A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró építésével kapcsolatban lefolytatott eljárása alapján – közölte az MTI.

Az OLAF megállapította, hogy

kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat és hibákat követtek el, többszörösen felmerül az Európai Unió pénzügyi érdekeinek megsértésének, a hűtlen kezelésnek, a csalásnak, a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének, a közbeszerzési és koncessziós eljárásban történt versenyt korlátozó megállapodásnak, a vesztegetésnek, a sikkasztásnak, az adócsalásnak, a befolyással üzérkedésnek, a számvitel rendjének megsértésének, valamint a köz- és magánokirat hamisításnak a gyanúja.

A vizsgálat szerint a projekt során megvalósított szabálytalanságok becsült pénzügyi összhatása mintegy 167 milliárd forint – írta a Miniszterelnökség.

Feljelentést tett Lázár a 4-es metró építésekor lenyúlt pénzek ügyében

A feljelentésről szóló kormánydöntésről a miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt. Lázár azt mondta, úgy gondolja, hogy az OLAF – az uniós eljárási szabályainak megfelelően – nyilvánosságra hozza a jelentést.

Arra a kérdésre, hogy a feljelentésben miért nem nevezi meg a beruházás fő arcait, a miniszter közölte, az OLAF-jelentés szerződésekről beszél és az esetek többségében a szerződést aláírók monogramját tartalmazza.

Egy másik kérdésre, miszerint a felelősségi rangsorban hol állhat Demszky Gábor volt főpolgármester és korábbi helyettesei, Horváth Csaba, Atkári János vagy éppen Hagyó Miklós, a politikus azt mondta, “első, második és harmadik helyen”.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Erős sansz van rá, hogy ez az ügy is amolyan Budai Gyula féle "hű, ha,,meg azannyát bűnöznek, 1242" típusú nagy, látványos lihegés, dugás nélkül!
Várjuk ki a végét, éppen Budain okulva!
Amúgy, ha sár van benne, akkor el kell kapni azok tokeit, akik besározódtak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
Gyurcsány sehol?
Remélem örülsz most Papagáj Béla333? :-P
nezelodo
Ezt így is kell! Erkölcsi joga csak a tisztakezűeknek van a tolvajok tőrvény elé citálásához. Reméljük, nem jár úgy mint az ÁFA csalások nyilvánosságra hozója és nem kerül a törvény kezére... ezért. Őszinte mosolya hiányozna, ha követné a Horváth Andrást, a rendőrség kihallgatóinál.
Equus
Az OLAF ellen már beindult a nyomozás...
Lepényleső
Van bőr ahol lenni kell,ilyen vastag másnak a talpát fedi el?
Béla333
Kissé bosszantó amit a Fidesz csinál az ilyen ügyekkel! 2013-ban elővették az ismeretlen százmilliókkal rendelkező MSZP alelnök Simon Gábor ügyét, majd miután az összeborulók úgy mozogtak a pályán, ahogy a Fidesznek kedvező volt, most úgy néz ki Simon ejnye-bejnyével megússza. Még a százmilliókból is marad neki, a pénz eredetét meg Polték képtelenek voltak kideríteni?!
Most sem kizárt, hogy ezzel az üggyel is csak megfenyegették az MSZP/DK-t, hogy nehogy keménykedjenek, nehogy komolyan gondolják ezt a választásokat majd a választások után ez a 4-es metró ügy is elhal?!
A Fidesz-MSZP/DK összejátszás továbbra is működik?!?!
quadrocopter
Erős sansz van rá, hogy ez az ügy is amolyan Budai Gyula féle "hű, ha,,meg azannyát bűnöznek, 1242" típusú nagy, látványos lihegés, dugás nélkül!
Várjuk ki a végét, éppen Budain okulva!
Amúgy, ha sár van benne, akkor el kell kapni azok tokeit, akik besározódtak!
grincss
@Béla333: ..."A Fidesz-MSZP/DK összejátszás továbbra is működik?!?! "
Igen, Papagáj Béla333, ugyanúgy, mint Szakasits-Schiffer-LMP és a Fidesz összenövése!
Pont ugyanúgy! :-P
grincss
@quadrocopter: Igen, kapják el és tömlöcbe velük!
De mindegyikkel!
Béla333
"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

Gyurcsány már tudhatott valamit, vagy tényleg Kerék-Bárczynak volt igaza!
vadnarancs
Erről Nagy Feró egy nótájának első pár sora ugrik be: "Tekereg a kígyó a farkába harap, sírva vigad a legvidámabb barakk..."
human
Azért lehetetlen, hogy jelenleg állami szintű korrupció lenne, mert akkor nem lenne tele pénzzel az államháztartás. Ezt mondta Lázár a maga kicsi szájával.
Szókrakész
Hajrá fidesz!!!
Mindent elkövetni, hogy végre sittre kerüljenek.
nezelodo
@Lepényleső: Másokmak nem a talpát, hanem a halina csizmájának a talpát fedi olyan vastag...
volvós
Janika ! Netán ellöktek a húsosfazék mellöl ???
Mennyi kell még a zsebedbe landoljon, hogy
nyugton maradj ???
solidedge
Ostoba ez a baloldal. Minden valós, vagy vélt lopásért meglakolnak. A Fidesz az orrunk előtt lopta szét az országot büntetlenül. Hát így kell ezt csinálni!
Béla333
@nevemnick: 13.24
De az ami! Sőt! Az általad beidézett cikk szerint még jobban az!
Hasonlóan a Postabank, K&H bank, Quaestor, a Gripen kenőcsök és még ezer más ügyhöz, ahol mindkét oldal kilopta a közösből amit tudott!
nevemnick
@Béla333: ennyi. Ezért kell titkosítani 100 évre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.