Mert a végén, egy valós választási szövetség mentén még tényleg sikerülne Orbán megbuktatása. Márpedig az iszonyú kínos lenne. Nem csak a sokak szerint vélelmezett, és az akkori ellenzék némely tagjával esetleg megkötött hatalmi háttéralkuk „lebukása” miatt. Hanem azért is, mert akkor muszáj lenne valami mást is felmutatni, mint a közösségi csatornákon bemutatott szájkaratét. Azért, az ország érdekeit nézve, lehet, hogy jó lenne egy valós ellenzéki erő bemutatkozása. A szájtépés ugyanis lehet nagyon jó feszültségcsökkentő, de a választásokat az urnáknál és nem egy internetes fórumon kellene tudni megnyerni.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A Fidesz meg elindít 17 kamu pártot. Az LMP-t megzsarolja pár 10 ezer szavazattal, hogy parlamenti párt lehessen megint. Voálá... Máris kész a következő 2/3 ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
A Fidesz meg elindít 17 kamu pártot. Az LMP-t megzsarolja pár 10 ezer szavazattal, hogy parlamenti párt lehessen megint. Voálá... Máris kész a következő 2/3 ...
vukkocska
Az Együtt megy a levesbe. 2014-ben úgy lett egy db képviselőjük, hogy Soroksáron összefogott az ellenzék. Hát most mehet egyedül, egymaga.
Szókrakész
"Elenzéki tárgyalás: Együtt senkivel"

Pedig két L, együtt szebben mutatna, helyesebb lenne!
karma1
Igen, ketsegbeesetten latom, hogy 10 ember 100 fele huz az ellenzek taboraban, ami mar eleve magaban rejti a teljes bukast - ok nyerik majd meg orbannak a kovetkezo 4 evet... De az mindennel katasztrofalisabb lesz, es akkor mar hiaba allnanak egymassal szoba: nem lesz annyi erejuk sem, mint amennyi egy lepkefingban van...
De ha az emberek hagyjak, hogy gyakorlatilag a partok egymas kozt dobaljak oket, mindenhonnan kizarjak oket, akkor megerdemlik az ujabb vesztest...
Szókrakész
Ezeknek így jó.
A parlamenti akolmeleg.
Az országos ide-oda nyilatkozunk.
Ajvékolhatnak.
De nem kell felelős döntéseket hozni.
Nem kell megszorító törvényeket aláírni, csak a fizetés felvételéről a bizonylatot.
Közben meg a magyar gyorsnaszád már átvedlett tengeralattjáróvá, még a béka segge alá is képes lemerülni.
GeoCravker
@Szókrakész: 12:42 ,
Jogos. Sajnos későn vettem észre és beküldőként nem tudok javítani
GeoCravker
Egyébkélnt már elég régóta azt hiszem, hogy az "ellenzék" csak választási pártokból áll. Aztán ülnek a képviselői fizuért a melegben
CsipkeRózsa
Együtt helyett legyen az új nevük: Egyedül.
eugen4402
Annakidején Winston se ápolt gyengéd érzelmeket Joszip Visszarionovics iránt, a háta közepét is szívesebben látta volna, de esze (és bölcs tanácsadói) volt mindkettőnek, és felismerték a történelem kényszerét, leküzdötték az ellenszenvüket, és alkalmi szövetséget kötöttek.
Béla333
Lehet, hogy az Együtt is úgy látja, hogy Gyurcsányék nem is akarják úgy igazából leváltani 2018-ban a Fideszt, csak arra játszanak, hogy egyedüliként maradjanak "ezen" a térfélen, ezért döntöttek úgy, hogy inkább megpróbálják önállóan?
Azt is látni kell, hogy az kis morzsa, amit a "nagy" MSZP és DK nekik juttatna (1-2 hely?), az csak a vegetáláshoz elég és ahhoz, hogy ugyanolyan szinten maradjanak, amilyenen most is vannak!
Béla333
Egyébként alakul(hat) egy új pólus az ellenzéki oldalon azokból, akik elutasítják az MSZP/Gyurcsányék 2010 előtti politizálását és a Fidesz országdúlását egyaránt, de nem szeretnék a Jobbikot sem a hatalomban látni: az LMP, az Együtt (Juhász vezetésével) és a PM.
El lehetne őket így együtt fogadni - szerintem!
Pergető
Nem csalódtam! Ennyit vártam tőlük, nem többet!
grincss
@papagájBéla333: Szerinted igen, más (normálisan gondolkodó) szerint NEM!
quadrocopter
2018-ban is marad a rezsim, "hála" az idióta különutasoknak! Egyszerűen képtelenek egy közös cél érdekében összefogni, időlegesen vagy véglegesen lemondani az önös érdekekről!
Egyre inkább úgy tűnik, nem is akarják a rezsimet megbuktatni!
Takarodjatok közmukáésnak, hogy valami hasznotok is legyen és ez az összes, magát "balosnak" vagy "ellenzékinek" mondó gyülekezetre vonatkozik!
Béla333
Normálisan gondolkodó úgy látja, hogy Gyurcsány nem akar semmi mást 2018-tól, csak a DK pozíciójának a megerősítését. Ezt pedig nem lehet normálisnak értékelni:

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
Mindezt egy szocialista körökben fontosnak számító politikus meséli, de hasonló élménybeszámolót más MSZP-sektől és a baloldalhoz tartozó értelmiségiektől is módunkban állt meghallgatni."
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

Minden rájuk adott szavazat csak elvesztegetett szavazat, ami az eddigi politikai "elit" hatalomban maradását, így az eddigi országrabló politika folytatását hozná magával!
Szókrakész
@GeoCravker: A hiba nem a te készülékedben van.
Nekik kéne átnézni, meózni a beküldött anyagot.

Amúgy pedig rengetegszer van, hogy beírok, extra átolvasom, javítok, de mire a "nyomdába" ér, már fullon van hibákkal.
grincss
@papagájBéla333: Nyömasd be még párszor a hülyeségedet, még 5X nem volt elég!!
Ezért vagy papagájBéla333!
papa.49
Gondoljatok bele mi értelme volna ennek az ,,operett ellenzéknek,, tenni valamit a szavazatokért semmi, és miért mert így is páran bekerülnek, a ,,képviselői akolba,, ahol meleg van kapnak laptokot, telefont, irodát, személyzetet, az átlag kereset 5-10 ét havonta, ezért annyit kell csak tenni hogy időnként kicsit feleselni a hatalommal, annyira hogy éppen csak láthatóvá váljanak a nép számára, aztán ,,NIHIL,,!!!
Béla333
Azok figyelmébe, akik semmiféle értelmes beírást nem tudnak magukból kipréselni, csak a szokásos DK-s személyeskedésre futja az erejükből:

". De az ellenzéki elit nem képes tolvajt kiáltani, mert lóg a zsebéből a saját rablott holmija. Ismerjük a szövegeket, hogy az miért nem volt lopás, de ezek senkit nem érdekelnek. Nevetséges, hogy egy kiépült fasiszta államban négy év alatt nem volt képes az ország értelmes része elkergetni saját ellenzéki vérszívóit, akik a nyakukon ülnek, és most ellenzék néven várják, hogy rájuk szavazzanak."
"Nem fognak rájuk szavazni, hanem inkább a bunkóra fognak, mert jól látják, hogy ennek a pióca rétegnek távoznia kell. A komplett felcsúti hülyét már nem lesz nehéz elzavarni, ha lesznek, akiket becsülni lehet. De amíg ezek itt vannak, addig Orbán azt csinál, amit akar. Soha nem fogják leváltani. "
nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt.html

Igen! Ez rólatok szól, bár ezt képtelenek vagytok belátni!
quadrocopter
@Béla333: Szivi!

Ha nem tűnt volna fel nem a DK-ról kell hümmögni, mert nem róluk van szó, hanem az Együttről!
A balgaságoddal nevetségessé teszed elsősorban magad, aztán az imádott, hordasegítő gyülekezetedet, valaki, véletlenül komolyabb emberke az LMP-ből már tökön rúghatna ezekért az idióta, Gyurcsányfóbiás köhögéseidért, már csak a lejáratásuk miatt is, ha pedig te vagy az egyedüli épkézláb emberke, akkor ez minősíti az LMP-t is!

Ahol megjelenik egy Gy. és egy F. betű, azonnal rácsúszol, mint csiga a takonyra!
Tehát Együtt - Nem a DK ! Szivi!

Kevesebb szippantás, jobb érzékelés!
Béla333
"Azért nincsenek az ellenzéknek támogatói, mert a lakosok, ha nem tudják is, érzik: a baloldali pártelit, médiaelit, kulturális elit azt várja, hogy Orbán megbukjon, és minden ott folytatódjon, ahol abbamaradt. Jönnek vissza a “mieink”, és megint jön a kivételezés, dől a pénz a központi utasítások szerint, kapjuk az állásokat, a protekcióra épülő lehetőségeket, a megrendeléseket, az állami hirdetőket."
"Ezek nem szeretik, ha valaki a baloldalt is kritizálni meri, és rontja a zsebük esélyeit. Na, erre a korrupt működésre és bandára nincs szükség, erre mondtak az emberek nemet. Mindenki látja, hogy azt várják, hogy felszabaduljanak nemcsak a másik maffia kiéheztetése, hanem a piac törvényei alól is. De akik nincsenek ebben az elitben, azoknak ez nem tetszik. Azok azt akarják, hogy ennek legyen vége. Aki eddig megtömte a zsebét, és nem tud megváltozni, az menjen el, kezdődjön egy új világ, és igazuk van. A korábbi pártkedvezményezettek összezárnak és megakadályoznak mindenkit, akik ezeken az érdekeken kívül állnak. Ezért nincs igazi radikális ellenzék. Aki nem áll be a korrupt társaság mögé a sorba, azt amortizálják. Jobban, mint a jobboldal. Ez a fő probléma, hogy a rendszerváltó demokratikus elit meghasonlott magával, korrupt lett, megrontotta a sok pénz."
nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-ut-a-bukashoz.html

Hogy ti DK-s fanatikusok nem ismertek magatokra, az egyértelmű, de elég az, ha mindenki más rátok ismer!
grincss
@papagájBéla333: Mucika!
Mintha nem a te véleményedet írnád, hanem a már "elhasználódott" Bartus írásaiból szemezgetnél!
Nincs saját kútfőből származó? :-P
papa.49
@Béla333: Te hiszel a Bartusnak, több kérdésem már nincs is...
quadrocopter
@papa.49: Ez a múltba révedő szegénylegyény, talált egy 2013-as, neki tetsző cikket és annál le is fagyott!
Manhattan
@Béla333: A találkoztam Ferivel kezdetű monológ MESE! Én rendszeresen találkozom vele, de kizárt dolog, hogy ő bárkinek így beszéljen a DK-ról!
Béla333
@Manhattan: 17.43
Akkor biztos be is fogja perelni a HVG-t, ugyanis ha megnézed, a cikket ők közölték!
Még nem hallottam, hogy Gyurcsány ilyet tett volna...
Csizmás Kond
Ez az ilyen kijelentések, hogy Orbán hatalomba való szegezése meg Orbán megbuktatása mindig azt sugallják, hogy a cél a hatalom nem egy jobb világ teremtése.
Orbánt nem szegezte oda senki, nem is kellett. Az ilyen állításokat azok fogalmazzák meg akik maguk képtelenek még hasonló eredményt is elérni. A megbuktatás...meg lehet de az kinek lenne jó ?
Szerintem addig amíg valamelyik párt nem tud a soraiban felmutatni egy Orbánhoz hasonló horderejű embert addig csak az ingyencírkuszt fogjuk látni.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Az Orbánhoz hasonlót gondolom nem a paranoid skizofrén kategóriában értetted. Populista akarnokból is elég ez az egy. S pont ezért lehet a go-nogo koordinátákban gondolkodni. Orbán országa egy oligarchikus kleptokrácia
De egy alternatív vezetői modell tényleg elkelne.
GeoCravker
@Béla333: Bartus általad hivatkozott oldalát Bartus bezárta. Amikor nem bírta a hozzászólásokban megnyilvánuló ellenvéleményeket, és a demokrácia jegyében először a kommenteket tiktotta ki, majd az oldalt is bezárta.
Amellett az itt idézett/beküldött cikk nem a DK-val foglalkozik, hanem Szigetvárival.
Amellett Bartusnak elég régóta fáj, hogy Gyurcsány nem kérte fel kommunikációs szaktanácsadónak, és azóta Gyurcsány-fóbiája/komplexusa van
GeoCravker
@Béla333: 2014-ben speciel Gyurcsányéknak volt alternatív programja. Szigetvérinak nem volt. juhász csak azt tudta, hogy kit utál, Mesterháézy csak a színpadnak élő polcelebként viselkedett. Bajnain látszott, hogy szíve szerint bárhol másutt lett volna. Kónyát, az egyetlen reálpolitikust tacssra tették, Bokrossal nem álltak szóba, Fodor azóta sem komoly ellenzéknek. Schiffer az életben nem volt ellenzéki.

Ezek után ez (15:24): "Lehet, hogy az Együtt is úgy látja, hogy Gyurcsányék nem is akarják úgy igazából leváltani "
Kicsit komolyatlan állítás.
Béla333
@GeoCravker: 19.54
Ehhez a cikkhez beírt hozzászólások választ adnak arra, hogy miért is nem akar az Együtt beszállni az összeborulók közé.
Éppen arról írtam, hogy lehet(ne) egy újabb ellenzéki pólus a Juhász féle Együtt, az LMP és a PM részvételével! Szerintem több szavazatot tudna begyűjteni, mint az MSZP/DK/Moma szövetség.
Az, hogy Bartus bármit is feladott volna, nem tudtam, de a megfogalmazott véleménye az utolsó szóig igaz, a mai napig is.
A DK-s fanatikusokkal semmit nem lehet megvitatni, egyszerűen vitaképtelenek, ha olyan téma merül fel, ami a vezérük képességét feszegeti. Olyanok, mint a Fideszes fanatikusok, sőt!
Ezt is milyen jól megfogalmazta Bartus:
"Fanatikus hívei egy demokratikus politikusnak és pártnak nincsenek. Egy demokratikus politikusnak naponta meg kell küzdenie az elfogadásért, egy demokratikus párt létformája az állandó vita, a vélemények és a gondolatok szabad áramlása. Gyurcsány és a DK nem ilyen, hanem tekintélyelvű párt benyomását kelti. Megigazulhatnak a fanatikusok egymás közt a szektán belül, hogy aki bármilyen kétséget megfogalmaz, az „gyurcsányfóbiás”, de minimum ellenség, bomlasztó és kártékony. De az ilyen szekták nem szoktak nőni."
nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-lehet-e-gyurcsany-nelkuli-dk.html

Ha nem érted meg, miért írta ezt Bartus, akkor azt sem fogod megérteni, miért döntött az Együtt úgy, ahogy!
Béla333
@GeoCravker: 19.58
2014-ben (ha jól emlékszem) az összes alakulatnak volt valami elképzelése, de ebből elfelejtettek egy közös programot összegyűrni és azt nekünk bemutatni. Az hogy mindegyiknek volt valami saját, a választó meg csemegézzen, hogy mi az ami ebből neki tetszik az olyan mintha semmi sem lenne. Pláne hogy a legfontosabb kérdésekben semmiféle elképzelés nem látszott. (Politikusi korrupció, ellopott pénzek visszaszerzése, igazságszolgáltatás rendbetétele, elszámoltatás, stb.)
Egyébként nemcsak a HVG idézett cikkében szerepelt, hogy a DK/Gyurcsány legfőbb célja nem Orbán leváltása, hanem a pozíciók megszerzése "ezen" az oldalon, hanem a párt volt (talán) alelnöke Kerék-Bárczy is ugyanígy látta belülről.
Mindenki komolytalan, aki ezt Gyurcsányék szemére olvassa?
Miért higgyünk neki? Mert azt mondja, amit? Miközben mást tesz?
GeoCravker
@Béla333: Bartus pontosan ugyanúgy a féliggazságok populista virtuóza, mint a Jobbik. Csak tehetségesebben ír, mint ahogy Novák beszél. Viszont hosszabban, mint amennyit normálisan el lehet olvasni. Illetve nem is hosszabban, de vontatottan, mint Kodolányi.
Az, hogy a Dk jobb, vagy rosszabb, mint a Fidesz függetléen attól, hogy az Együtt jelenleg pontosan ugyanazt a megosztó szerepet tölti be, mint a Milla. Szigetvári és Juhász sok minden, de nem demokrata. alkalmasint Bartus szerint sem, mert vitaképzelenek. Egy vitatkozni kész demokrata először leül, tárgyal, kompromisszumot keres. Szigetvárinak az a véleménye, hogy egy igazság van, és kompromisszumok nélkül, tárgyalások nélkül csak az ő igazság az igazság, az nem demokratikus. Messiástudatú tökfejekből pedig van elég az Orbán, Schioffer, Gyurcsány, Juhász politikai kontinuumban.
GeoCravker
@Béla333: "2014-ben (ha jól emlékszem) az összes alakulatnak volt valami elképzelése, de ebből elfelejtettek egy közös programot összegyűrni és azt nekünk bemutatni. "
Azzal a vezérelvű, kétfejű megközelítéssel, amit a Bajnai-Mesterházy páros képviselt külön kunszt lett volna. Amúgy nem volt. A DK-nak volt valós programja, és a HaHa-nak volt még 2013-ból egy tézigyűjteménye. A többieknek ötletgyüjteményei voltak talán. Vagy csak egy szűk spektrumra (pl. közgáz) volt kidolgozva (Moma)
tutajos
Jó nagy hímringyó lettél te is Szigetvári !
"Na, ugye!"
Béla333
@GeoCravker: 20.26
Egy kérdést ha megengedsz: honnan veszed, hogy pl. Szigetvári az elmúlt években hányszor ült már le egyeztetni Gyurcsánnyal? Mi van, ha megismerte már annyira Gyurcsányt és a DK-t, tud róluk annyit, hogy ezért nem akar velük semmiféle szövetségre lépni?Hogy tudsz olyat leírni, hogy Szigetvári nem demokrata, mert nem kér a szövetségből?
Bartus írásait olvasva változatlanul az a véleményem, hogy a néhány évvel ezelőtti írásai a mai napig is igazak. Nem csak a DK/Gyurcsányról írtak, hanem a teljes ellenzékről, Orbánról írt véleménye is!
Béla333
@GeoCravker: 20.29
Mondjuk ez így nem igaz, mert én pl. konkrétan olvastam az LMP 2014-es programját!
Nekik volt!
A DK-é meg ahogy írtam, semmit sem jelentett, hiszen ő csak egyike volt a szövetségnek, a választó semmit sem tudhatott a közös elképzeléseikről!
GeoCravker
@Béla333: ( 20:35) Szigetvári speciel most Botkáról nyilatkozott.
Idézet az idézetedből: "Egy demokratikus politikusnak naponta meg kell küzdenie az elfogadásért, egy demokratikus párt létformája az állandó vita, a vélemények és a gondolatok szabad áramlása. "
Ha Szigetvári eleve, előre kijelentve és minden más alternatívát kizárva nem tárgyal, nem vitatkozik Botkával (vagy bárkivel), akkor eszerint antidemokrata. Miért gondolod, hogy Bartus (ha már ragaszkodsz hozzá) kitételei csak egy emberre/pártra igazak?

Egyébként harmadik személyről (Bartus) nem foglak sem le-, se rábeszélni semmire és semmiről. Még csak azt sem írtam, hogy nincsenek meg a maga féligazságai. Az ezekre adott kategórikus, minden más véleményt el nem viselő válaszaival vannak problémáim. De ettől még neked nem kötelező nem szeretni :-)
glorianna
@Béla333: Ennek némileg ellentmondani látszik Szigetvári eddigi pályafutása.
Béla333
Pillanatokon belül a PM is a demokrácia (Gyurcsány féle demokrácia felfogás) ellensége lesz:

"A Párbeszéd szerint kizárólag egymillió új szavazó bevonásával lehet leváltani a jelenlegi kormányt, az állampolgárok politikai aktivizálásának növeléséhez pedig elengedhetetlen egy ellenzéki előválasztás lebonyolítsa. "
"Szabó Tímea hangsúlyozta, hisznek abban, hogy sikerül létrehozniuk egy a "választókat bevonó, értelmes ellenzéki együttműködést", ennek hiányában azonban önállóan is készek megmérettetni magukat a 2018-as választáson."
www.atv.hu/belfold/20170121-parbeszed-ellenzeki-elovalasztas-nelkul-nincs-kormanyvaltas

Lassan elfogynak a demokraták, csak a Gyurcsány féle (ál)demokraták maradnak...
GeoCravker
@Béla333: Várjálvárjál. Ne rohanj. Szigetvári Botkáról nyilatkozott. Botka, az utsó infók alapján MSZP-tag. Értemén, hogy nem szereted Gyurcsányt. Nem is kell. Ezer hibája van (pl. hogy nem hagyta másra a mosott ruhát). De Gyurcsányt, és a DK-t Bartust hozva, Te keverted ide.
Előbb tisztázzuk talán ezt a Szigetvári-Botka demokráciafelfogást. BArtussal élve, mint fentebb emlegettem és a nyomodba lépve.
Aztán, ha ezzel megvagyunk, akkor üsse kő, dumáljuk meg az előválasztás jóságát, rosszaságát.

De, ha ragaszkodsz hozzá: ""Szabó Tímea hangsúlyozta, hisznek abban, hogy sikerül létrehozniuk egy a "választókat bevonó, értelmes ellenzéki együttműködést", ennek hiányában azonban önállóan is készek megmérettetni magukat a 2018-as választáson.""
Ezt bármelyik bullshit-generátor is összerakja, ha kell. Ezzel nem 1 millió, de 1 icce új választót sem fognak megnyerni.
De ámen, legyen előválasztás.
Most eldördül a startpisztoly 2017 január.
Programok nincsenek az asztalon, egyeztetés nincs, Szigetvári ki is zárja.
Elkezdik az egyeztetés egyeztetését. Minimum egy hónap.
Elkezdik az egyeztetést. A 2013-as tapasztalat alapján alsó hangon negyed év.
Elkezdik az egyeztetett program kommunikációját, miután már mindent elugattak: a másikról.
Ez utóbbi, tekintve, hogy el kell jutnia a falvakba is, és nem a Facebook-on kell választást nyerni újabb fél éves országjárás (s ez egy erőltetett menet). Közben kisebb összeveszések, helyi választások, apróságok.
Tehát január végéhez képest 1+3+6 azaz közel egy évm de 9-10 hónap.
Ez 2017. november vége. Elkezdődik az előválasztás előkészülete és lezajlik. A fidesznek nem célja a sürgetése, de karácsony előtt talán megvan. Az emberek előválasztanak és happy mindenki. Viszont negyed évre rá jön a 2018-as választás. Amikorra az előválasztásra ellőtték a puskaport, és az emberek nem okvetlenül szeretnek minden héten szavazni járni.
A tényleges választások előtt tehát kommunikációs vaakuum alakul ki az ellenzék részéről, és...
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nekem még mindig jobban tetszik mint az a határozatképtelen, nyugatmajmoló,
semmitérő banda akiknek folyton meg kellett mondani mit csináljanak vagy mit csinálhatnak.
...akik úgy gondolkodtak egy közös európában, hogy a saját identitásukat tagadták meg.
Az hogy ma sokan épp azoknak a pártjára áll akik ellen huszonöt évvel ezelőtt tüntetett az a saját együgyüségét bizonyítja.
Béla333
Lassan már úgy fog szólni a cikk címe, hogy az MSZP/DK-val nem akar összefogni senki sem...
Nessy
lehet ragozni, a lényeg, hogy minél kisebb egy párt, annál inkább nem óhajt senkivel "összefogni",mert majd ő megmutatja! Mit is?
Hogy tud regnálni, frakcióval, bizottsági, elnökségi státuszokkal bírni egy, csak nevében létező párt? Szövetségben egy erősebbel. Tudom, hogy nem dicséretre méltó, de mindkét fél számára célravezető! Tudomásul kellene venni, a tisztességtelen ellenfél tisztességes eszközökkel nem legyőzhető, csak a saját fegyverével!
Ha minden tisztességes szervezet mozgósítani akar, nem mindegy, hogy ugyanabban a témában 10 kis megmozdulás van, vagy egy nagy!
Béla333
Másik cikkhez írtam, de szerintem ide is stimmel:

Miért van szerinted, hogy "ezen" az oldalon nem bíznak egymásban a pártok?
Ki kellene végre mondani, hogy azért ez a nagyfokú bizalmatlanság mondjuk az MSZP/DK irányában, mert minden jel arra mutat, hogy ők a Fidesszel karöltve, a hátunk mögött összejátszva, a lopott szajrét szétosztva közösen rabolták le az országot! Hát ki bízna egy ilyen pártban, ki bizhat ilyen érintett politikusokban?
Nem a bölcsek kövét gondolják a saját zsebükben, hanem amíg ezek a dolgok nem lesznek letisztázva, addig nem akarják az új alakulatok besározni magukat azzal, hogy ilyen korrupt, hazug, az ország érdekei ellen politizáló alakulatokkal bármilyen szorosabb kapcsolatot építsenek ki.
Ez szerintem teljesen érthető a részükről!
GeoCravker
@Csizmás Kond: A tetszésindexed a magánügyed. De:
"...mint az a határozatképtelen, nyugatmajmoló, semmitérő banda akiknek folyton meg kellett mondani mit csináljanak vagy mit csinálhatnak."
Az egész magyar államiság, ha tetszik, nyugatmajmolásból jött létre I. Istvánnal. Nem zavar, csaxolok :-)

"...akik úgy gondolkodtak egy közös európában, hogy a saját identitásukat tagadták meg."
Az USA-ban nem rémlik, hogy a résztvevők megtagadták volna az identitásukat. Különben ma egy homogén massza lenne. Ellentétben azzal, amit Texastól a Niagaráig tapasztalni lehet. Pont azok ugatnak egy egyesült EU ellen, akiknek nagyon is, hogy lokális helyi kiskirályok mondják meg, hogy mit gondoljanak, miről, és még azt is hogy mikor kit kell utálni.

"Az hogy ma sokan épp azoknak a pártjára áll akik ellen huszonöt évvel ezelőtt tüntetett az a saját együgyüségét bizonyítja. "
Ezt Orbán oroszbarátságára érted?
GeoCravker
@Béla333: Várjuk meg a címváltást...
Amúgy a Juhász/Szigetvári duó nagyjából erre volt már képes 2013 körül is. Az eredményt ismerjük: Welcome to Orbánia
Lepényleső
Sok hűhó,semmiért? Nekünk semmi,nekik csak hűhó?
Csizmás Kond
@GeoCravker: Ez így nem igaz. Az tény hogy a nyugati szabadelvűség iránymutató volt még a magyar állam létrejöttében is de nem úgy, hogy valaki vazallusa legyen.
Az usa egy lecsó. Ott az identitás tabu épp azért hogy a mindenhonnan összesereglett embereket tudják kordában tartani. Az európai államoknak épp ezért kéne megőrizni a sajátoságaikat.
...és kiskirályok...hát embere válogatja. Akinek ma meg kell mondani annak az apjának is meg kellett...szóval ezzel nincs mit kérkedni.
...és nem értek semmilyen oroszbarátságot, habár inkább legyünk az szomszéddal barát mint azzal aki csak távolról igérget...és az oroszt sosem illik összekutyulni a szovjettel...mert biztos vagyok benne hogy te arra értetted.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A Szovjetunió pont ugyanannak a pán-orosz birodalmi szándéknak a következménye, amit a cároktól örököltek, és ami után ma is nosztalfgia van Putyin körül. A birodalmasodási tendenciák szempontjából tök mindegy, hogy mi van a cimkén.

Az tök szép, hogy amennyiben István követte a nyugati civilizációs és gazdasági nyomást, akkor az tök rendebn van. Mindenki másnál meg pfúj!. A nemzeti identitás az nagyon szép. Főleg akkorm ha ideológiát kell találni a következőkre:
- nem tanulsz nyelvet, mert magyar vagy, tehát Isten után az első;
- lenézel mindenki mást, mert neked nemzeti identitásod van, és ezért mindenki más alacsonyabb-rendű;
- nem azért szar neked, mert erre futja, hanem mert mások világösszeesküdtek a nemzeti identitásod ellen. Mint anno. A szemét zsidók, akik tanultak többre vitték, mint a dzsentriok a piával, kártyával, és ostobán maradásal. Tehát egyszerűbb volt utálni a zsidókat, mint szakítani a "magyar nemes vagyok", tehát Isten után vagy előtt az első szemléletével.

De nem vitatom, hogy sokaknak sokkal egyszerűbb a kereszten ülő turul előtt belekből jósolva Jézushoz fohászkodni, mint kiemelni a fejüket a pöcegödörből.
Csizmás Kond
@GeoCravker: A pánorosz csak a szláv népekre értendő. A szovjet pedig a szocializmus minden változatára.
Az identitás nem korlát hanem kapaszkodó, nem gátol hanem önbizalmat ad és nem a butaságra értendő hanem az eredetre. Amiket te felsoroltál azt általában épp a ámerikai használja...mindenütt azzal védekezik, hogy ő ámerikai ezért neki korlátlan jogai vannak.
Nekem nem szar épp ezért soha nem is írok ideológiai cikkeket sőt nem állok soha szemellenzősük mellé, mert ami vagyok azért tisztelnek, nem kell álköpönyegbe, ideológiák mögé bújva egyszer ennek máskor annak az eszméit harsogjam.
Amiket te hiszel, mármint amiket ide írtál nagyon ismerős szöveg...ötven évig zúgták.
...és jézusi fohász...hogy a francba tudnál megérteni egy vallást ha a saját magad által vallott szociáldemokrata liberálkommunista eszméket sem tudod különválasztani, hanem hol erre hol arra alapozva magyarázod a kovályásaidat.?...na az a pöcegödör.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A "szovjet" jelentésébe éppen úgy, mint a Szovjetunió történetébe ásd kicsit bele magad. Ártani semmiképpen nem fog :-)

Nem írtam, hogy az identitás korlát. Legfeljebb azt, hogy korlátolt emberek az identitásukkal szoktak védekezni az idiotizmusuk, lustaságuk, és hasonlók kapcsán. Hogy az nekik jár. Nem Amerikában, hanem akár a hungaristák között is.

Alkalmasint Veled, valamint pl. Balog páterrel, és jó pár decibelkereszténnnyel (inc. keresztyének) ellentétben olvastam a Bibliát, Meg a Koránt is, meg jó pár egyebet is. A problémám pont az, hogy igen jelentős szakadék van Jézus üzenete és aközött, ahogy hivatkozni szokták.
Amit írtam, az pont arra vonatkozik, amit írtam. Nem a szocdemekre, hanem azokra a fasisztoid barmokra, akik nem tudják eldönteni, hogy Mária országában Jézus tanításai alapján, vagy az egykori sámánizmus hátranyilazós hitvilágában akarnak-e üdvözülni. Miközben otthon gondosan rejtegetik esetleg az MSZMP-tagkönyvet (vagy apuét) a szűkösebb, pálvisszafordultabb napokra.
Amiben én hiszek...
Mondjuk semmi közöd hozzá...
De egy biztos: az Európai Egyesült államokat az élet fogja kikényszeríteni valamilyen formában. Az a résztvevők felelőssége, hogy ezt előbb, jó kondiciókkal hozzák létre és egyenrangú szerű maradjon a keleti és nyugati birodalmakkal, vagy később, egy gyarmatpiaci egységen alapulva, alávetetten, két birodalom közé szorult cseresznyemagként hozza el a jövő.
Nem ideológiai okokból, hanem pragmatikus alapon. Ahogy a hungaristák is imádkozhatnak Jézussal a Turulhoz, de ettől Magyarország egy erőforrás-szűkében levő ország (vö. vas és acél országa, és egyéb csacskaságok).
Csizmás Kond
@GeoCravker: Tehát olvastad a bibliát...na és mond melyik változatát ?
A biblia nem csak a keresztényeknek szól, hanem jó pár más vallásúnak és nem vallásosnak is..tehát a decibeles nagyképűséged nem jött be. Olvasni nem elég. Az olvasás csak a leírt szavak megértését biztosítja, a bennelévő lényeghez kell tudni miért olvasod.
...és euá...az nem lesz, már csak azért sem mert ha csak olyan könnyen létre lehetne hozni akkor mára a nagy szovjetúnióhoz tartozna a fél világ. Egységet erőszakkal soha nem lehet létrehozni. Az egységhez feladás kel amit ma még elképzelni sem lehet. Ilyen próbálkozás már a római kor előtt is létezett és minden hatalom belebukott...majd a bukás után ismét a nemzeti öntudat hozta életre a világot...csak ezt az elkorcsult elme nem fogja fel.
A hungaristázó, a turulózó a jézusozó pedig mindig egy rosszindulatú embert rejt...azokra hallgatni pedig már bűn.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nem nagyképűség, hanem ténymegállapítás volt. Egyszerűen érdekelt az összehasonlító vallástörténet. Még akkor is, ha műkedvelői alapon. Ergo: elolvastam a judaista alapkönyvekből azokat, amelyek elérhetők.
Ha Te nagyképűségnek tartod, akkor azt pont lesz..rom. Legfeljebb megállapítva, hogy Te esetleg puszta hivalkodásból vagy bármelyik vallás követője, és csak szóban, hogy más is lássa. Így, magadból kiindulva, ezt a helyzetet ismered csupán.

"Egységet erőszakkal soha nem lehet létrehozni." Természetesen sehol nem írtam erőszakos létrehozásról. De mikor is érdekelt Téged az, hogy arra hivatkozz, amit írok (vagy bárki más)? Eddig még sosem sikerült tényszerűen idézned azt, amit szerinted a másik írt.

Hungarizmus-ügyben keressd fel valamelyik honlapjukat. Sz. Ferenc nemzetvezető éltetése a nyilasokon száradó gyilkosságok miatt valóban rosszindulatú embert rejt. A védelmezői is azok lehetnek. Ezért sem különösebben érdekel a mondandód.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Ismét melléfogtál. Soha nem hivalkodtam a vallásommal csupán ismertettem másokkal ha vitára került sor, és soha nem is állítottam, hogy az én vallásom az igazi vagy hasonlót.
Az itt leírt, elhangzott vélemények meg nem sorsdöntőek, ezért nem is kell azt halálkomolyan venni. Amit ide leírok az mindig az adott cikk pillanatnyi értékelésének a tükre sem több se kevesebb. Viszont az aki az itt leírtakért képes megharagudni az mindig a saját meggyőződését igyekszik másokra erőltetni.
...ha meg nem érdekel amit írok ne fáradj a válasszal...attól én még fogok írni és jellemezni a magam módján és értelmezésem szerint az amit nem úgy látok vagy más róla a véleményem.
...és ha már a vitánál tartunk...szerintem a legelső beírásomat meg sem értetted.
Peller Anikó
@baromagyúbéka: gyurcsányozzál még, még, még. Eddig nem gondoltam, hogy a fidesz bérkommentelője vagy mint biciglis, de most már egyre jobban úgy tűnik. Mert ennyire hülye magadtól már nem lehetsz.
Pergető
Ennek az ellenzéknek csak köszönetet mondhat a Fidesz, mert ezek önmagukat verik szét! Megfordult a fejemben, hogy nem Orbán pénzeli őket?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Te fogtál mellé, mert csak azt írtam, hogy aki másokról azt feltételezi, hogy hivalkodásból olvassa a könyveket, az esetleg magából indul ki.
Alkalmasint itt is elég sok decibel-vallásos fordul elő.
Azt sem írtam, hogy haraxom Rád. Pusztán jeleztem, hogy eleddig igen ritkán sikerült beidézned azt, amit szerinted a másik írt, és amire állítólag válaszolsz. Ezért miért kéne haragudnom? Ez a Te hitelességi kérdésed.
A hungarizmus kapcsán valóban nem különösebben érdekel a véleményed. A nyilasokat akárcsak közvetve védelmezőkről meg van a sajátom. Ne fáradj a párhuzamokkal. Az ÁVH-t védelmezőkről is.
Szerintem Te nem értetted a választ már az elején sem. De ezt egyébként nem hiszem. Csak azt, hogy szereped szerint most éppen itt akadtál le... :-)
GeoCravker
@Pergető: Már 2012-ben elég gyanúsan Orbán-t erősítő akciók voltak...
A 2014-es választások elbukásához vagy kormánypártinak vagy hülyének kellett volna lenniük azon a módon, ahogy bukták.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...mégegyszer elismétlem...ez nem egyetemi konferencia, itt a vélemény nem számít és nem jelent semmit...ez egy olyan beszélgetés ahol egy adott témát körüljárunk, mindenki a maga módján a maga értelmével. Nem kell itt törvényszéki bizonyítás...
...szóval amit írtam azért vállalom a felelősséget viszont ha az valakit nem érdekel akkor ne kezdjen vitát.
Ami meg a szakértelmet illeti...hát abba se essen senki túlzásba..még ha a cikket ő írta akkor se.
Eladott Ország
"Nem hinném, hogy bárki is azzal kel és azzal fekszik: ő liberális, vagy éppen gyűlöli a
liberálisokat, jobboldali, baloldali, vagy ha nem, hát kisnyúl. Ezt a rettentő nagy megosztottságot a sajátos magyar politika (vagy amit mi politikának hiszünk) hozta magával. Az a néhány párt, amely pártok bekerültek a parlamentbe és küzdenek a hatalom megtartásáért, a hatalom megszerzéséért, vagy éppen csak a nekik járó pénzekért, belőlünk jött létre és belőlünk él. Kevés olyan van (ha van) amelyik értünk dolgozik és nem önmagáért. Közpénzből tartjuk fenn a kormánypártot csakúgy, mint az ellenzéki pártokat. A mi adónkból él (nem is rosszul) minden párt, aki demokratának vallja magát, az is finanszírozza a Fideszt és aki kormánypártinak vallja magát, az is ad pénzt az MSZP­-nek. Most jönnek a pártok és megmondják nekünk, kik is vagyunk mi. Aztán mi is megmondjuk egymásnak. Ebben – a megmondásban – kétségtelenül a kormánypárt viszi a prímet. Nem is túl bonyolult a gondolatmenet: mindenki ellenség, aki nem rájuk szavazott, szavaz, vagy fog szavazni.
Na, nem csak a kormány ellenségei ők, sőt, legfőképpen nem a kormány, hanem az ország, a nemzet, a magyarság ellenségei. Aki nem tartozik hozzájuk, az pária, élősködő a nemzet testén, ráadásul hazaáruló is. Valamint nem magyar. Nem egészséges dolog az, ha egy (több) pártnak van országa és nem egy országnak vannak pártja. Nem jó, ha a politikusnak van népe és nem a népnek politikusai. Nem jó, ha a pártok, vagy politikusok kizárólag a saját híveikért tesznek, vagy nem tesznek. Tetszik, vagy sem: a kormánypártot az ellenzéki szavazók is fizetik, az ellenzéki pártokat a kormánypárti szavazók is finanszírozzák. Az ország érdeke alapjaiban egységes, az ideológiák legfeljebb csak más irányból
közelítenek egy adott célhoz. De ettől mi olyan távol állunk jelenleg, mint Semjén Zsolt a szentté avatástól. Mármint attól, hogy elkezdjen rólunk szólni a politika, a mi életünkről és ne a mi életünk szóljon a politikáról."
Pergető
@GeoCravker: Nos, ha ez a te fejedben is megfordult, a választóik miért is nem kérik számon az ellenzéken ezt a töketlenkedést? Vagy úgy reagálnak, hogy lemorzsolódnak és a nem szavazók táborát növelik. Ez pedig a Fidesznek kedvez!
GeoCravker
@Pergető: "a választóik miért is nem kérik számon "
Jó kérdés. Nem tudom
GeoCravker
@Csizmás Kond: Látom megint nem sikerült megérteni amit írtam (incl. nem is akarod :-) )
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nem akarok veszekedést.
..és ha megkérhetlek ne a másik véleménye legyen a vita tárgya hanem a cikkről alkotott saját meglátás...úgy is napokig lehet vitázni.
nevemnick
Kis köcsög párt, nem tudom, hogy mi a francnak keveri a fekáliát. Az itteni ,,helytartójuk" is többet ártott a lakhelyének, minthogy segített volna rajtunk.
Egyedül húzzatok a 3.14csába.
csa-csa
lehetne egy párt neve is akár. találó is lenne
GeoCravker
@csa-csa: :-)
Hová is vezetne a kapkodás?
csa-csa
@GeoCravker: igaz! "lassan járj..." és sütögesd azt a bizonyos pecsenyét...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.