A 4-es metró beruházása körüli visszaélésekért a politikai felelősség egyértelműen az akkori liberális-szocialista városvezetést és kormányzatot érinti – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

A szóvivő azt mondta: teljesen világos, hogy az akkori városvezetés, az akkori kormány és nemzetközi vállalatok "szövevényes összefonódásáról", bűncselekményéről szól ez az ügy, amelynek "minden elemét fel kell tárni, ám ez nem a kormány dolga". Közlése szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében feltárt több mint féltucat konkrét bűncselekmény és szabálysértés miatt a kormány nem is tehetett mást, mint hogy feljelentést tett.

Megjegyezte: vannak olyan esetek, amikor érdemes velük vitába szállni, például ha egy szabályt különbözően értelmeznek a felek – utalt a tavaly lezárult, eredetileg 120-140 milliárd forintos bírsággal fenyegető aszfaltügyre –, de itt nem ez a helyzet.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az ártatlanság vélelme a Fidesznél ismeretlen fogalom. Ilyen kijelentéseket hosszú jogi procedúra után lehetne tenni, amikor a bíróság dönt. De sietni kell a Fidesznek, mert közeleg a választás. Be kell bizonyítani a még mindig hűséges kb. 2 millió zombinak, hogy csak ők alkalmasak e kerek Földön senki más.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tothjani
Kormányszóvivő 7 éve vagyunk kormányon de nekünk fogalmunk sincs mit kellene csinálni!
Amerikában pedig egy elnöknek max 8 éve van megváltani a világot!!!
Gyuri Géderről
Mocskos nyákos csiga banda. Ha nem lennének sárosak, már régen nyilvánosságra hozták volna a jelentést. De lehet, hogy ők is nyakig ülnek a sz...ba, és csak óvatosan lötyögtetik.
human
@Gyuri Géderről: Tegyük fel, hogy nincs fideszes érintettség. Akkor is érdekük elhúzni a dokumentum nyilvánosságra hozatalát, mert addig is hírbe lehet hozni olyan személyeket is, akik a jelentés alapján sem keveredhettek korrupcióba.
Gyuri Géderről
@human: Az első mondathoz: nem tenném tűzbe a kezemet egyik fideszesért sem.
Második mondat: Ez így igaz. Ez a politikai hitvallásuk. Amióta léteznek sosem bíztam bennük.
wagabund
megdöbbentő az emberek lelki állapota(velem együtt)...minden percben röpködnek az ellopott milliárdok...mi meg röhögve írunk, beszélünk róluk..észre sem vesszük, hogy több száz, esetleg ezer ember meg boldogan olvassa az értasítést, hogy újabb milló euró landolt a számláján!..
és arról sem tudunk, hogy miért van annyi magyarnak ingatlana Peruban, Boíviában Ecuadorban, Usában, stb...stb...

hát az általunk kiröhögött ellopott milliárdokból...

van egy rossz hírem.. pár tízezer milliomos meg rajtunk(a pleb's-en) röhög...

a jó hír, hogy akkor mi lettünk a mosoly országa?
kukac50
Ha nem hozzák nyilvánosságra az olaf jelentést akkor a Fidesz is nagyon sáros az ügyben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.