Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök telefonon fejezte ki részvétét Orbán Viktor kormányfőnek és egész Magyarországnak az éjszakai, 16 halálos áldozattal járó olaszországi buszbaleset miatt – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel.

 Gentiloni tájékoztatta magyar kollégáját a balesettel kapcsolatos, már ismert információkról, és arról, hogy az olasz mentőegységek és egészségügyi intézmények minden tőlük telhetőt megtesznek a sérült magyarok lehető legjobb ellátásáért.

Orbán Viktor megköszönte a tájékoztatást és az olasz hatóságok munkáját. Megkérte Gentilonit, hogy az olasz és a magyar állami szervek alakítsanak ki szoros együttműködést, hogy tisztázódjanak a baleset körülményei, illetve az áldozatokat és a sérülteket mihamarabb sikerüljön Magyarországra szállítani.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
és miért vele és nem az olasz katasztrófa védőkkel már ha van olyan?
karma1
@aremy: Protokoll ez is: az egyik kormany vezetoje hivatalosan kell , hogy kapcsolatba lepjen a masikkal.
De miert az olasz kormanynak kell a hathatos segitseget nyujtania, miert nem ez a kocsog adja MAGATOL es AZONNAL a segitseget a rokonoknak?
aremy
@karma1: protokoll az is hogy a mentők szóviivője is kimegy olaszba itthon meg a bejenkezései 100 esetből 80szor a háza előtt történik akkor most miért nem a háza elől jelenkezik ez hiú győrfi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.