Ne írják alá a budapesti olimpiáról szóló népszavazás gyűjtőíveit – kéri a fővárosiaktól a főpolgármester.

Tarlós István szokásos pénteki sajtótájékoztatóján fejtette ki, hogy szerinte a Momentum Mozgalom kezdeményezése rontja a pályázati esélyeket, ráadásul

nem önzetlen, sanda és alamuszi.

A főpolgármester úgy véli, az esemény sportértéke óriási, a magyar sportolók megérdemlik, Budapest biztosan jól jár vele, és több beruházást valósíthat meg, amelyek az olimpia után is itt maradnak – így aki Budapestet szereti, nem írja alá az ívet.

10 ezer budapestiről már tudjuk, hogy nem fogadták meg a tanácsot, eddig ugyanis ennyi aláírás gyűlt össze a Momentum Mozgalomnak az olimpiáról való népszavazás kiírására.

(hvg)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Egy Budapestet szerető főpolgármester pedig, nem adja oda az államnak a főváros értékeit, még pénzért sem. Ingyen pedig semmilyen körülmények között.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
jaj Pistike, te nagyon hülye vagy! Te mennyi pénzt ajánlottál fel a sajátodból???
nevemnick
Barom vagy te taplós. Én Magyarországot szeretem, és a benne élőket. (kivéve...) De független, hogy Budapest pályázott az olimpiára, ez az egész az ország polgárainak adójából jöhet (remélem : NEM) létre. Te és suttyó haverjaid ne dőzsöljenek és gazdagodjanak meg a mi pénzünkből, mert annak lenne 1000 más helye is!
b+!
Béla333
Én szeretem Bp.-et, szeretem az országot, ezért arra kérek minden normális fővárosit, hogy írja alá az aláíróívet!
CsipkeRózsa
Egy Budapestet szerető főpolgármester pedig, nem adja oda az államnak a főváros értékeit, még pénzért sem. Ingyen pedig semmilyen körülmények között.
nyanya001
Én szerem Budapestet, szeretem a hazámat, de amit ti műveltek
az felháborító minden jó érzésű embernek !
encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ2AdjauunscDf9jUU3KtBRpA4TvnZw4gHUqVvy2UNd9J1VGdKW
quadrocopter
Nosza Tarlós, akkor fizesd is ki, vazze!

" Az úszó világbajnokság jól mutatja, hogy hogyan rendezné meg az ötkarikás játékokat a kormány, hiszen az 20 milliárdról indult, már 100 milliárdnál tart – fogalmazott." (Hadházy az ATV-ben)
kerekkocka
Aki Budapestet szeret, nem szavazott rád, tevéngeci!
kerekkocka
Ismered a mondást taplós? fehér a fehérbe!
aremy
@RonaGyuri: az nem közös csak az övé.
Nessy
Az ön jövedelméből lehet, hogy engem sem zavarnának a költségek! A VIP páholyról nem is beszélve! Én max a tv-ben látom, azt meg a világ bármely sarkából láthatom sokkal olcsóbban!
blumilus
Ez megint a merjünk nagyot álmodni kategória. Jó lenne, ha végre felébrednének a támogatók.
Hellcat
A jó édes anyádat taplós...ha van módja hogy ellenezzem a fideszes oligarcák vagyonosodását akkor ez az...tehát aláírom.
Edmond Dantes
Ezek a fiatalok csak aláírást gyűjtenek,hogy lehessen szavazni az olimpiáról.Ők nemmel fognak szavazni,de senkit nem akadályoznak meg abban,hogy igennel szavazzon.Egy tisztességes főpolgármesternek nem az lenne a feladata,hogy megtudja a lakosság véleményét.Vagy attól van beszarva,hogy megtudja?
eugen4402
Lehetek őszinte mérnök úr?
A régi Budapestet szerettem, imádtam vidéki srác létemre. Ezt a mostanit már nem szeretem, valahogy nem ugyanaz...
Az olimpiát sürgősen felejtsék el, ha nem akarnak óriásit bukni!
Eladott Ország
"Mert nekünk tényleg Mohács kell!
Ezt a grandomán szereplési vágyat nem egy generáció szívja meg, hanem jóval több, csakúgy mint Paksot, a magánnyugdíjpénztár tartalmának eltűntetését, a gombamód elszaporodott, értelmetlenül és üresen álló, pusztulásnak indult stadionokat. Amelyekről szintén elfelejtettek megkérdezni. Viszont ahol elég felnőttnek tartották az embereket ahhoz, hogy egy őket érintő kérdésben megkérdezzék a véleményüket, ott az emberek nemet mondtak az olimpia rendezésére. Ahol a politikai elit nem jó üzletben és lenyúlható milliárdokban méri egy két hetes rivaldafény árát, ott nem lesz olimpia. Sem Bostonban, sem Hamburgban, sem Davosban, sem Stockholmban, Münchenben, de még Krakkóban sem. Olimpiát ma már olyan helyeken sem éri meg rendezni, ahol az infrastruktúra nagy része adott, nem erre a célra kell külön megépíteni azt, mint Budapesten például.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) üzleti modelljét alapul véve elég egyértelműnek tűnik,
hogy a rendezési jogot már hosszú évek óta nem megnyerni, hanem megvenni kell.
Erről Orbán Viktor soha nem fog beszélni, mint ahogy Tarlós István, Schmitt Pál, vagy
Magyarország felelős nemzetgazdasági minisztere sem. Senki nem arról beszél, hogy a NOB
többet nyer ezen az üzleten, mint amennyit ráfordít és hogy a rendező ország kormányának nem véletlenül kell kötelezően vállalnia mindenfajta kerettúllépés finanszírozását: ebből csak a NOB jöhet ki jól, különben nincs üzlet."
eszegfu
@nyanya001: 14:28 Ez igen! Valóban még normális infrastruktura sincs: utak, tömegközlekedés, szállodák. Ha mondjuk nálunk nincs vezetékes vizellátás, akkor nem fogok "angol" WC-t épiteni, vagy automata mosógépet venni...hiszen felesleges!:))
elnyomott
Aki Budapestet szereti, nem barmolja szét a Városligetet, nem építi be a Gellérthegyet, az feljavítja az utakat, a közbiztonságot, a közlekedést jobbá teszi.
Ennek alapján kedves Tarlóskám, te nemhogy nem szereted a fővárost, de egyenesen ellensége vagy.
Ha jobboldali, vagy éppen kormánypárti lennék, azt is mondhatnám, nemhogy nem vagy magyar, de magyargyűlölő sváb vagy.
De én senkit nem tagadok ki származásából, senkit nem alázok pusztán származása miatt, legfeljebb az egyénre mondom, hogy megalkuvó, jellemtelen, gátlástalan, pökhendi vazallus.
Merthogy ez a véleményem még egy illiberális országban is.
kissé felnőttem
ez dogma öreg. meg pénz kérdése, de itt kinek van pénze? 100 leggazdagabb állja akkor okés.
nekünk a sejhajunk is kivan akkor??? épeszü erre most nem költene .
egyvandor
tarlós! Az ellenzi az olimpiát, akinek elege van abból hogy egyesek (olyanok is mint a dr-shitt-palkó, gondolom te nem vagy köztük ugye?) a közösség kockázatára ezerszázalékos tuti bizniszeket kötnek és röhögnek az átlagemberen.
nyanya001
@eszegfu: 30 centis havat 1 hét alatt nem tudtak eltakaríttatni és ezek akarnak
olimpiát rendezni ?
Zeta
Aki állja a cekket, annak hagy legyen már véleménye, elvégre ő , és unokái fognak belegebedni a buliba, Paksll vel együtt , nem a haszon lesők!
Eladott Ország
"Jól figyeljetek, barnanyelvek! Tarlós, tudsz követni? Az nem érv az olimpia mellett, hogy a
kormány és seggnyalói szerint kik ellenzik. Az sem érv az olimpia mellett, hogy aki ellenzi, az
valójában nem is magyar. Sőt, az sem lehet érv egy olimpia mellett, hogy az is akarja, aki nem
akarja. Az pláne nem érv egy olimpia mellett, hogy egy hónapig egy frusztrált küldetéstudat
reflektorfényben köpködheti a szotyolát. Az meg végképp nem érv egy olimpia mellett, hogy a
sportolók megérdemlik, a magyarok megérdemlik, a nemzet megérdemli. Egy olimpia
megrendezése nem gyerekkori habos ­babos vágyálmok kergetéséből szárba szökkenő rózsaszín boldogságfelhő. Kőkemény hozzájárulás, kockázat, kiszámítható bukás, amit pont magasról leszarnak az ebből profitáló, már így is gennyesre gazdagodott sötét strómanok.
Úgyhogy mondom, kire­mire kell figyelni!"
lusta
Például egy érv az olimpia mellett. Növekszik a túrista forgalom.
Kérdésem lenne. Medig tart az olimpia?
Az olimpia után, nem kell messzire visszamenni az időben, mennyivel nőtt a túrista forgalom Rióban, Szocsiban, Sydneyben, Athénban, Pekingben?
Ha valaki ad egy elfogadható választ, közelebb kerül az emberek meggyőzőséhez. Az igenhez, vagy a nemhez.
keresztapa
Az országnak van Budapestje és nem Budapestnek országa nem téveszthető az értelem győzelme diadalmaskodjon az olimpia felett:
JAJMÁR
Hú, milyen populista! Ilyet én is tudnék, figyu: aki szereti Magyarországot, az nem akarhat most olimpiát rendezni itt! (és ennek még alapja is van, ezt meg lehet indokolni...)
1magyar
Tarlós úgy gondolja, hogy Budapest fizeti majd a olimpiát és a következményeit?
lusta
Akkó folytassuk. Ugyi ollasmit is regölnek, hogy az itt maradó sportobjektumok milllen jól fogják szolgálni , na mit is? A már most a 17 milliárd helyett 100 milliárdnál tartó uszoda 7 év múlva korszerű, azonnal használható lesz? Már most minden hozzáértő tudja, hogy nem. Mit is kezdünk ezekkel a sportlétesítmányekkel? Valaki árulja már el, ki és mennyiért fogja őket fenntartani? Egy most az ezer újonann épült stadionból egyetlen egynek a fenntartási költségét és miből, sem tudja senki, vagy nem mondja meg. Persze én személy szerint nagyon szeretem a sportot, amatőr szinten űztem és most is űzöm, de ez nem jelenti, hogy számolni nem tudok. Jelenleg is nagyon jó olimpiai, világ és más bajnokok a barátaim, ismerőseim. Örülnek az olimpiának, de egyből hozzáteszik, belerokkanunk. Persze mit várjounk, amikor az ország számára egy szellemi rokkant miniszterelnök a legmegfelelőbb.
lusta
@JAJMÁR: Igen, ez lehet vígan és dalolva a kampányszlogen.
Aki Budapestet szereti, nemzeti gondolkodásúnak vallaja magát, az ellenzi az olimpia megrendezését.
kemeati
@lusta: Tulajdonképpen hány korszerű létesítmény is van?
Cefi
Tarlós: aki Budapestet szereti, nem ellenzi az olimpiát.
Nem.
Aki az országot szereti, tarlóst gyűlöli.
Gyuri Géderről
Ez egy ... sz. De annyi esze van mint Orbánnak. Nem éri fel ésszel, hogy Magyarország nem csak Felcsút, és nem csak Budapest.
glorianna
@kemeati: Tudtommal pillanatnyilag egészen pontosan nulla darab. Mármint olyan, ami az olimpiai előírásokank megfelelne.
lusta
MIlyen érdekes érvet használ Tahó Pista? olyan beruházások is megvalósulnak majd, amelyek Budapest lakóit szolgálják, de az olimpia nélkül nem. Szóval ytessék már megmondani, milyen beruházások valósulnak majd meg? Mozgólépcső a Gellérthegyre? Talán a ferihegyi metró, vasúti összeköttetés? Valami konkrétumokat kérnénk.
kemeati
@glorianna: Tudod azzal kérkednek hogy csak 5(ÖT) létesítmény hiányzik!Most kezdjek el számolni?Csak ömlenek tízmilliárdok csürhék cégeibe
glorianna
Tegnap délután a ferihegyi gyorsforgalmin - se baleset, se rossz út, se semmi akadály - mindkét irányban folyamatos, néha akadozó kocsisor haladt, és a Gyömrői út két oldala (ami a gyorsforgalmi mellett van kétoldalt) szintén dugig volt, az Üllői út viszont egészen beállt, és ez csak egy normál téli péntek délutáni forgalmacska volt. Elérhető átlagsebesség ilyenkor kb. 15-18 km/h. Nyáron rosszabb, mert többen autóz(ná)nak. És errre akarnak ráereszteni egy olimpiányi embert :O Lenne, aki a megnyitóra akarna ideérni, de a reptértől majd csak záróünnepélyre érkezik a tetthelyre. Mitől lehetne pl. a gyorsforgalmit rendbe tenni most így hirtelen, ha 30-35 évig nem akadt rá valódi szándék???
1magyar
Nagyon durva ahogyan be akarják magyarázni, hogy jó lesz az a népnek, ha szegényebb és életére eladósodott legyen.
De miért nem az első száz leggazdagabb magyar fizeti pld. saját zsebből?
karma1
Zsarold a jo edes anyadat... Igy , ket szoban irva...
Aki szereti Budapestet, az nem engedi lerohadni sem a kozlekedeset, sem az utjait, hazait...
Mocskos gazember vagy...
kemeati
@glorianna: A Nyugatiból akarnak vonatot külön sínen a Reptérre
glorianna
@kemeati: Amennyire tudom, azt is akarják már egy ideje... úgy 60-65 éve, a gyorsforgalmi megépítése környékén és utána volt napirenden, pár évente újra és újra felbukkan, de még mindig csak terv.
Egyébiránt a Nyugati környékét is elképzelhetjük a jelenlegi forgalom nyolc-tízszeresével :O
eszegfu
Megszivlelendő, amit egy sportközgazdász mondott: az emberek minél többet tudnak a magyar olimpia megrendezéséről (leginkább a költségvetéséről), annál jobban ugy döntenek: nem akarják (nem szó szerint, de ez volt a lényege).
namihami
Ez a szellemi árvízkárosult és a haverjai, persze a várható bevételek céljából, de képes lenne az országot (mert legyünk vele tisztában, hogy abba az ország rokkanna bele) belehajszolni ebbe a kalandba.
Csináljon olimpiát az Orbán-klán , család, barátok, stb. a saját pénzükből. Nyereséges, oké-övék a haszon. De kikérem magamnak, hogy annyira hülyének nézzenek, hogy megcsinálják a saját hasznukra és a mi pénzünkből, veszteségünkre. Eddig minden olimpia maga volt a totális csőd, majd mi lennénk azok (főleg ismerve a fiúk enyves kezét), amelyik nyereséges lenne? Már eddigi invesztálásaink is kidobott pénzek voltak, és még messze nincs vége. Azoknak a cégeknek óriási üzlet, akik a pályázatokat, tanulmányírásokat kapják.
Ez a város egy kedd délután is képes bedugulni, akkor mi történne egy olimpia alatt? Az ausztrálok (Sidney) elköltöztek az olimpia alatt, de mi, magyarok, már csak anyagi okok miatt is, hova a bánatba mehetnénk? Betelepítjük az Alföldet vagy vissza Recskre?
quadrocopter
Tarlóska! Aki a fővárost szereti, az nem fog nektek asszisztálni egy hatalmas adósságot generáló, "látványpékséghez" hogy aztán 10 évig nyögje az olimpia "áldásait"!
Elág lesz Paks II is bőven, meg amit még a rezsim összeszed a hibbant ötleteiből!
Legyen példa a felcsútkai játékvasút, 850 milla, húgyért, szarért az ablakon, egy idióta beteges mániája miatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.