hogy a választói akaratból 2018-ra kormányzóképes parlamenti többség legyen

- hangsúlyozta Szeged polgármestere.

Az ellenzéki politikus szerint egységes kormányképes alternatíva, közös indulás, vagyis közös lista kell, 106 közös képviselőjelöltre van szükség, akiket a választók előzetes megkérdezése alapján választanak ki.

Szükség van új baloldali politikára is

- mondta. Kifejtette, az igazságosság új politikája lerombolja az Orbán-rezsimet, de egyértelművé teszi, hogy nem a 2010 előtti világot kívánják visszahozni.

"Ezek nem az én feltételeim, ezek a minimális feltételek ahhoz, hogy eséllyel tudjon a demokratikus oldal a 2018-as választásokon indulni"

- fogalmazott.

Hozzátette: bízik abban, hogy az új igazságosság programjáról vita kezdődik, hiszen ahhoz ajánl szövetséget a demokratikus oldal valamennyi pártjának, civil szervezetének. Mint mondta, a nyitottság nagyon fontos eleme lesz a politikájuknak, ezért várják a javaslatokat is a programhoz.

Botka László közölte, hogy a következő napokban, hetekben megkezdi a szövetségesekkel a tárgyalásokat. "Ezt nem a nyilvánosságnak szánom, mert hiszen ez csak technika, nem hiszem, hogy a választópolgárokat ez foglalkoztatja" – jegyezte meg.

Molnár Gyula a sajtótájékoztató elején jelezte, hogy mindig készen áll a kérdésekre, de ezúttal a részletekről még nem tudnak beszélni. A sajtótájékoztató után Botka László távozott, az elnökség zárt ülése folytatódott.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Gratulálok! Remélem megértik az emberek, hogy a történet nem az mszp-ről, nem a Gyurcsányról, hanem arról az egyetlen most előttünk lévő lehetőségről szól, amit a Botka jelöltsége adhat. Hagyjuk a pártos vitát a választások utánra, az lesz a tisztulás időszaka! A Botkáé minden tiszteletem, mert csoda kell ahhoz, hogy végül bele ne bukjon. Mégis vállalnia kell, mert valakinek vállalnia kell, ő pedig alkalmas rá, talán az egyetlen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Kicsit későn érnek ezek a gyerekek, hamarosan 2018!
Eladott Ország
"A kormánypárt lényegében pontosan attól tart, amitől az ellenzéki pártok. Hogy Botka képes lesz kiszórni a szemetet a baloldalról. Ez pedig a Fidesz érdekeivel ellentétes, hiszen nekik egy zsarolható, alkura hajlamos, a kapott konccal elégedetten elcsámcsogó látszatellenzékre van szükségük és véletlenül sem igazira. Ha Botka esetleg képes lesz összefogni a széttagolt
ellenzéket (nem mondom, hogy ez be fog következni) akkor sokakban tudatosodhat az, ami eddig is nyilvánvaló volt: a Fidesz támogatottsága távolról sem olyan óriási országosan, egyszerűen csak a kevés szavazni hajlandó között népszerűek. Pontosan ugyanaz a helyzet, mint az elbukott népszavazáson. Amint kiderült, hogy érvénytelen lett a voksolás, mert nem mentek el annyian szavazni, hogy az éppen a Fidesz által meghúzott érvényességi küszöböt elérje, máris változott a kommunikáció."
Béla333
Bár Botka Gyurcsány nélkül gondolná a választásokat, biztos vagyok abban, hogy Gyurcsány ugyanúgy bezsarolja magát a közös listára, mint ahogy azt 2014-ben is tette!
(Ugye jobb, ha nem is tudjuk honnan mennek a pénzek az MSZP-hez, emlékezhetünk...)
verőce21
Csak akkor lesz karakán fickó, ha megakadályozza, hogy Fletót bevigyék a hátukon a Parlamentbe! Ideje lenne El-Qúrót elkapni.
JAJMÁR
Gratulálok! Remélem megértik az emberek, hogy a történet nem az mszp-ről, nem a Gyurcsányról, hanem arról az egyetlen most előttünk lévő lehetőségről szól, amit a Botka jelöltsége adhat. Hagyjuk a pártos vitát a választások utánra, az lesz a tisztulás időszaka! A Botkáé minden tiszteletem, mert csoda kell ahhoz, hogy végül bele ne bukjon. Mégis vállalnia kell, mert valakinek vállalnia kell, ő pedig alkalmas rá, talán az egyetlen!
grincss
@Béla333: Mától papagáj Béla a neved! :-P
Szókrakész
"Szükség van új baloldali politikára is"

Eddig hol éltetek?!?!?!

Mi a lópéniszt csináltatok?

Ja, fosztogattátok az államkasszás képviselői és párttámogatási pénzek címszóval?!?!?!
Mert ingyen volt és nem járt felelősséggel?
Desischado
Drukkolok Botkának, mert végre egy hiteles politikust kaptunk a személyében. Hajrá, Laci, mindent bele!
eugen4402
@JAJMÁR: 21:59 A hangsúly ebben a hsz.-ben rejlik, leírtad a lényeget. A közmondás szerint Isten(ke) NEM Bot(kával) ver... Nem is Gyurcsánnyal...
Istenverése más családnévre hallgat. A helyes megfejtést beküldők között kéthetes mallorcai nyaralást sorsolunk ki...
Béla333
Bartus 4 éve írta, de sajnos most is ugyanolyan aktuális!

"...az ellenzéki elit nem képes tolvajt kiáltani, mert lóg a zsebéből a saját rablott holmija. Ismerjük a szövegeket, hogy az miért nem volt lopás, de ezek senkit nem érdekelnek. Nevetséges, hogy egy kiépült fasiszta államban négy év alatt nem volt képes az ország értelmes része elkergetni saját ellenzéki vérszívóit, akik a nyakukon ülnek, és most ellenzék néven várják, hogy rájuk szavazzanak.

"Nem fognak rájuk szavazni, hanem inkább a bunkóra fognak, mert jól látják, hogy ennek a pióca rétegnek távoznia kell. A komplett felcsúti hülyét már nem lesz nehéz elzavarni, ha lesznek, akiket becsülni lehet. De amíg ezek itt vannak, addig Orbán azt csinál, amit akar."
nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt.html
JAJMÁR
@Béla333: és hogy akarod az ellenzéket elzavarni? (de mindenki ellenzék, aki nem támogatja a regnáló kormányt.) Hogy akarod kiválogatni az ocsúból a búzát?
Nem lehet! Csak egyben lehet "fogyasztani", miközben egyenként ki lehet dobálni az ocsút. Ha érted...
patyuka
Már csak arra várok, hogy a folyton-folyvást szapult Gy. F. mikor teszi közzé, hogy B. L. Gyurcsány-fóbiájának mi az eredője.
Tudniillik: 2006-ban az őszödi beszédek (sic!) egyik sarkalatos tézise a funkcióhalmozás, a politikusi privilégiumok felszámolása/megnyirbálása volt. Másokkal egyetemben B. L. is fölöttébb nehezményezte, hogy annak a szándéknak az értelmében az országgyűlési képviselőséggel nem lösszeegyeztethető az ogy.-i képviselőség, a megyei pártelnökség meg a legkülönbözőbb, ilyen-olyan előnyökkel - manival, kapcsolati diszpozíciókkal... - járó tisztségek. Be is indult rendesen a párton belüli - leginkább látens, de mindenképpen alattomos, nemtelen - aknamunka, ami lényegében az akkori ellenzékkel való kollaborálást jelentette. Azaz - akarva-akaratlanul - Navracsics és Semjén munkatársaivá "avanzsáltak" a/egy karaktergyilkosságban: Gy. F. személyének amortizálásában meg a frakció által végül is egységesen felvállalt őszödi program, a később kidolgozott, szakértők által is validált konvergenciaprogram, az ún. 'nagyrendszerek' reformjának megtorpedózásában.
Mondja már meg valaki, hogy az őszödi szándékokhoz képest pl. mennyiben jelent újdonságot B. L. azon célkitűzése, amely a protekcionizmust felszámolva egyenlő elbánást biztosítana az egészségügyben? Ugyanis egyebek mellett B. L. a gyurcsányi kormányzás meghaladandó sajátosságával szemben ő ezzel (is) példálózott. Úgy tűnik, elfeledte, mik is hangzottak el ennek kapcsán 2006-ban el Őszödön Gy. F. két beszédében (Pl.: " ...Az az igazi botrány, hogy...Laci...cigány embereinek...tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyámnak ismerik a nevét Pápán..., azóta neki is jobb jut...Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány.")
Nos - meggyőződésem -, hogy Gy. F. "bukásához" alapvetően nem a személyének és a közösen elfogadott kormányprogramnak az alkalmatlansága...
eugen4402
@JAJMÁR: De milyen igazad van...! 100 %-os tisztaságú anyag a világ legmodernebb laboratóriumában se létezik, csak az Álmok Birodalmában. Az összes zacskóm tele van azokkal a teoretikusokkal, akik egyformán bűnösnek tartják azt, aki ötéves kiskölyök korában elcsent a trafikban egy kakas-nyalókát, mint aki felnőtt korban jogi- és közgáz diplomával száz- és ezer milliárdokat tesz magáévá, a HATALOM birtokában...
JAJMÁR
@eugen4402: 10:09 Igen! Másrészt a mai - nem véletlenül így alakított - rendszerben, az a bűnös, akit annak kiáltanak ki, és az meg nem, akit nem. Hamis, vagyis látszólagos megítélésünk lehet csak. Ezért sem érdemes rajta lovagolni.
Az a kérdés, hogy ez így megfelel-e, jó-e? Azon túl, hogy betemet a korrupció minket, nyilvánosan észre sem vehetjük, megalázva hagyni, hogy beskatulyázzanak minden téren.
Az emberek erről kellene, hogy döntsenek.

Ha nem, ha tényleg azt szeretnénk, hogy a törvény mindenkire vonatkozzon, és fölülre a legjava kerüljön, ahhoz másik rendszer kell, de tetszik vagy nem, az csak ebből eredeztethető, amink van.
Előbb meg kell változtatni, másik igazságügyi intézményeket, másik emberi értékrendet, másik jogállamot kell kiépíteni, akiktől el lehet és kell várni az igazságosságot. Fordítva nem működik. Ezért gondolom, hogy aki fölöslegesen személyek és ellenzéki pártok kritizálásába öli az energiáját, visszatartó erő! Az nem a változást támogatja.
Bocs, kicsit hosszú voltam...
Béla333
@JAJMÁR: 09.49
Nagyot lendítene az elfogadottságon, ha tudnám/tudnánk, hogy mit szándékoznak tenni az elmúlt évtizedek korrupciós ügyeivel, hogyan akarja az igazságszolgáltatást talpra állítani, egyenlővé tenni, ezáltal a tiszta közélet alapjait megteremteni.
Szerintem ez még az oktatás és az egészségügy problémáinál is fontosabb, ugyanis ha lenne tiszta közélet, nem folyna ki az országból a pénz, akkor lenne pénz az pl. az egészségügyre is.
Míg ha most beletolnak x milliárdot, de az egész társadalom csak tovább rohad, akkor az csak tüneti kezelés.
Szerintem!
Veleda
Egyenlőre nincs más alkalmas személy a palettán, akit el lehetne fogadni a baloldali jelöltként. Sajnos vannak levitézlett személyek, és vannak akik alapból alkalmatlanok.
picike1
@JAJMÁR: tudod csak azt szerentném látni mely nagy
a választott urnak csak nem az adóságuk lenne a gazdagságuk az akkor vég nekünk szerintem lesz mit fizetni és ujra gazadaggá tenni szerinted? forgó szinpad lesz !!
JAJMÁR
@Béla333: Igazad van, tényleg nagyot lendítene az elfogadottságukon, és remélem, hogy a Botka is tudja, és lesz is rá megoldási javaslata, hiszen ez az alapja mindennek!
eugen4402
@JAJMÁR: Egy hangyányi blaszfémia talán még belefér... Ennek a népnek egy járványos kór, a Finkelstein-szindróma lesz a veszte. A ma született bárányra már sanda pillantásokkal nézünk, és a názáreti kisjézust nem arannyal-tömjénnel-mirrhával fogadjuk, hanem gyanakvó megjegyzésekkel... és két nap múlva az újságok Sz. Mária erkölcseiről és Sz. József kommunista múltjáról cikkeznének... (Felénk régen erre mondták: megette a rosseb az egészet.)
justhpeter
Biztos, hogy csak a létező pártok untig ismert emberkéiből kell választani, mikor évről évre csökken az értelmes választék ?
picike1
@verőce21: legalább őt nem kell ujra gazdaggá tenni spóroljunk kicsit szegény országunknak
picike1
én szegényekre nem fogok szavazni az biztos igaz abból én itt vagyok !
kissé felnőttem
hát csak nem veszik magukat észre pedig éppen ma láttam róluk csoportképet.Olyan felirattal,hogy a megélhetési politikusok
Szókrakész
@eugen4402: Előtte engem ekéztetek, mert ugyanúgy elítéltem a 10 forintot, mint a 10 milliárdot lopót.
Köb Jani
Megélhetési politikai vezetők harca a parlamentbe jutásért, és frakció alakításhoz jutásért, egymás közti alkukkal. A választásokig minden megnyilvánulásuk az ország érdekéért történik, de a sikerük elérése után, egyéni politikusi lopkodásoktól lesz hangos a mindennapi sajtó! A politikusi kötelező lopások kódoltan van jelen a gazdaság szereplőinél akik pénzelik a politikusi pénzigényt!
solidedge
A jobboldali körökben divat sunyi, alattomos lejáratási kampány már is beindult Botka ellen. Valami bejegyzetlen Szegedi Konzervatív Kör félti a város pénzét, hogy Botka kampány célra fordítja. Ez a Fidesz védjegye és egyébként is a törvény csak velük elnéző. A KDNP-s Haág Zoltán szerint Botka nem törődik szeged sorsával. De ez még csak a kezdet. Lesz még ő pedofil, csaló gazember, hazaáruló. Ahogy a Habony könyvben ez meg van írva. Személy szerint 10 Orbán képért adnák egy Botkát. Sok sikert kívánok neki.
Béla333
@Köb Jani: 10.49
Ezért kell olyanokat választani, akiknek a programjában, terveiben szerepel a korrupció visszaszorítása, az állam átlátható működése.
Köb Jani
@Béla333: Olyat te se, én sem találok , a jobbik is csak felvetette csalinak, Vona is csak a hatalomra jutásáig tartaná be szóba:, élete legnagyobb könnyelmű ígéretét, a gazdaság szereplői bedarálják. Politikus nem tud olyat ígérni amit meg ne tudna változtatni, kódolva van a hazugság minden politikusnál! A nép is csak a voksok leadásáig él emlékezetében, mivel nem szolgának, hanem uralkodónak tartják magukat, akiktől csak kérhetnek, de soha nem követelhet a nép!
Béla333
@Köb Jani: 12.33
Megértem a politikusokkal szembeni aggályaidat, én se igen bízok bennük.
De az LMP-nek van elképzelése:

LMP 11 pontja amivel új irányba állítják az országot!
lehetmas.hu/wp-content/uploads/2016/08/11PONT_kifuto-nelkul-1.pdf
Köb Jani
@Béla333: A politikusok gazdasági szereplői:Mészáros Lőrinc,Garancsi István meg a többi zabáló gép olyan kerekre fog hízni rajta, hogy zsírjukon hasra esik a napsugár. Jól jár a tök értelmetlenül szétdobált PR - ból Habony Árpád, Andy Vajna a pénztárgép nélküli:, közismert sáska válogatott. ugyanis nekik nem kell versenyezniük ők automatikusan nyerőre vannak állítva, mint a zabráló gépek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.