Pilisszántó külterületétől pár száz méterre tervez az ELMŰ egy 10 ezer négyzetméteren elhelyezkedő transzformátorállomást építeni. Az önkormányzat azért egyezne bele az állomás megépítésébe, mert így hozzájárulást kaphatnak egy tornateremhez, ami egyébként tényleg borzalmas állapotban van. A témárók lakossági fórumot tartottak – melyre elment a 24.hu riportere is.

Ott volt az ELMŰ ügyvezető igazgatója, a Mavir munkatársa, a főépítész és Csicsmanczai Tamásné is a település polgármestere. Utóbbi elmondta 65 millió forintért értékesítenék a területet. Bár a moderátor igyekezett felszólítani mindenkit, hogy türelmesen hallgassák meg egymást, tíz percig bírták a lakosok, hogy ne üvöltsenek közbe.

Parancsolj a pofádnak!

Mondta az egyik lakos a másiknak. A riporter szerint olyan volt a hangulat, mint egy NB1-es rangadón.

A polgármester szerint hecckampámy folyik a transzformátorállomás körül, viszont élve a demokrácia eszközével, népszavazás lesz.

Az egyik leghúsbavágóbb kérdés az volt:

Felkészült az önkormányzat arra, hogy az ingatlanárak zuhanása miatt sokan pert indítanának majd?

A polgármester azt mondta, a kártérítést az ELMŰ-nek kellene fizetnie. Erre gúnyos taps volt a válasz.

Azt este egyik filmbe illő jelenete a korábbi polgármester megszólalása volt, aki másodpercekig bele se tudott kezdeni beszédébe, akkor tapsot kapott.

Egy másik helyi szerint az a baj a népszavazással, hogy már előre el van döntve, miután csak az szavazhat, aki bejelentett lakos. Viszont a placskóiak nagy része nem az, mert nyaralóként használják a házat.

Így tehát éppen azok maradhatnak ki a döntésből, akiket a legjobban érint a népszavazás.

A lakossági fórum pénteken ötkor kezdődött, negyed kilenckor ért véget.

Így vitázik a magyar – lakossági fórum egy transzformátorállomásról

(Fotó: Pilisszántó Facebook oldala)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Kedves Buta Tótok!

Ott éltem közetetk 6 évig, de akkor még nem voltatok ilyen begyepesedettek! Lépjetek túl az ÁRNYÉKOTOKON!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
OTT legalább megkérdezték a lakósságot,de 99-ben a rétinégerek be basztak egy hegytetőn SZÉTPRIVATIZÁLT védett erdőben 10 -14 szelvény hosszban 2,5-bárt-magas nyomáson a kővágóörsi -balatonszepezdig gázvezetéket ezzel szétbarmolva több család hajlékához vezető földutakat.és ami még ijesztőbb ...SEHOL EGY TŰZCSAP -NYOMVONAL TÉVESZTÉSSEL-A helyi önkormányzat tudni sem akar a szándékos élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető terrorról-RÁVEZETTÉK A SZOLGALMI JOGOKAT AZ ITT ÉLŐK MAGÁNTULAJDONAIRA.53 5 méter szélességben több km hosszan használhatatlanná értéktelenné téve az ország egyik legszebb természeti szegletét.
Senkit nem érdekel-a helyben lakók rettegnek itt élni met a sümegi karbantartás is nulla EZ A MAGYAR GŐÁZSZOLGÁLTATÓ NAGYKANIZSA!
Qqberci
"csak az szavazhat, aki bejelentett lakos"

Jogos. Az ottlakók egész évben szívnak, ha gond van az áramszolgáltatással, a nyaralósok meg legfeljebb hazamennek és közben szídják az ELMŰ-t...
quadrocopter
Majd Orbán-basa megmondja, kinek van/lesz/volt igaza!
glorianna
@Qqberci: Nem lehet, hogy valamit félreértettél? A trafóállomás - hacsak nincs nagyon tisztességesen kivitelezve - elég nagy egészségügyi kockázatot tud jelenteni azoknak, akik elég közel vannak hozzá. Namármost, a tapasztalat azt mutatja, h mifelénk a műszakilag kifogástalan, minden előírásnak megfelelő kivitelezés gyakorlatilag soha nem következik be, viszont a Pilisben nyaralót vagy akár állandó lakóházat vásárlók-építők pontosan az egészséges környezetet preferálják. Feltételezem, te sem örülnél különösebben, ha a pl. ma 20 milliót érő házad közelébe olyan ipari létesítmény kerülne, ami számodra egészségügyi kockázatot jelenthet, és ami miatt a házad értéke hirtelen felére-harmadára csökkenne, vagy eladhatatlanná válna.
Az áramszolgáltatáshoz szükséges infrastruktúrát pedig át kellene gondolni, mint ahogy az áramfejlesztést is. A magasfeszültségű nagy hálózatok kora leáldozóban van, még ha nem is két nap alatt születik meg helyettük az új rendszer.
F_Viktor
"Az önkormányzat azért egyezne bele az állomás megépítésébe, mert így hozzájárulást kaphatnak egy tornateremhez, ami egyébként tényleg borzalmas állapotban van."

Miert nem jut ilyen helyekre kozpenz, ha mar orban kotelezove tette a minden napos testneveles orat?
wagabund
A gyűlölet magja szárba szökkent..mindenki gyűlöl mindenkit...se alállomás, se szélerőművek..az egyik a víkendezőt zavarja, a másik a madaraknak okoz pszihét...

Azért van jó oldala egy ilyen fórumnak...klikkek alakultak, akik ezentúl nem köszönnek senkinek...kikerülik még a gyerekét is a nem tetsző hozzászólónak..ó...be szép is...
szebb jövőt elvtársak!

ugye 2017-et írunk?
Béla333
Fog ez menni! Távolodunk Európától, közeledünk Etelközhöz...
aremy
@Béla333: amennyiben ha az etel mai neve szu-oroszország akkor igen
CHEWBACCA
Kedves Buta Tótok!

Ott éltem közetetk 6 évig, de akkor még nem voltatok ilyen begyepesedettek! Lépjetek túl az ÁRNYÉKOTOKON!
Qqberci
@glorianna: Nem sokat foglalkoztál villamosenergia-iparral, ugye?

"A trafóállomás - hacsak nincs nagyon tisztességesen kivitelezve - elég nagy egészségügyi kockázatot tud jelenteni azoknak, akik elég közel vannak hozzá."

Ha ráülsz a trafóra, akkor feltétlenül... Számos budapesti ház alapsorában van trafó, 'oszt ha nem tudnak róla, nincs is baj.

" A magasfeszültségű nagy hálózatok kora leáldozóban van"

Ez sem igaz. Nagy teljesítményt nagy távolságra kis veszteséggel továbbítani csak nagyfeszültségű hálózaton lehet. Ez nem hit kérdése, fizika...
glorianna
@Qqberci: :)
"Nagy teljesítményt nagy távolságra kis veszteséggel továbbítani csak nagyfeszültségű hálózaton lehet" ez igaz - csakhogy erre nemsokára - legkésőbb néhány tíz év múlva - már nem lesz szükség.

Az alagsori trafók nem a 750 kV-ot transzformálják le, úgyhogy ők itt és most nem játszanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.