Tavaly év végén, december 15-én hunyt el Komócsin Mihály, Csongrád megye volt  pártállami első titkára, akit január 14-én teljes titokban temettek el a szegedi Belvárosi temetőben – olvasható a delmagyar.hu cikkében.

Komócsin egykori tanácselnöki szobájában jelenleg a kommunizmus áldozatainak emlékszobája van berendezve az egykori pártszékház (ma: kormányhivatal) épületében.

Csongrád megye vezetése alatt kapta a kambodzsai vezető után a "Pol Pot megye" kissé sem megtisztelő címkét, az itteni pártvezetés keményvonalas kommunista volt.

Ifjabb Komócsin Mihály (1925. szeptember 2.–2016. december 15.) mezőgazdasági munkásként, építőiparban segédmunkásként, majd a második világháború alatt a szegedi Bruckner testvérek vas- és műszaki nagykereskedésének dolgozójaként kezdte a pályáját. Belépett a szakszervezetbe, az illegális kommunista pártba, majd a szociáldemokraták közé. 1944-től a kommunista párt szegedi területi szervezője, dél-magyarországi pártszervezője. Fővárosi és Heves megyei pártmegbízatások után visszatért Szegedre, 1956 novemberétől Szegeden a Magyar Szocialista Munkás Párt szervezője, a végrehajtó bizottságának első titkára, majd az MSZMP megyei bizottságának gazdaságpolitikai titkára, 1971-től 1974-ig a megyei tanács elnöke. 1985-ös nyugdíjba vonulásáig az MSZMP megyei első titkára. 1962-ben a szegedi egyetemen jogi diplomát szerzett, elvégezte a pártfőiskolát, a jogi kar adjunktusaként az ELTE-n, a JATE-n és különböző pártiskolákon marxizmus-leninizmust, illetve politikai gazdaságtant oktatott – olvasható a delmagyar.hu cikkében.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Asszem, enelkul az info nelkul meg tudnek elni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.