Honvéd kadétképzés indul szeptemberben egy budapesti és egy szekszárdi iskolában. A Honvédelmi Minisztérium (HM) közlése szerint az új képzési forma bevezetése „a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését“ szolgálja.

Az újfajta képzés elindítását azzal indokolták, hogy szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos előképzettséget jelentő, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklődők és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére.

Az új ágazati szakképzést a 2017/2018-as tanévben két helyen indítják el: a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában, valamint a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A képzésre február 15-ig várják a jelentkezést.

A HM, hozzátette: azoknak, akik a katonai pályát választják, hosszú távon biztos munkahelyet és megélhetést kínálnak.

(forrás: MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Az elmebetegnek már nem elég a TEK, túl sokat és túl nyíltan lopnak ahhoz, hogy ne féljenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@Pergető: Pontosan mit is kellene bizonyítanom azon amit ország-világ láthatott a TV kameráin keresztül?!... persze ha valaki kizárólag csak a királyi médiából tájékozódik és csak azt tekinti hitelesnek, az sok mindenről lemarad, és ahogy a fideszes média úgy ő maga is hiteltelenné válik... de azért további jó erőlködést...
sentinel216
Megmondtam, hogy a köpcös falábú focibuzi visszahozza a horthy időkből a levente kiképzést. A csuklóztatást, békaügetés a sárban, rohampálya 14 éves kamaszoknak. Jaj szegény kis unokáim!
justhpeter
Gondolhatjuk, hogy Orbán egy olyan majom, aki csak a harchoz ért. Viszont nem így van, mert ő nyíltan nem áll ki senkivel szemben. Vagyis párbajképtelen. Ebből a példából kiindulva akarja olyan komolyan azt, hogy az az utánpótlása, akik szintén csak a harchoz értenek majd, komoly alapképzést kapjanak hozzá és ne olyan lúzerharcosok legyenek mint ő.
nezelodo
@sentinel216: Igy szép ám felejtetni a sorkötelezettség eltöröltetését...
Egyébként a leventeképzés, és a háború végén golyófogónak szánt fiatalok jutottak eszembe nekem is. Hála néked Horthy nagyságos urunk, szellemed kis liberális csavarral tovább él!
kisrigó
Ez csak próba, aztán majd szép lassan bevezetik országszerte. Lehet énekelni, hogy: Fegyver a kézben, ajkon a dal, nem marad így el a nagy diadal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.