A 4-es metró beruházása körüli visszaélésekért a politikai felelősség egyértelműen az akkori liberális-szocialista városvezetést és kormányzatot érinti – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

A szóvivő azt mondta: teljesen világos, hogy az akkori városvezetés, az akkori kormány és nemzetközi vállalatok "szövevényes összefonódásáról", bűncselekményéről szól ez az ügy, amelynek "minden elemét fel kell tárni, ám ez nem a kormány dolga". Közlése szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében feltárt több mint féltucat konkrét bűncselekmény és szabálysértés miatt a kormány nem is tehetett mást, mint hogy feljelentést tett.

Megjegyezte: vannak olyan esetek, amikor érdemes velük vitába szállni, például ha egy szabályt különbözően értelmeznek a felek – utalt a tavaly lezárult, eredetileg 120-140 milliárd forintos bírsággal fenyegető aszfaltügyre –, de itt nem ez a helyzet.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az ártatlanság vélelme a Fidesznél ismeretlen fogalom. Ilyen kijelentéseket hosszú jogi procedúra után lehetne tenni, amikor a bíróság dönt. De sietni kell a Fidesznek, mert közeleg a választás. Be kell bizonyítani a még mindig hűséges kb. 2 millió zombinak, hogy csak ők alkalmasak e kerek Földön senki más.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Azért jó lenne, ha nyilvánosságra hoznák azt a jelentést amire hivatkozva kijelentéseket és feljelentéseket tesznek.
wagabund
..."Kormányszóvivő: Demszkyéket terheli felelősség a 4-es metró ügyében"...

Nagy összegben fogadnék, hogy a megnevezett "felelősöket" még csak meg sem merik szólítani, pláne beidézni tanuként..

a néphülyítéshez pont elég néha beleböfögni a mikrofonba gyurcsányistaballiberálisellenzékahibás...című lemezt, aztán szép csendben kifizetik a bírságot...

...ennek a nagy kussnak valami nyomós oka van...
papa.49
Szőrösmajom ezt te honnan tudod ilyen biztosan???
Jó lenne ha a teljes jelentést nyilvánosságra hoznátok, de tudom ez jelenleg lehetetlen, mert a fütyisz legalább annyira sáros ebben az ügyben!!!
Ez így csal sumákolás nem egyéb, a fütyisz birkák kajolják a birkatápot!!!
Béla333
Mégsem volt elég Demszky nyugalmas éveinek a biztosításához az a sok milliárd adóforint, amit a Margit-híd felújításra kifizettek a Közgépnek?!
Örök tanulság: A hála nem politikai kategória!
Ha bűnbak kell, akkor lesz bűnbak!
Ítélet nyilván nem lesz, de bűnbak az lesz!
Szerintem!
solidedge
Az ártatlanság vélelme a Fidesznél ismeretlen fogalom. Ilyen kijelentéseket hosszú jogi procedúra után lehetne tenni, amikor a bíróság dönt. De sietni kell a Fidesznek, mert közeleg a választás. Be kell bizonyítani a még mindig hűséges kb. 2 millió zombinak, hogy csak ők alkalmasak e kerek Földön senki más.
Béla333
"...visszaélésekért a politikai felelősség ..."

Ezzel tele van már a padlás! Politikai felelősség.. Ez egy nagy semmi!
Jogi felelősség a lényeg, pláne, hogy pl. Demszky már nyugdíjas, nem fog többé a politika közelébe se menni, így a politikai felelősség semmit sem jelent.
Porhintés!
justhpeter
@solidedge: Azt gondolom erről van szó. Közeleg a választás és az ellenzék semmi olyanra nem képes, amit fel lehetne használni, ezért kellett újabb áldozatot felmutatni, akire rávetődhet a tömegharag. Ez biztosan ki fog tartani a választásig és megfelelő gyúelegy lesz a zombiknak.
dr. prédikátor
Ti meg első bálozó szűzlányok vagytok !!! Úgy e geci???!!!
szaboria1
Amennyiben nem volna ludas a mostani kormány már rég nyilvános lenne a jelentés. Addig csak porhintés az egész. Mert kik is fejezték be? Általában akkor szokott sok pénz eltűnni.
eszegfu
Irigylésre méltó Kovács "távolba látásának mélysége"! Ő már tudja feljelentés, vizsgálat nélkül az eredményt, méghozzá ugy, hogy nem is olvashatta mit is tartalmaz pontosan az OLAF jelentése. Ez azért nem egy népmese, amely szájhagyomány utján terjed... ezt bizony leirták, el kellene olvasni, majd értelmezni!:(
szaboria1
Kovács úr csak egy kérdés amikor 2010-ben hatalomra kerültek akkor miért nem vették észre, hogy csaltak?
Yeromos
Akkor vajon miért nem hozzák nyilvánosságra az EU-s jelentést.
Lehet, hogy abból esetleg mást lehetne leszűrni?
Béla333
@szaboria1: 12.38
Persze hogy észrevették, csak azon agyaltak, hogy lehetne ezt felhasználni a 2018-as kampányban.
El tudod képzelni, hogy pl. az Altom kenőpénz ügyében mit kell 6 évig nyomozni?
Tudjuk mikor küldték, ki küldte, mennyit küldött és hogy melyik céghez!
1 hetes (na jó, max. 1 hónap) meló felderíteni az érintetteket! Ezt 6 évig maszírozgatni...
nyanya001
@szaboria1: Mert akkor már nyertek, most meg kampányidőszak van,
jövőre választás lesz.

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - mondta nagykövetek előtt Orbán Viktor 2007. június 26-án. A WikiLeaks jóvoltából "
szaboria1
@Béla333: Érdekes a Budai sem talált akkor ebben kivetni valót? Mert ugye Ő azért volt, hogy felderítse a korrupciót.
Béla333
@szaboria1: 12.50
Most talán ne mélyedjünk el Budai szerepében. Röviden ugyanaz volt a szerepe, mint annakidején Kellernek! A cirkuszt biztosította a jó népnek, hogy mindenki láthassa: megy az elszámoltatás! De hány politikus ült a korrupciós bűncselekményekért az elszámoltatásnak köszönhetően? Igen: 0! És volt politikusi korrupció az elmúlt évtizedekben? Naná!
Lásd még: Kéz-kezet mos!
human
Bezzeg azt nem vizsgálják, hogy Rogán Antal valóban vett-e át 10 milliót a maffiától.
Nessy
Megszólalt az OLAF is, hogy nem egészen úgy az úgy van!
Drága Lázár úr! mennyivel indult a vizes V.B. 29 milliárd. Mennyinél tartunk most? 100 milliárd felett, és még nincs kész!
Hogy állunk a karmelita kolostorral?
Nagyon hiteltelen, amikor egyik kurtizán kioktatja a másikat a szüzesség megőrzéséről!
human
@Yeromos: Csepregi aszonta engedélyt kértek az EU-tól, hogy nyilvánosságra hozzák.
Hellcat
Milyen jól jött az a szétlopott metró a fidesznek mikor idő előtt át lehetett adni választások előtt...
Lepényleső
Sőt a tanácsköztársaságért,csakúgy mint a doni fiaskóért,de lehet azért is,mert a mai napig
hazugság folyik a vízcsapból is?
quadrocopter
A felcsútkaiban meg Orbánt terheli az uniós lé elb***ása, akkor egál!
quadrocopter
Kovácska, kis hülyém:

"A Magyar Narancs azt írja, hogy a korrupciógyanús ügyek jelentős része valószínűleg tényleg az MSZP-SZDSZ időszakhoz köthető, de
a számok és a vizsgálatot végző Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) a lapnak küldött válasza arra utal, hogy a Fidesz is sáros lehet.

A négyes metrót 2014 tavaszán, egy héttel a parlamenti választás előtt adta át Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester. Az OLAF csalásellenes hivatal a teljes építési időszakot (2006-2014) vizsgálta, és a Magyar Narancsnak közölte, hogy „a beruházás összes szakaszában komoly szabálytalanságokat – csalás és korrupció gyanúja – tárt fel”.
Azaz a súlyos szabálytalanságok nem csak a 2010 előtti időszakhoz kötődnének.

A kormányváltás idejére, 2010-re 370 milliárdnál tartottak, de a végösszeg már 452 milliárd forint lett. 2010 után is jelentős tételek jelentek meg a 4-es metró költségvetésében."
444.hu/2017/01/20/magyar-narancs-a-fidesz-is-saros-lehet-a-4-es-metro-ugyeben
Oszt' jó napot!
justhpeter
Megint összezavartak engem és nem fogom tudni eldönteni, hogy most Kovács van Kósa felett, vagy Kósa ugrott Kovács fölé azzal, hogy ma nem szólalt meg.
kakaósbögre
majd akkor hiszem el ha nyilvánosságra hozták a jelentést.addig ez csak vádaskodás.
lusta
A barcikai szőrmókot, akinek azért a fodrászra sokat nem kell költenie, megkérdezte Rónai, olvasta-e a jelentést, hogy ilyen magabiztosan röpködnek a tények. A válasz igazi fidexes volt. Nem, de elmondták neki, hogy mekkora lopások és csalások voiltak, így neki mán minek is a tanulmány skubizása. A másik érdekes ezekben a nyilatkozatokban, hogy konkrétum egy darab sem hangzik el. Igaz mi nem ismerjük a jelentést, de amikor megnevezik a felelősöket és a csalásról, korrupcióról beszélnek magabiztosan, nem ártana egy kis konkrétumot mellé tenni. Itt egyből Hadhá
zy jut eszembe, aki konkrét tényeket, számokat mond a sajtótájékoztatóin, megnevezve a személyeket, cégeket. Mégsem görbül senkinek sem a hajaszála, itt meg egy darab konkrétum sincs. Szép a politikai felelősség, de az nem büntetőjogi kategória, csak az egybites 300 forintos budiforradalmároknak felel meg, de a gondolkodó homo sapiens ezt nem veszi be.
tothjani
Kormányszóvivő 7 éve vagyunk kormányon de nekünk fogalmunk sincs mit kellene csinálni!
Amerikában pedig egy elnöknek max 8 éve van megváltani a világot!!!
Gyuri Géderről
Mocskos nyákos csiga banda. Ha nem lennének sárosak, már régen nyilvánosságra hozták volna a jelentést. De lehet, hogy ők is nyakig ülnek a sz...ba, és csak óvatosan lötyögtetik.
human
@Gyuri Géderről: Tegyük fel, hogy nincs fideszes érintettség. Akkor is érdekük elhúzni a dokumentum nyilvánosságra hozatalát, mert addig is hírbe lehet hozni olyan személyeket is, akik a jelentés alapján sem keveredhettek korrupcióba.
Gyuri Géderről
@human: Az első mondathoz: nem tenném tűzbe a kezemet egyik fideszesért sem.
Második mondat: Ez így igaz. Ez a politikai hitvallásuk. Amióta léteznek sosem bíztam bennük.
wagabund
megdöbbentő az emberek lelki állapota(velem együtt)...minden percben röpködnek az ellopott milliárdok...mi meg röhögve írunk, beszélünk róluk..észre sem vesszük, hogy több száz, esetleg ezer ember meg boldogan olvassa az értasítést, hogy újabb milló euró landolt a számláján!..
és arról sem tudunk, hogy miért van annyi magyarnak ingatlana Peruban, Boíviában Ecuadorban, Usában, stb...stb...

hát az általunk kiröhögött ellopott milliárdokból...

van egy rossz hírem.. pár tízezer milliomos meg rajtunk(a pleb's-en) röhög...

a jó hír, hogy akkor mi lettünk a mosoly országa?
kukac50
Ha nem hozzák nyilvánosságra az olaf jelentést akkor a Fidesz is nagyon sáros az ügyben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.