A NAV még 2013 végén jelentette fel az egykori adóhatósági dolgozót, aki a többi között azt állította, hogy a hatóság elnéző a kiemelt adózókkal, erre pedig – az elhíresült zöld dossziéban – bizonyítékai is vannak. Horváth Andrást most gyanúsítottként idézte be a rendőrség, ma reggel 9 órakor kezdődött a meghallgatása. A korábban kockázatelemzőként dolgozó férfi a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, közérdekből beszélt a NAV visszásságairól, és elképesztő cinizmusnak tartja, hogy tovább kriminalizálják.

Azt mondta, a vád szerint jogosulatlanul kérte le azokat az adatokat, amelyek bekerültek a zöld dossziéba, illetve nem a munkakörének és feladatkörének megfelelő adatokat gyűjtött. Elmondása szerint a vád azért sem áll meg, mert csakis úgy tudott hozzájutni a kérdéses adatokhoz, hogy megvolt a jogosultsága a különböző számítógépes rendszerekbe való belépésre. Ráadásul az adózás rendjéről szóló törvény értelmében az adótitkok felhasználásának vagy kiszivárogtatásának legfeljebb fegyelmi következménye lehet, az ő esetében pedig még erről sem volt szó.

Horváth András szerint a hatalomnak leginkább az a célja, hogy ő bekerüljön a bűnügyi nyilvántartásba. Elmondása szerint közérdekből hozta nyilvánosságra az adatokat, és ezzel 10 milliárdos nagyságrendben hozhatott plusz bevételt az adóhatóságnak.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Jogállamban az igazi csalók már régen rács mögött hűsölnének.
Nálunk meg ők hozzák a törvényeket. :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Szurkolok neki. Nem ellenszélben kell helyt állnia, hanem egy illiberális cunamiban.
Nessy
Legjobb védekezés a támadás! Mondták egykoron a görögök. Nos, a FIDESZ támad, mindent, mindenkit, aki birálni merészeli a piszkos ügyeiket! A rendőrség, NAV,ügyészség, bírák egy része, ebben hűséges partner. Gondolom sokan már megszokták a tükör hiányát fésülködéskor!
magyarbakancs
Szólj igazat betörik a fejedet.
Széllel szemben pisálni nem szabad mert vissza fröcsög rád.
Félretéve az örökbecsű közmondásokat a hatalom meg ijedt és most fenyegetőzik.
elnyomott
Jogállamban az igazi csalók már régen rács mögött hűsölnének.
Nálunk meg ők hozzák a törvényeket. :-(
kisrigó
Elképesztő! Nem cáfolták Horváth állításait, elintézték a vezetők vizsgálat leállítását azzal, hogy "szakmai nézeteltérésről" van szó. Mi van az adóhiánnyal? Befizették? Nem!! Tehát megtörtént az adócsalás. Mi van ezen tényekkel szemben szakmai vita? Valaki csak el tudja ezt dönteni! Ja, megtörtént a döntés magasabb szinten és slussz! Nincs itt semmi látnivaló, el lehet tolni a biciklit birkák!
human
@kisrigó: Erre találták ki Polt Pétert, Vida Ildikót és Tálai tokaszalonnát.
JAJMÁR
Ezért kell/ene beállni -plBotka - a változást akarók mögé, és ott maradni. Akkor is, és főleg, ha kígyót-békát kiabálnak rá! Mert fognak. Ez a fegyverük, de nem bedőlni, a HAndrás, HÁkos, JPéter, SzBetti, KGergő ...stb. mert vannak még ... higgyük el, ők nem önmagukért "viszi k vásárra a bőrüket"
papa.49
Ezt találták ki a takonyárpi művekben ez a legegyszerűbb bemószerolják azt aki kiterítette a disznóságaikat, oszt. elhallgatják, hitelteléné teszik!!!
A fütyisz birkák meg kajolják a mákonyos dumát!!!
human
Ami felháborító még, hogy bár kiderült, hogy a választási irodában ácsingózó kopaszok büntetett előéletűek voltak a rendőrség mégis megszüntette a nyomozást ellenük. Ahogy Tiborcz falopási ügyét is megszüntették. Nem tudom, hogy ilyenkor a rendőri kar mit érezhet? Nem érzik úgy hogy prostituálják őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.