A kormány szabad kezet adott a cégvezetőknek a bértárgyalások felélesztésére – tudta meg a Magyar Idők. A kormányközeli lap értesülései szerint a minimálbér és a garantált bérminimum megemelésével együtt 60 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben, ezáltal a következő három év során 30 százalékkal nőhetnek a fizetések.

Az öt állami területen – a vasútnál, a Volánoknál, a postánál, a vízműnél, valamint a rehabilitációs vállalatoknál – a minimálbér 15, valamint a garantált bérminimum 25 százalékos megemelése 21-22 milliárd forintba kerül, az összeget szükség esetén az állam fedezi.

A legalacsonyabb bérek megemelése mellett a keresetek összecsúszása miatt szükséges a magasabb bérkategóriákban is fizetést emelni.

A Magyar Idők úgy tudja, éves alapon legalább 10 százalékos átlagos emelés körvonalazódik. Az ágazati megállapodásokat követően a kormányoldal dönti el, az adott igényt elbírja-e a költségvetés.

Az idei évtől 10 százalékkal, 127 500 forintra emelkedett a minimálbér, és jelentősen, 25 százalékkal, 161 ezer forintra nőtt a garantált bérminimum. A kormányrendeletben meghatározott béreken felül azonban mindeddig nem történt meg a fizetések rendezése.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Majd elosztja a maradékot a felső vezetés.
quadrocopter
Aha, lassan látjuk, hogy mire vett fel Orbán hitelt! Meg azt is, hogy ezt valamennyiünknek kell visszafizetni, így, vagy úgy! Mert a választás eredménye lenni, vagy nem lenni" kérdés...a számukra!
papa.49
Miért is nekik is elég az 1.6 % bőven sok is a semmittevésért, felelősség meg nincs, ha tudja a leckét le nem bukhat, úgy mint régen a mszmp. káderek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.