Gyengén felhős, napos és borult, párás, tartósan ködös tájak egyaránt lesznek. Utóbbi helyeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat.

Napnyugta után a derült részeken zúzmarás köd képződhet vagy bezáródhat a felhőtakaró. Általában mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 0, a ködös területeken -10 fok körül alakul. Késő estére -5 és -17 fok közé hűl le a levegő, a hóval borított, derült tájakon lesz a leghidegebb.

Figyelmeztetés!

A Dunától keletre nagy területen képződött sűrű zúzmarás köd a kora délelőtti órákig nyugat felé, illetve a délnyugaton képződött köd észak felé terjeszkedik. Összességében napközben a Dunától keletre, illetve a Dunántúl délnyugati harmadában és északi részein nagy területen maradhat meg a sűrű zúzmarás köd, de a Dunántúlon másutt kisebb körzetekben sem lehet kizárni előfordulását. A ködös területeken ónos ködszitálás, hószállingózás előfordulhat. Naplementét követően a még derült tájakon újabb ködfoltok képződhetnek.

A Dunától keletre, illetve délnyugaton a reggeli, délelőtti órákban fokozatosan -15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Majd estétől, késő estétől a még derült alföldi tájakon, illetve esetlegesen délnyugaton ismételten -15 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.