Bezárja a kormány a fóti Gyermekvárost, több osztály más településre és országrészbe kerülhet, a kísérő nélküli menekült gyermekek elhelyezéséről azonban nem tudni, hogy hol lesz megoldva – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Bezárják a fóti Gyermekvárost, nem tudni, hová kerülnek a menekült gyerekek

A fóti Gyermekváros központi épülete – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

"A kormány tervei szerint 2019-re megszűnnének a zsúfolt és korszerűtlen gyermekotthonok, helyettük pedig kisebb létszámú lakásotthonokban helyeznék el az állami gondozottakat. A szemléletbeli változás miatt 2018 közepén kiürítik a fóti Károlyi István Gyermekközpontot is – közölte szerdán Fóton Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár."

A cikk szerint a kísérő nélküli menekült gyermekek elhelyezéséről egyelőre semmit sem tudni, míg más osztályok esetén már ismertek a tervek (a 24 férőhelyes, tartósan beteg, fogyatékossággal élő vagy három évnél fiatalabb gyerekeket gondozó részleg Hatvanba kerül át, míg Zalaegerszegre és Kalocsára helyezik a speciális gondozást nyújtó osztályt. Az utógondozói otthonok nem a gyermekváros területén állnak, így azokat nem érinti a változás).

A kormány félmilliárd forintot kíván költeni a műemléki Károlyi-kastélyra, a tervek szerint a szocializmus alatt felhúzott épületeket azonban lerombolnák.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Pergető: Ne másokat emlegessünk, amikor a Fideszkormány rablásáról van szó. Vagy akkor említsük meg azt is, hogy ilyen óriási mértékben és ilyen pofátlanul még egyetlen kormány sem rabolt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
kinézhette ki magának ezt a birtokot???
Pergető
Az összeesküvés elméletben szenvedőket nem zavarja az, hogy már több, mint egy évtizede a lakásotthonban gondolkodnak a szakemberek a korszerűtlen gyermekváros lelketlen intézménye helyett!
nemkati
@Pergető: Igaz, hogy szenvedünk, de nem az összeesküvés-elmélettől, hanem a kormánytagok és csatolt részeik mérhetetlen rabolnivágyásától. Ha úgy gondolod, hogy ez a kormány tiszta, őszinte, jószándékú és magasfokú szakértelemmel rendelkezik minden téren, akkor csak nézd majd meg, hova és hogyan helyezi majd el a gyerekeket, na meg azt, hogy kinek a tulajdonába fog kerülni a kastély.
aremy
@Pergető: gondolkodnak? igen gondolkodnak de pénz az nuku!
Pergető
@nemkati: Szóval a kormány rabol? Akkor talán említsük már meg a szocik metrós botrányát, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb mutyi!
És nem a kormány találja ki, hogyan kell a gyerekeket elhelyezni, hanem az MTA szakembereinek ajánlására teszi! Persze, vannak akiket a tények nem zavarnak, ha már van egy kész elméletük!
Pergető
@aremy: Ha nincs rá pénz, akkor hogy is valósítják meg? Nem vélsz ebben a kijelentésben ellentmondást felfedezni?
colibri
A metrós botrány részletei még ismeretlenek, bár itt a példa, hogy a témát lehet elhúzgálják 2018-ig,
nemkati
@Pergető: Ne másokat emlegessünk, amikor a Fideszkormány rablásáról van szó. Vagy akkor említsük meg azt is, hogy ilyen óriási mértékben és ilyen pofátlanul még egyetlen kormány sem rabolt.
colibri
folyt. Most mégis a fóti Gyermekváros kitelepítése a konkrét téma, ami azért érdekes, mert nincs megoldás minden ott elhelyezett gyerek sorsáról, de tuti az új tulajdonos már megvan, csak nem publikus.
Pergető
@nemkati: A rablás személyi erőszakkal elkövetett eltulajdonítás. Kérlek, említsd már meg a folyamatban levő ügyeket, amelyek Fideszesek ellen folynak! Egyébként csak vádaskodásról beszélhetünk, amit a liberálisnak nevezett sajtó lobogtat naponta bármiféle bizonyíték bemutatása nélkül!
verőce21
@nemkati: (09:24) Nincs Neked arra a rablásra semmi bizonyítékod, nem tudni, miért lovagolsz ezen a döglött lovon? :)
Pergető
@nemkati: Az MTA alkalmazottai a mindenkori nevelési, oktatási szakértők. Nem Gizike tanítónéni és nem is a sok önjelölt szakértő! Ők nemzetközi tapasztalatok és kutatások alapján adnak ajánlásokat a mindenkori kormánynak. A kormány felelőssége abban rejlik, hogy az ország teherbíró képessége szerint a lehető legjobban megvalósítsák ezeket.
A lakásotthonok bizonyítottak már a lelketlen és arctalan gyermekvárossal szemben. Igyekszik is a mindenkori hatalom ezeket megvalósítani, csak nincs mindig mindenre azonnal pénz!
Nessy
Már megint valaki kitalált valamit a minisztériumi iróasztala mellett, és azt meg kell valósítani minden áron! Persze, szépen elmesélik, hogy minden gyermeknek jobb lesz, csak a hol, mikor, hogyan, miből kérdések nem lényegesek számukra! Majd megoldódik magától, ha meg nem oldja meg magát a probléma, az nem is probléma.
Mi van, kell valakinek egy kastély? Pallosjog, első éjszaka joga?
Strong
..ez szégyen!! Pedig még a Vágási Feri is ott nőtt fel!
nemkati
@Pergető: @verőce21: Arra sose vállalkoznék, hogy meggyőzzelek benneteket, hogy nyissátok ki végre a szemeteket, és lássátok, mi megy ebben az országban. Felesleges, mert már túlságosan elvakultak vagytok. Ennek a gazember kormánynak a rablásairól, csalásairól, korrupcióiról nem lehet a folyamatban levő ügyek alapján tájékozódni, hiszen tudjuk jól, hova kerülnek a drágajó Polt jóvoltából az őket érintő feljelentések. A kukába. De szerencsére vannak más források, ahonnan tudni lehet róluk. Na meg itt zajlik az orrunk előtt. A rablásról csak egy példa: a manyup pénzeket erőszakkal vette el az emberektől a kormány. És még van számtalan mocsoksága.
De már megint feleslegesen pocsékolom az időmet, most éppen rátok. A témát befejeztem veletek.
Pergető
@nemkati: Manyup: nem volt ott semmi erőszak. Aki akart maradhatott és maradt is!
Qqberci
"2018 közepén kiürítik a fóti Károlyi István Gyermekközpontot"

Remélem, akkor már nem lesz rá jogosítványuk...
nemfideszes
@Pergető: @verőce21: Amit ti itt műveltek az a cinizmus csimborasszója, mivel még az olyan takony gerincű habony pribékek is mint ti, pontosan tudják, hogy Polt pot Petikének pontosan az a feladata, hogy ne is indulhasson eljárás fideszes ellen, ha csak nem kizárólag a saját hasznára „dolgozik” mint „Voldemort”, és nem fizeti meg a pártnak az ilyenkor szokásos „leadót”.

„Akkor talán említsük már meg a szocik metrós botrányát, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb mutyi!”

Akkor talán említsük meg azt is, hogy a fidesz 6 éve próbál bizonyítékokat találni és elkaszálni az előző városvezetést. Ezek szerint vagy ennyire bénák, vagy nem is történt bűncselekmény, vagy nem a szocik követték el.
Aztán említsük meg azt is, hogy a fidesz valamilyen oknál fogva nem akarja nyilvánosságra hozni az OLAF jelentést, ami ugye a 2006 és 2014 közötti időszakot vizsgálta.
Aztán említsük meg azt is, hogy 2015-ben 14 szabálysértést (EU-s pénzekkel való visszaélést) tárt fel az OLAF, ami számában és összegében nem csak, hogy meghaladja a 2015 előtti teljes időszakot, de a visszaélések területén sikerült a második helyet kivívnunk Európában.
nemfideszes
@Pergető: De ha már mutyiról beszélünk:
Föld mutyi, Mészárostól a nagyságos asszony földjein keresztül, a barackmagos fitness edzőn át, az Ángyán prof. elleni bosszúhadjárat részeként hazug indokokra hivatkozva elvett és értékesített Kishantosig
Trafik-mutyi, 50 ezer ember megélhetését jelentő üzletág 5 ezer fideszes kezére játszása, a dohánykoncesszió Lázár haverjának, offshore hátterű cégéhez kerülése 600 millióért, miközben a többi cég 8 milliárdot fizetett volna a magyar államnak
Kaszinó mutyi, szintén több ezer ember megélhetését jelentő üzletág két ember kezére játszása, milliárdos adókedvezményekkel, offshore hátterű cégeknek
Szövetkezeti mutyi, a szövetkezeti vagyon fideszesek kezére játszása
Gáz mutyi, olcsón vett nyugati gázt drágán eladva a magyar államnak, egyetlen tranzakcióval 100 milliárd a csuti patkány kötélbarátjának zsebébe
Letelepedési kötvény mutyi, a rogán haverok offshore cégeinek közel 100 milliárdos hasznával a magyar állam kárára
Ötödik kerületi ingatlan mutyi, habony takonytól a rogán család folyamatosan növekvő lakásán át rendőrségen véletlenül megsemmisülő bizonyítékokig
MANYUP pénzek kizsarolása, az állami nyugdíj elvesztésének fenyegetésével, állami cégeknél dolgozók esetében kirúgásokkal, aztán a pénzek elverése többek közt azóta is több milliárdos veszteséget termelő MOL részvényekre, vagy éppen földek vásárlására, hogy aztán az apró pénzért kerüljön Mariska tulajdonába.
MNB alapítványok mutyija, a deviza hitelesek kárára szándékosan gyengített forinttal több százmilliárdos haszonszerzés a szocik által felhalmozott (36 milliárd) valutatartalékon, majd a haszon haverok, családtagok, szeretők kezére játszása az alapítványokon keresztül.
ORÖ mutyi Farkas Flórival és az eltűnt EU-s milliárdokkal, majd a büntetés állam által az adófizetők pénzéből való visszafizetése
Beruházás mutyi, a többszörösen túlárazott EU-s projektek Lajostól a mindenhez értő gázszerelőig...
aremy
@Pergető: nincs mert én az állami gondozottakra gondoltam hogy nincs pénz.
Pergető
@nemfideszes: Örülök, hogy te biztosan tudod, kinek mi a feladata a vezetésben! Önbizalmad az van!
aremy
@Pergető: nektek is csak önbizalmatok?van de olyan nemzetes .
nemfideszes
@Pergető: ...
Kastély mutyi, a vejkó kezére játszott kastélyok több milliárdos állami támogatással történő felújításaitól, a Zsolnai gyár tulajdonosának maffia módszerekkel történő tönkretételén át, a terrorizmusért körözött Pharaon bizniszig. Olyan apróságot, mint engedély nélküli fakivágások mások területén már meg se említenék….
Paksi mutyi, már a 10 év is puccs volt a magyar emberek ellen, legalább is aszerint az ember szerint, aki azt most 30 évre titkosította.
A soha meg nem térülő, adófizetők pénzéből felépített, és fenntartott üresen kongó méregdrága stadionok
A soha meg nem térülő, jórészt üresen közlekedő kisvasút, a behazudott napi 2500-7000 forgalommal, a mások tulajdonán keresztül vezetett nyomvonallal
Az EU-s pénzekből Bicskén félmilliárdból fúrt 59 lyuktól, a soha át nem adott Rakamazi tanösvényen keresztül, az életveszélyes hatvani kerékpárútig.
A cégükért megzsarolt tulajdonosok (Welt 2000 kft.), a törvénnyel tönkre tett cégek piacainak átjátszása a fideszes haveroknak (ESMA és a kötélbarát esete) majd a törvény újbóli módosításával a piac ismételt megnyitása
Horváth András által feltárt és a fidesz által elhallgatott, fideszes cégekhez köthető több milliárdos áfa csalások.
A lassan az egész országot felvásárló polihisztor gázszerelő a több milliárdos haszonnal, luxus jachttal, szállodákkal, disznófarmmal, ásványvíz biznisszel, kastélyokkal, több ezer hektár földdel, több száz milliós tengerparti villákkal, külföldi focicsapatokkal, az ellopott pénzekből felvásárolt médiabirodalommal…
….és miközben ez a mindenhez, és persze mindenkinél jobban, értő „szakember”, aki még soha az életben nem tudott egy összetett mondat kipréselni magából, szépen gyarapszik addig mérnökök, orvosok, valódi szakemberek ezrével hagyják el az országot.

Ti pedig még tapsoltok is mindehhez! Mennyit is fizetnek nektek mindezért?
aremy
@nemkati: és nyíltan mert ők megtehetik hát meg is teszik.
Pergető
@nemfideszes: Bizonyíték, eljárás, tárgyalás, ítélet? Tudod az ítélet alapozza meg azt, hogy valakit bűnösnek mondjunk. Ilyen alapvető dolgokat nem tudsz?
nemkati
@Pergető: Látom, már nagyon várod az ítéletet. Ne aggódj, nemsokára az is meglesz. A legtöbbnek életfogytig.
aremy
@Pergető: a lánykori neved bringás???
nemfideszes
@Pergető: Ki beszélt itt a vezetés "feladatairól"?! Én a vezetés lopásairól írtam. Bár ha úgy látod, hogy ez lenne a vezetés "feladata", akkor akaratlanul is sikerült beismerned a vezetés mérhetetlen korruptságát... mert, mint azt már Lánczitól is tudjuk : "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"
nemfideszes
@Pergető: "Bizonyíték, eljárás, tárgyalás, ítélet?"
Független ügyészség, független rendőrség?!
Tudod a pártatlan eljárás és azok megindítása alapozza meg az igazságszolgáltatás tisztességét! Ez is "alapvető dolog" lenne egy normálisan működő demokráciában!
Pergető
@aremy: Hirtelen majdnem megkérdeztem a te lánykori neved! Nincs ilyenem. Próbálok értelmes beszélgetést generálni, de érvek, tények hiányában, mintha süketekkel beszélnék!
Pergető
@nemfideszes: Miféle korrupció? A hazudozó ballib média bizonyíték nélküli vádaskodásai. Azt leplezik mekkora tolvajok!
Pergető
@nemkati: Az első életfogytos Gyurcsány lesz!
Pergető
@nemfideszes: Vád- vád- vád, bizonyíték meg nulla! Álhír, hergelés!
Eladott Ország
"A bicskeiek kész tényként kezelik, hogy a szociálisan érzékeny keresztény kormány az otthonnak alig nevezhető, hosszú évekig megaláztatások sorát a falai között nyílt titokként elrejtő Batthyány kastélyt az állam eladja. A vevő ezúttal is Mészáros Lölö, univerzális zseni. Miközben a belügyminisztérium két téglával verdeste a mellét, hogy decmber 31-­ével végre felszámolják a helyi menekülttábort, a Fidesz ­KDNP polgármestere pedig földhöz csapkodta magát örömében, hogy a nagyszerű kormány végre megszabadította a helyieket a gonosztól, a Bors informátorai szerint lóf*szt, mama: mivel december végéig ki kell üríteni a kastélyt, jó eséllyel a gyerekeket oda költöztetik át. A menekülttáborba. Kilencven, többségében 12 év feletti, ideiglenes hatállyal elhelyezett, nehéz sorsú, nyomorult kiskorúról van szó. Ha nem ismernénk ezt az egész gyomorforgató sztorit, ha nem tudnánk, hogy tekintetes Mészáros úrnak mennyi érdekeltsége, földje, istenharagja van a tulajdonában Bicske vonzáskörzetében (is) és egyébként egész Fejér megyében, akkor is észbontó lenne ez a nagyipari pofátlanság. Amelynek minden eleme kilométerekről bűzlik: a dinasztiaépítés Mészáros Lölö nevével fémjelzett virágkorát éljük. Az úthenger zúgása kutyafasza amellett, amit ezek megengednek maguknak. Valószínűleg hasonló sors vár a Fóti épületegyüttesre, a Károlyi kastélyra mert a fideszes oligarcáknak sosem elég, mindíg éhesek, különösen Tiborcz, aki újabban ingatlanra utazik"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.